Μια μέρα χωρίς τηλεόραση.
| Comments ]


Πριν από ένα χρόνο είχαμε ξεκινήσει με μερικούς, καλούς, φίλους (τον Vagnes, την Ελένη, το ΚαπΚουμ, τον Αντώνη, τον Τζονάκο και τον Ndn) την... πρώτη απεργία τηλεθεατών, ζητώντας καλύτερη ενημέρωση και καλύτερο επίπεδο από την ελληνική τηλεόραση. Ένα χρόνο μετά τίποτα δεν έχει, ουσιαστικά, αλλάξει. Θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι η φετινή 11 Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει, για ακόμα μια χρονιά, μέρα συμβολικής διαμαρτυρίας.
Τι σημαίνει αυτή η κίνηση που προτείναμε στον κόσμο ;Σημαίνει να σκεφτούμε να επιλέγουμε την αντικειμενική ενημέρωση, σημαίνει να ενημερωνόμαστε και από άλλα μέσα, σημαίνει να μάθουμε να ακούμε την είδηση έτσι όπως είναι, χωρίς παραπανίσια, αμερόληπτα ακόμα και αν δεν μας αρέσει η είδηση. Σημαίνει να σκεφτούμε ότι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια που εργάζονται μας οφείλουν εγκυρότητα και αντικειμενική πληροφόρηση.

Σημαίνει να σκεφτούμε έστω για μια μέρα ή για μια ώρα, να ψάξουμε να βρούμε εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο, και το Διαδίκτυο, να έχουμε την κάθε είδηση καθαρή, χωρίς επικοινωνιακά τρικ Να μάθουμε να βρίσκουμε τις ειδήσεις που ο τηλεοπτικός χρόνος δεν "χωράει". Να δείξουμε και σε όσους δεν το καταλαβαίνουν, ότι η ελληνική τηλεόραση δεν είναι το απόλυτο μέσο ενημέρωσης.

Μια μέρα χωρίς τηλεόραση όλοι μας μπορούμε να την αντέξουμε. Αν καταφέρουμε στις μέρες που απομένουν μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου να κάνουμε και ουσιαστικό διάλογο για ποια τηλεόραση θέλουμε, ακόμα καλύτερα.