Ου ψευδομαρτυρήσεις...
| Comments ]


Στις 24 Σεπτεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη φιλοξενείται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, μαζί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και η συζήτηση, κάποια στιγμή, έρχεται στα προγράμματα stage...

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ακούστε τα προγράμματα stage είναι συμβάσεις μαθητείας, για απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας. Είναι λογικό για έξι μήνες, για ένα χρόνο, άντε για ενάμιση χρόνο να τελείς υπό σχέση μαθητείας για να αποκτήσεις εμπειρία. Πολλές φορές για να πάρεις και το δίπλωμά σου από ένα ΤΕΙ για παράδειγμα, πρέπει να έχει προηγηθεί πρακτική εκπαίδευση. Εδώ όμως υπάρχουν εργαζόμενοι που υποκρύπτονται κάτω από συμβάσεις stage, οι οποίοι δουλεύουν στον ίδιο φορέα από το 2004, ή το 2005, μέχρι σήμερα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτό είναι αδύνατον.

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:Επί πέντε ή έξι χρόνια.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτό είναι αδύνατον, κ. Βενιζέλο, και το ξέρετε.

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Χθες εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή ομάδα εργαζομένων με σύμβαση stage και μάλιστα σε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το 2004.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα είναι αδύνατον, κ. Βενιζέλο, γιατί πρέπει να κάνουν παύση, το ξέρετε αυτό νομικά, είστε καλύτερος νομικός, γιατί εγώ δεν είμαι.

Σήμερα κατά την περιοδεία της σε Κιλκίς και Πιερία, δήλωσε:
Η Νέα Δημοκρατία σήμερα πρέπει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση και δυναμική αντιπολίτευση και πρέπει να είναι γρήγορα έτοιμη γι’ αυτό. Πάρτε παράδειγμα τα παιδιά των STAGE. Είναι αδιανόητο σήμερα αυτό το οποίο συμβαίνει. Το είπε και επισήμως το κόμμα ότι θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά τα παιδιά, αλλά είναι αδιανόητο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας έρχεται μια κυβέρνηση η οποία δεν υπολογίζει τίποτα. Δεν υπολογίζει ότι 5 χρόνια κάποιοι άνθρωποι δούλευαν.

Η κ. Μπακογιάννη από την αρχή ήξερε το τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τα stage η Νέα Δημοκρατία. Πολλά μπορώ να ανεχθώ αλλά όχι την κοροϊδία. Έλεος!