Το σωματείο των... μαντράδων
| Comments ]

Σήμερα το μεσημέρι βιαζόμουν απίστευτα και για καλή μου τύχη, βρίσκω ταξί που η οδηγός του δεν απεργούσε. Κατηφορίζοντας την Σόλωνος δυο συνάδελφοι της με ξηλωμένα τα καπέλα (προφανώς απεργοί) καταλαβαίνουν οτι έχει πελάτη και μας προσεγγίζουν από δίπλα.

Αποτέλεσμα μέχρι την συμβολή με Ιπποκράτους - όπου και κατέβαινα - δεν έφυγαν λεπτό από δίπλα μας κορνάροντας και βρίζοντας την συνάδελφό τους. Την ώρα που πλήρωνα, δε, ο ένας εξ αυτών τράβηξε χειρόφρενο και βγήκε έξω με άγριες διαθέσεις. Οι φωνές οι δικές μου αλλά και των περαστικών, μάλλον αποσόβησαν τα χειρότερα.

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω τον τραμπουκισμό ορισμένων απεργών. Όσο είναι δικαίωμα του καθενός να απεργήσει άλλο τόσο είναι και να μην. Στο παρελθόν - ειδικά απο οδηγούς ταξί - έχουμε δει τα χειρότερα. Προπηλακισμούς, σπασίματα αυτοκινήτων, ξυλοδαρμούς. Και όλα αυτά γιατί;

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου ότι υπάρχει σχέση διαφθοράς μεταξύ του σωματείου τους και των μαντράδων με αποτέλεσμα πολλές διεκδικήσεις τους κατά το παρελθόν να αφορούν θέματα που ωφελούσαν τους μαντράδες και μόνο. Ακόμα και η σημερινή απεργία - για το ΦΠΑ - ζημιώνει απίστευτα τους μαντράδες και την ευκολία που μαζεύουν και διακινούν μαύρο χρήμα.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί ήρθε ο καιρός να καταλάβουν ότι τα έσοδα τους έχουν χτυπήσει ταβάνι. Ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να αυξηθούν ξανά, τουλάχιστον τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Εφόσον θέλουν να παραμείνουν βιώσιμος κλάδος θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τρόπους μείωσης του κόστους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνεννόηση και δημιουργία μικρών "συνασπισμών" μεταξύ των ιδιοκτητών ώστε να μπορούν να πετύχουν καλύτερες τιμές καυσίμων σε πρατήρια και ανταλλακτικών στις αντιπροσωπείες.

Όσο έχουν, όμως, το σωματείο που έχουν και όσο οι απεργίες τους εμφανίζονται πετυχημένες επειδή η πλειοψηφία απεργεί από το φόβο του προπηλακισμού η κατάσταση για τους ίδιους θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Με αποκλειστικούς υπεύθυνους μόνο τους ίδιους...