Δικτατορία; Ευλόγησον...
| Comments ]


Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε την αίσθηση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι γεμάτη από κληρικούς τα φρονήματα των οποίων μόνο δημοκρατικά δεν είναι. Εάν περιμένετε σε αυτό το ποστ να προσπαθήσω να σας αλλάξω γνώμη, μάλλον κάνετε λάθος.

Βρέθηκα σήμερα το πρωί στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής για μια δουλειά. Μέσα στο γραφείο δυο παπάδες ξεκίνησαν μια κουβέντα για την ηθική των νέων με αφορμή την ερώτηση ενός υπαλλήλου της αρχιεπισκοπής για το αν θα πάνε στα γραφεία τους αύριο.

"Σήμερα οι νεολαία έχει χάσει τον σεβασμό. Η δικτατορία μπορεί να έκανε κάποια στραβά πράγματα αλλά τότε υπήρχε ηθική" είπε ο ένας. "Δίκιο έχεις, από την δικτατορία και μετά τα πάντα διέλυσαν, Χάθηκε η ηθική στην κοινωνία", αποκρίθηκε ο δεύτερος και γυρίζοντας στον υπάλληλο συνεχίζει, "Εγώ πάντως δεν θα έρθω στο γραφείο, είμαι δημοκράτης και θα πάω να καταθέσω στεφάνι" και αρχίζει να γελάει χυδαία με το ευφυολόγημα του.

Αηδίασα ακόμα και με τον αέρα που ανέπνεα μέσα στο γραφείο τους, εκείνη την στιγμή. Προς στιγμήν είπα να τους στείλω και τους δυο στο διάολο αλλά κρατήθηκα. Άλλωστε αυτό θα πρέπει το αναλάβει το εξ ουρανού αφεντικό τους, όταν έρθει η ώρα τους...