Το παρκάκι της οδού Κύπρου...
| Comments ]


Είναι από εκείνες τις ιστορίες που οι Αμερικάνοι τις κάνουν γλυκανάλατες μελό ταινιούλες. Οι κάτοικοι μιας συνοικίας αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στον Δήμαρχο της πόλης τους να καταστρέψει το παρκάκι που έπαιζαν τα παιδιά τους.
Στην περίπτωση του πάρκου στα Πατήσια, η πραγματικότητα είναι πιο ζωηρή από την... χολιγουντιανή φαντασία. Κάτοικοι και ακτιβιστές είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα ΜΑΤ, δέχθηκαν χημικά, έφαγαν ξύλο αλλά συνέχισαν να διαμαρτύρονται. Με φωνές, συναυλίες, ξενύχτια. Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι βέβαιο ότι δεν περίμενε τέτοια αντίσταση. Άλλωστε ο, πρωτοφανής, Καισαρισμός με τον οποίο διοικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας του είχαν φουσκώσει το εγώ του τόσο που, σχεδόν, πίστεψε ότι είναι παντοδύναμος.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι κάτοικοι του έριξαν το τελειωτικό χτύπημα. Το πάρκο φυτεύτηκε ξανά σε μια πρωτότυπη... αστική δεντροφύτευση. Λέτε να ξανατολμήσει ο δήμαρχος να κόψει και αυτά τα δεντράκια; Δεν νομίζω, αρχίζει να καταλαβαίνει οτι χάνει το παιχνίδι και αποσύρθηκε διακριτικά στην σκια. Κάπως έτσι δεν γίνεται και με τον κακό Δήμαρχο των ταινιών; Κύριε Κακλαμάνη, τελευταία πράξη, κλακέτα, τέλος...

Υ.Γ Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο Indymedia, στον Ματθαίο και στους NΔ και light.

[Photo by anything-but-nd]