Προοδευτικοί ή γκαφατζήδες;
| Comments ]


Παρακολουθώντας τον τρόπο που ο Barack Obama δομεί τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία, κατέληξα και στο YouTube. Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, ζήτησε από τους πολίτες να του απευθύνουν ερωτήσεις που αφορούν το φιλόδοξο σχέδιο του για την ανοικοδόμηση του συστήματος υγείας της χώρας του.


Όσοι θέλουν να απευθύνουν ερώτηση μπορούν να το κάνουν και με μικρά βίντεο των 20-30 δευτερολέπτων, που τα τοποθετούν σαν video response στο αρχικό μήνυμα του Obama. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι μέσα στα, περίπου, 140 video που υπάρχουν την στιγμή που γράφω, αυτό, το κείμενο μπορεί να δει κανείς, ένα video με τον Χίτλερ να χαιρετά ναζιστικά την παρέλαση των Ες-Ες - με μουσικό χαλί κομμάτι του Rick Astley - και ένα ακόμα, ενός πιτσιρικάς που επί 1,5 λεπτό κάνει κωλοδάχτυλο στην κάμερα και τα "χώνει" στο σύστημα με speech bubbles.

Εαν στην Ελλάδα, οι υπεύθηνοι των πολιτικών και των κομμάτων επέτρεπαν επάνω σε ένα video να γίνουν τέτοια responces θα τους είχαν κυνηγήσει, αντίπαλοι και φίλοι. Τελικά, είμαστε εμείς πίσω σε σχέση με την πολιτική επικοινωνία στις Η.Π.Α ή οι συνεργάτες του Προέδρου Obama, έχουν διαπράξει μια τεράστια γκάφα;