Η Ευρωπαική Ένωση μας εγκαλεί για την Microsoft
| Comments ]


"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις επιβεβαίωσε στους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σταύρο Λαμπρινίδη και Κατερίνα Μπατζελή, μετά από 1 ολόκληρο χρόνο και σειρά αλλεπάλληλων ερωτήσεων, την ύπαρξη επιστολής προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με προβλήματα που τελικά παραδέχεται ότι ανακύπτουν από τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη Microsoft.


Η απάντηση της Επιτροπής εκθέτει ανεπανόρθωτα το νέο Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος είχε ψευδώς δηλώσει στην Ελληνική Βουλή κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιανουαρίου 2008, ότι είχε λάβει σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τη Microsoft.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Επιτροπή όχι μόνο δεν έδωσε ποτέ την έγκρισή της, αλλά, όπως αναγκάστηκε να αποκαλύψει μετά από την παρατεταμένη πίεση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και δύο ελληνικών ΜΚΟ, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη συμφωνία απευθείας ανάθεσης έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για το ελληνικό κράτος και καλεί την κυβέρνηση να αποδείξει ότι η συμφωνία δεν παραβιάζει διατάξεις της κοινοτικής οδηγίας περί δημοσίων συμβάσεων."

Το παραπάνω είναι απόσπασμα απο το δελτίο τύπου που έλαβα, πριν λίγο, απο το γραφείο του Σταύρου Λαμπρινίδη. Ακούστε και τον ίδιο να εξηγεί την υπόθεση. Η συμφωνία με την Microsoft, έχει τελικά πολλά σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν. Περιμένω να δω ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης. Αν, τελικά, υπάρξει...