Συμμετοχική... χορηγία!
| Comments ]


Για να βρεις πόρους για μια εκδήλωση χρειάζεσαι, προφανώς, χορηγούς. Ο κλασσικός τρόπος, που όλοι, γνωρίζουμε είναι να απευθυνθείς σε κάποιες εταιρείες και να ζητήσεις το ποσό. Το mediacamp, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον.


Οι οργανωτές του mediacamp δημιούργησαν μια αναλυτική λίστα με το συνολικό κόστος της εκδήλωσης. Μια λίστα που περιλαμβάνει από τα μπλουζάκια που θα δοθούν στους συμμετέχοντες μέχρι και το... τυρί από τα σάντουιτς. Καλούν, λοιπόν, όποιον επιθυμεί να προσφέρει ένα ποσό για την κάλυψη της διοργάνωσης πληρώνοντας, στοχευμένα, για κάποιο από τα υλικά που αναγράφουν ή προσφέροντας το. Το σύνολο του ποσού που χρειάζονται είναι 600 ευρώ και, αναλυτικά, θα το ξοδέψουν ως εξής:

  • 150 ευρώ για (200+/-) sandwich κόστος για ένα sandwich ανά άτομο (0,18 τυρί - 0,18 αλλαντικό - 0,26 ψωμί)
  • 50 ευρώ για καφέ, ποτά, χαρτοπετσέτες, ποτήρια
  • 300 ευρώ για 100 μπλούζες (γύρω στα 3 ευρώ η κάθε μπλούζα με στάμπα)
  • 40 ευρώ για χαρτί εκτύπωσης 80 φωτογραφιών
  • 60 ευρώ για γραφικές ύλες (post it, χαρτί, μολύβια κτλ.)
Η συμμετοχική... χορηγία (λίγο αυθαίρετος σαν όρος αλλά αντιπροσωπευτικός) μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλές εκδηλώσεις αλλά και ενισχύσεις Μ.Κ.Ο, κομμάτων κ.τ.λ. Εξασφαλίζει, αφενός, συμμετοχικότητα και, αφετέρου, απόλυτη διαφάνεια και την αίσθηση οτι ο πολίτης ξέρει ακριβώς που, πρόκειται να πάνε τα χρήματα που θα δώσει.

Περιμένω την άποψη σας για τις εφαρμογές που μπορεί να έχει. Πριν, όμως, την πείτε πατήστε εδώ και ενισχύστε την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Την δική μου συνεισφορά την έχω κάνει ήδη. :-)