Η... αυτοκριτική του Κώστα Καραμανλή
| Comments ]


Διάβασα ένα απόσπασμα απο την χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή και πραγματικά έμεινα άφωνος. Νομίζω ότι ο κύριος Καραμανλής έδωσε μέσα σε μερικές γραμμές τους περισσότερους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τον ξαναψηφίσουμε. Συγχαρητήρια, τέτοια αυτοκριτική δεν την περίμενα!

Αντισταθείτε σε ό,τι πληγώνει την Πατρίδα μας. Αγνοείστε αυτούς που αγνοούν το συμφέρον του Τόπου. Παλέψτε για την Ελλάδα. Αγωνιστείτε για το μέλλον. Η αμφισβήτηση των θεσμών, των αρχών και των αξιών του Πολιτισμού μας είναι αντιδραστική, ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση. Είναι βαθιά αντιδημοκρατική νοοτροπία. Πληγώνει το λαό. Πληγώνει τη Δημοκρατία.

Σας καλώ να μην τη δεχτείτε, να μην την ανεχτείτε. Αντισταθείτε. Απαντήστε με αισιοδοξία. Συνεχίστε στο δρόμο της προσφοράς. Εσείς είστε το αύριο της Ελλάδας. Εσείς είστε η γενιά των νέων αγώνων. Η γενιά που διεκδικεί το μέλλον. Η γενιά που μπορεί και κερδίζει δύσκολες μάχες, δίκαιους αγώνες.

Το λυπηρό της υπόθεσης είναι οτι όσα διαβάσατε δεν ήταν αυτοκριτική αλλά επίθεση. Φαίνεται οτι ο κύριος Καραμανλής έχει μια μοναδική ικανότητα να λέει πράγματα που δεν πιστεύει - γιατί αποκλείεται να τα πιστεύει όλα αυτά - χωρίς να κομπιάζει. Τι να πω...