Ποιος ασχολείται με την Κοπεγχάγη;
| Comments ]


Σχεδόν κανείς μας δεν ασχολείται με την διάσκεψη στην Κοπεγχάγη αφού, για ακόμα μια φορά, θεωρούμε ότι οτιδήποτε συμβαίνει έξω από τα σύνορα μας δεν μας αφορά. Εάν παρ' όλα αυτά θελήσετε πραγματικά να μάθετε για την διάσκεψη που - ενδεχομένως - θα κρίνει το μέλλον του πλανήτη για τα επόμενα 50 χρόνια ορίστε μερικά links.


Save the world - COP15, originally uploaded by Vicente Muedra.

Σαν εισαγωγή στο τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί όλες αυτές τις ημέρες μπορείτε να διαβάσετε ένα εξαιρετικό faq. Μέσα σε αυτό θα βρείτε όλη την πορεία προς την Κοπεγχάγη από το Κιότο μέχρι σήμερα.

Για την πολιτική διάσταση του θέματος ο Κρίτωνας Αρσένης έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο pasok webtv. Εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι χώρες - ιδιαίτερα οι πλούσιες - θα προσπαθήσουν περισσότερο να αποκομίσουν ιδία οφέλη, παρά να συμφωνήσουν σε μια αποδεκτή λύση (κάτι που ήδη άρχισε να συμβαίνει).

Ενημέρωση για οτιδήποτε συμβαίνει στις συζητήσεις εκεί μπορείτε να διαβάσετε τόσο στο επίσημο site των Ηνωμένων Εθνών, όσο και στο blog που έχει ανοίξει για αυτό το σκοπό το ελληνικό τμήμα της Greenpeace και της wwf. Αν έχετε χρόνο για περισσότερα οι συζητήσεις της διάσκεψης, μεταδίδονται ζωντανά .

Ελπίζω όσο παιρνούν οι μέρες να αρχίσουμε να ασχολούμαστε περισσότερο με την διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Και τα παραδοσιακά ΜΜΕ αλλά και όλοι οσοι ενημερωνόμαστε μέσω διαδικτύου.