Καραμανλής και πράσινη ανάπτυξη;
| Comments ]


Στην χθεσινή συζήτηση στην Βουλή είπε, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής: "Ανάμεσα στ’ άλλα, προωθούμε διαδικασίες "μιας στάσης" για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και στηρίζουμε την "πράσινη επιχειρηματικότητα". Έχει, ήδη, ψηφιστεί νόμος για τη διευκόλυνση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές και προωθούνται δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Συνδυάζουμε την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος."


Ο στόχος που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην χώρα μας είναι μέχρι το 2010, το 20% της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Ενημέρωση για την προοπτική μας να αγγίξουμε το ποσοστό αυτό δεν μπόρεσα να βρω, όπως δεν μπόρεσα να βρω και επίσημα στοιχεία για την πορεία του νόμου του 2006 για τις Ανανεώσιμες πηγές, που κάποια στιγμή είχε παγώσει.

Όσο για την "πράσινη επιχειρηματικότητα", είναι προφανές ότι αποτελεί ένα μόνο, αποσπασματικό, κομμάτι της λεγόμενης "πράσινης ανάπτυξης" μπορεί, απλά, να θυμηθεί κανείς, στο βίντεο, πως αντέδρασαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όταν άκουσαν αυτούς τους όρους. Δεν μπορείτε να το κάνετε πράξη γιατί απλά δεν κατανοείτε...