Σκόρπιες σκέψεις...
| Comments ]


Οι τελευταίες μέρες απέδειξαν ότι η ελληνική αστυνομία θέλει χρόνο και υπομονή μέχρι να αλλάξει, πραγματικά. Περιστατικά αυθαιρεσίας από αστυνομικούς δεν έλειψαν ούτε αυτό τον Δεκέμβρη. Περιμένω από το Υπουργείο να τα εντοπίσει στο σύνολό τους και να υπάρξουν οι ανάλογες συνέπειες για τους αστυνομικούς αυτούς. Στα θετικά η ανακοίνωση Χρυσοχοίδη για κατάργηση των χημικών και το τέλος των οργάνων της τάξης χωρίς διακριτικά.

- Η αριστερά έχω την αίσθηση ότι ψάχνεται πως και πως να ανοίξει η κουβέντα για το άσυλο πιστεύοντας ότι θα αποκομίσει πολιτικά οφέλη από αυτήν. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το γεγονός ότι έκανε ότι είναι δυνατόν για να προκαλέσει το Λάος και την ΝΔ - που άλλο που δεν ήθελαν - ώστε να ανοίξει αυτή η κουβέντα.

- Σε συνέχεια του παραπάνω νομίζω ότι - για την Αθήνα που γνωρίζω την κατάσταση - θέτουμε μόνοι μας σε αμφισβήτηση το άσυλο προσπαθώντας να υπερασπιστούμε μια... πλατεία. Τα περίφημα Προπύλαια είναι, κατά την γνώμη μου, το γελοιοδέστερο παράδειγμα ασύλου. Μια πλατεία μπροστά από τις πύλες του πανεπιστημίου, με περαστικούς, μετρό, πλανόδιους που χρησιμοποιείται συνεχώς από τους μπαχαλάκιδες σαν σημείο προστασίας για τον ανόητο πετροπόλεμο τους με τα ΜΑΤ.

Θα προτιμούσα οι Πρυτανικές αρχές να παραχωρούσαν την πλατεία στον Δήμο Αθηναίων και αυτή να μετατρεπόταν από πανεπιστημιακός σε δημόσιος χώρος. Εάν αυτό συνδυαζόταν και με την μετεγκατάσταση του Πολυτεχνείου θεωρώ ότι θα έκλεινε η συζήτηση για το άσυλο μια και καλή.

- Έβλεπα σήμερα το πρωί τον Στυλιανίδη να μιλά για παιδιά με δίκαια αιτήματα που είναι στον δρόμο αυτές τις μέρες. Το είπε χωρίς τσίπα. Ξεχνώντας ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, αυτός ήταν Υπουργός Παιδείας. Ξεχνώντας ότι λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Γρηγορόπουλου πήγαινε στα μπουζούκια και το γήπεδο. Τι να πω...

- Για το συμπερασμα του φετινού Δεκέμβρη, δυστυχώς, τίποτα δεν άλλαξε απο ένα ποστ του περασμένου Γενάρη και απο μια συζήτηση με τον Νίκο Μπαρδάκη. Δεν μπορούμε καν να συζητάμε για κοινωνική αντίδραση. Αυτήν ακόμα την περιμένουμε...