Κατάφεραν να γεννηθούν...
| Comments ]

Αθήνα 25 Μαρτίου, γύρω στις 12 το μεσημέρι κατηφόριζα την Βασ. Σοφίας πηγαίνοντας στο γραφείο. Η παρέλαση πρέπει να είχε τελειώσει και αρκετός κόσμος κυκλοφορούσε με σημαιούλες στο χέρι. Ανάμεσα σε αυτούς και μια οικογένεια Ασιατών. Ο πατέρας κρατούσε το μικρό γιο του από το χέρι και ο μικρός με το άλλο ανέμιζε μια ελληνική σημαία και περπατούσε προσποιούμενος ότι κάνει παρέλαση.


Με αυτή την εικόνα πέρασα την πόρτα του γραφείου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ίσως να μην είναι τόσο περιττές οι παρελάσεις όσο νόμιζα. Εφόσον δεν γίνονται με διάφορες φανφάρες, άρματα και πτήσεις αεροσκαφών στην ουσία τους ίσως κάνουν μερικούς "ξένους" να νιώσουν περισσότερο 'Ελληνες.

Σήμερα το πρωί διαβάζω στην Ελευθεροτυπία ότι ομάδα βατραχανθρώπων την ώρα της παρέλασης φώναζε διάφορα εμετικά συνθήματα (ανάλογα με αυτά που μας ανάγκαζαν να φωνάζουμε στην μονάδα τεθωρακισμένων στον Έβρο που υπηρέτησα) λίγα μέτρα μακριά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και κυρίως λίγα μέτρα μακριά από αυτή την Ασιατική οικογένεια.

Δεν γνωρίζω τι ποινές θα αποφασίσει ο στρατός για αυτή τους την ενέργεια. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι προσέβαλλαν αυτούς τους ανθρώπους που αποφάσισαν να κάνουν την χώρα μας σπίτι τους και να την αγαπήσουν. Γιατί, ανεγκέφαλοι, είναι μεγαλύτερη μαγκιά να γίνεις Έλληνας παρά να γεννηθείς και εσείς το μόνο σημαντικό που έχετε καταφέρει στην ζωή σας είναι απλά να γεννηθείτε...