Για την δίκη του blogme.gr
| Comments ]


Αύριο Τετάρτη εκδικάζεται η μήνυση του Δημοσθένη Λιακόπουλου εναντίον του Αντώνη Τσιπρόπουλου, επειδή ο aggregator του αναδημοσίευε τα ποστ από το blog του FunEl. Η λειτουργία ενός aggregator είναι, ακριβώς αυτή, να αναδημοσιεύει περιεχόμενο από διάφορες πηγές. Όσο παράξενο και αν σας ακούγετε μια καταδίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου πρόκειται να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου σε θέματα ελευθεριών - όχι μόνο στο διαδίκτυο. Όπως, πολύ σωστά αναφέρει ο Παναγιώτης,

Μία τέτοια καταδίκη θα σημαίνει ότι αν κάποιος ανοίξει στην Ελλάδα μία υπηρεσία όπως το twitter.com ή το wordpress.com ή το wikipedia.org θα είναι υπόλογος για οτιδήποτε δημοσιεύεται ή αναδημοσιεύεται σε αυτή. Το ίδιο ίσως και για τους παρόχους Internet (ISPs). Και με το να αναγνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες έχουν την ευθύνη για το υλικό που κυκλοφορεί μέσα από αυτές, αυτόματα δικαιολογούμε και την δυνατότητά τους να ασκούν έλεγχο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστούν τους ευατούς τους. Π.χ., να κρατούν προσωπικά δεδομένα, όπως το IP ή να λογοκρίνουν οτιδήποτε θεωρούν ότι θα τους βάλει σε μπελάδες.

Γράψτε και εσείς, σχετικά με το θέμα στα blog σας, στο facebook, στο twitter. Η δίκη αυτή αφορά όλους μας και έχει σημασία να ενημερώσουμε όσο περισσότερους μπορούμε. Ελπίζω ότι αύριο αυτό που θα καταδικαστεί δεν θα είναι ο Τσιπρόπουλος αλλά η... βλακεία. Ίδωμεν.