Πρίν μας πάρουν με τις πέτρες...
| Comments ]

Η εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια στο κράτος και την πολιτική δεν είναι σημερινή, κρατά από το 1996. Πριν από λίγη ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με άρθρο του στο pasok.gr κατέγραψε, για μια ακόμα φορά, τις προτάσεις του κόμματος για διαφάνεια.

Πριν από δύο περίπου χρόνια, παρουσίασα προτάσεις με στόχο την ανάκτηση του κύρους και της πολιτείας και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Από τότε επαναλαμβάνω ότι αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση που μαστίζει την χώρα εξόδου το νοικοκύρεμα, το σχέδιο, η διαφάνεια και οι τήρηση κανόνων και αξιών μιας ευνομούμενης πολιτείας. Με άμεση αντιμετώπιση της διαφθοράς, της ατιμωρησίας και της αδιαφάνειας.

Αν δεν γίνει αυτό, όχι μόνο την οικονομία δεν θα βάλουμε σε τάξη, αλλά η ίδια η δημοκρατία μας, οι θεσμοί της πολιτείας θα απαξιώνονται συνεχώς στα μάτια του Έλληνα πολίτη.

Η κυβέρνηση έχει αρνηθεί - εδώ και καιρό - να συζητήσει στα σοβαρά τις προτάσεις αυτές. Ήρθε η ώρα να τα κάνει πράξη η επόμενη, το συντομότερο δυνατό. Γιατί η αλήθεια είναι οτι οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν τους πολιτικούς με τις πέτρες...