Για ποιους υπαλλήλους της Βουλής μιλάμε;
| Comments ]

Αφορμή για το παρακάτω ποστ μου έδωσε μια συζήτηση που άνοιξε πριν λίγο στο Twitter. Για να κάνω και την σχετική... αποποίηση ευθύνης, τα παρακάτω αφορούν την καθαρά προσωπική μου οπτική για το θέμα των υπαλλήλων της Βουλής.

Εντός του κοινοβουλίου υπάρχουν, ουσιαστικά 2 κατηγορίες υπαλλήλων. Αυτοί που προσλαμβάνονται για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της Βουλής σαν κτηρίου και λειτουργιών και αυτοί που προσλαμβάνονται για να καλύψουν τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών παρατάξεων (γραμματείς κοινοβουλευτικών ομάδων κ.τ.λ).

Ξεχωρίζω αυτές τις κατηγορίες γιατί θεωρώ: Ότι οι πρώτοι πρέπει να προσλαμβάνονται ως μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ και μόνο ενώ η δεύτερη κατηγορία πρέπει να αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή των κομμάτων και να εργάζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι, για όσο χρόνο τους έχει ανάγκη η κοινοβουλευτική τους ομάδα, χωρίς δικαίωμα μονιμοποίησης.

Η Βουλή για χρόνια λειτουργεί λανθασμένα στο θέμα αυτό και θεωρώ ότι πέρα από τις αποφάσεις του Προέδρου της Βουλής, ένα πρώτο βήμα για να ξεδιαλύνει το τοπίο είναι να ξεκαθαριστούν και όσα ανέφερα παραπάνω.