Ένα, εξαιρετικά, καθυστερημένο ποστ
| Comments ]


Πολλές φορές τον τελευταίο μήνα ήθελα να γράψω, παρ' όλα αυτά ο ελεύθερος χρόνος μου ουσιαστικά δεν υπήρχε και όπου βρισκόταν προσπαθούσα να κερδίσω μερικές ώρες ύπνο. Όμως, όπως είπε και ο Παναγιώτης πριν μέρες, είναι όμορφο να δουλεύεις για κάτι που πιστεύεις τόσο.

Δεν γνωρίζω τι έγινε στα τηλεπαράθυρα (αρνήθηκα πεισματικά να παρακολουθήσω με εξαίρεση τα δυο debates) θεωρώ, όμως, ότι στο διαδίκτυο έχει διατηρηθεί - μέχρι στιγμής - ένα πολιτικός πολιτισμός που κάποια στιγμή πρέπει να τον δούμε και offline. Σκοτεινές εξαιρέσεις, βέβαια, πάσης φύσεως "ενημερωτικά" blogs που μάλλον πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Επειδή δεν είναι, όμως, όλα ρόδινα παρατήρησα αρκετούς αντικειμενικούς και "αντικειμενικούς" του διαδικτύου να σφυρίζουν αδιάφορα σε αποφάσεις του πασοκ, για κατάργηση της αφισοκόλλησης, για εισφορές μόνο από την κρατική ενίσχυση και τα μέλη, για συμμετοχή πολιτών στα debates. Αποφάσεις που ναι μεν ήταν αυτονόητες αλλά όχι τόσο ώστε να τις αποδεχτούν τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφέρθηκα, πριν, στα debates. Στο πρώτο, έκπληξη ήταν ο εκπρόσωπος των οικολόγων. Τόσο γιατί φάνηκε πιο ουσιαστικός και λιγότερο θορυβώδης από τον Τρεμόπουλο όσο και γιατί έβαλε στον προεκλογικό διάλογο το θέμα του Ασωπού Στο δεύτερο εκνευρίστηκα με τον Κ. Καραμανλή, κυρίως για την ευκολία και το θράσος με τα οποία μπορεί να πεί ακόμα και το πιο χοντροκομμένο ψέμα.

Επίσης με έχουν εκνευρίσει οι υποψήφιοι - όλων των κομμάτων - που θεωρούν καλό να μου τηλεφωνούν στο σπίτι για να με καλέσουν στις ομιλίες τους. Μετά από ένα δύσκολο 3ήμερο προσπάθησα, εχθές, να κοιμηθώ λίγο παραπάνω λογάριαζα όμως χωρίς τους... υποψηφίους που κατάφεραν να με σηκώσουν απο το κρεββάτι πολλές φορές βρίζοντας. Δυστυχώς το τηλέφωνο δεν έχει spam filter ειδάλλως θα το είχα ενεργοποιήσει

Γυρνώντας και πάλι στα... δικά μας, από αύριο μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Περιμένω από τους ανθρώπους του διαδικτύου να ανοίξουν, ακόμα περισσότερο, την ψαλίδα από τα παραδοσιακά μέσα αρχίζοντας να συζητούν και για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις των κομμάτων. Τέτοιες συζητήσεις τις περιμένω με ενδιαφέρον...

Προσπάθησα να χωρέσω πολλά σε λίγες γραμμές. Ελπίζω να τα αναπτύξουμε, περισσότερo στα σχόλια.