Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία...
| 8 αφορμές για διάλογο ]


Το χέρι που σημάδεψε τον αστυνομικό δεν ήταν χέρι κρατικής προβοκάτσιας. Η προβοκάτσια ξεκινά απο τη ώρα που ο νεαρός έπεσε στην άσφαλτο. Το κράτος βρήκε την αφορμή να ανακαλύψει τους δικούς του βαρβάρους, που το ίδιο φρόντισε να θρέψει με την απουσία του όλες αυτές τις μέρες.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τρομοκρατεί και να εκτελεί άλλους ανθρώπους με την ηλίθια δικαιολογία της “αντίδρασης”. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη την ύπαρξη καμιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, είτε νόμιμης είτε παράνομης.


Το τρομερό γεγονός της απώλειας της ζωής ενός 15χρονου στα Εξάρχεια, επίσης, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για συγκατάβαση απέναντι σε δολοφονικές πρακτικές, στους εμπνευστές και τους εκτελεστές τους. Δεν μπορεί, δηλαδή, να γίνει άλλοθι για να βουλιάξουμε όλοι μαζί στο καθοδικό σπιράλ που θέλει τη βία, τις σφαίρες, τον τρόμο και το θάνατο να αναγορεύονται σε νόμιμα μέσα δήθεν κοινωνικών αγώνων.

Όποιος παραχαιδεύει ώτα, θερίζει καλάζνικωφ. Κάποιοι ηλίθιοι αντιγράφουν τις “εξυπνάδες” της Χαμάς, προσδοκώντας κι επιδιώκοντας πλήρη αστυνομοκρατία στην Πόλη. Welcome 2009!
MacManus>>>

Σε αυτόν το πόλεμο δεν θα υπάρξει νικητής, μόνο χαμένοι. Όλοι μας...

[Photo by Flickr]

8 αφορμές για διάλογο

mediaspotgr είπε... @ 5 Ιανουαρίου 2009 - 3:55 μ.μ.

Όταν ένας αστυνομικός, που έχει καθήκον του την προστασία του πολίτη και την τήρηση του νόμου, πυροβολεί απρόκλητα ενάντια ενός νεαρού μαθητή και τον σκοτώνει, τότε το «επεισόδιο» θεωρείται εξοστρακισμός, «μεμονωμένο», άνευ ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας. Και χωρίς κανέναν υπαινιγμό και σχόλιο για τους δημοκρατικούς θεσμούς και για την ποιότητα της «δημοκρατίας» μας.

Όταν πυροβολείτε αστυνομικός, που ο ρόλος του υποτίθεται είναι η προάσπιση του πολίτη, τότε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία μιλά για επίθεση ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς και ευθεία επίθεση ενάντια στην δημοκρατία.

Πολύ περίεργη δεν νομίζετε ότι είναι η φρασεολογία και στις δυο περιπτώσεις.

Όταν το κέντρο της υποτιθέμενης «δημοκρατίας» που θα έπρεπε να είναι ο πολίτης, δολοφονείται από ένα όργανο του κράτους , τότε οι θεσμοί είναι μια χαρά, δουλεύουν ρολόι, το πολίτευμα είναι ακμαίο, η δημοκρατία σταθερή όσο ποτέ, και το πρόβλημα είναι «υπηρεσιακό» .

Όταν ένα όργανο για την προστασία του πολίτη πυροβολείτε και τραυματίζεται, τότε έχουμε ευθεία επίθεση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος , των θεσμών και της ελευθερίας.

Τι τελικά αντιπροσωπεύει ο πολίτης σε αυτή την «δημοκρατία», και τι εκπροσωπεί ο αστυνομικός ;

Και γιατί δεν κινδυνεύει η δημοκρατία όταν σκοτώνεται ένας 15χρονος πολίτης από ένα όργανο του κράτους, ενώ κινδυνεύει, όταν πυροβολείται ένα όργανο του κράτους.

Και το ερώτημα βέβαια είναι τι κάνει η κυβέρνηση όταν κινδυνεύει η «δημοκρατία», ίσως εκεί να κρύβεται η πραγματική πρόθεση για την επιλογή της φρασεολογίας που χρησιμοποιείται στην περίπτωση του τραυματισμού του «οργάνου της».

Η γνώμη μας είναι, ότι τέτοιου είδους περιστατικά δίνουν άλλοθι για να λειτουργήσουν τα όργανα καταστολής της εξουσίας, εντελώς ασύδοτα ενάντια σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση.
Το επεισόδιο αυτό έρχεται σε μια χρονική στιγμή, και ίσως αποτελεί επιστέγασμα, μιας σχετικής προσπάθειας με προβολή στα ΜΜΕ της ανάγκης να «λυθούν» τα χέρια της αστυνομίας, αντιμετωπίζοντας όπως αυτή «ξέρει» τους πολίτες που διαδηλώνουν.

Η κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα που εκτράφηκε στην διαφθορά, φοβούνται πλέον τα χειρότερα για την κοινή τους τύχη, και προετοιμάζει το κλίμα για την επιβολή μέτρων που θα ακινητοποιήσουν μέχρι γύψου κάθε φωνή διαμαρτυρίας.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ είπε... @ 5 Ιανουαρίου 2009 - 8:15 μ.μ.

Ανάμεσα στον τραυματισμό του αστυνομικού και τον φόνο του Αλέξη, υπήρχε η δολοφονική απόπειρα ενάντια σε μια συνδικαλίστρια. Που είναι το κράτος δικαίου..\
Ανησυχώ κάτι προετοιμάζεται..

SyBeRiA είπε... @ 6 Ιανουαρίου 2009 - 3:27 π.μ.

Ειναι πραγματικα τρομερο...
Παιδια πεθαινουν ή και τραυματιζονται απο αστυνομικους..
"ΜΑΤ δεχονται επιθεση απο τρομοκρατικη οργανωση"..
Συνδικαλιστριες βαρια τραυματισμενες απο βιτριολι ακουσον!!! )
Τι συμβαινει;;;; Τι παθανε ολοι :
Στην Γαζα κοντευει να μην μεινει τιποτα ορθιο ,κανεις δεν βλεπω απο τις κυβερνησεις να ενδιαφερεται ουσιαστικα !
Η βια φερνει μονο χαμμενο αιμα !
Συμφωνω πως με τον τραυματισμο του αστυνομικου συγκινηθηκαν περισσοτερο οι πολιτικαντες αλλα ουσιαστικα απλα εκμεταλευονται καταστασεις οπως παντα!
Η μανα τους να πεθαινε θα την εξαργυρωναν με ψηφους...
Εμεις τι κανουμε;;;;;;;
Δεν αρχισε καλα το 2009...

tractatus είπε... @ 6 Ιανουαρίου 2009 - 9:39 π.μ.

Και οι δυο προλαλήσαντες τα είπαν εξαιρετικά.
Αυτή η ανάγκη να τσουβαλιάζουμε μας έχει κάνει να μη βλέπουμε τη πραγματικότητα...αλλά γιατί τσουβαλιάζουμε;
1ον: εξαιτίας της κακής παιδείας
2ον: εξαιτίας της ευκολίας του τσουβαλιάσματος απο τα ΜΜΕ
και τα δύο συνιστούν έναν τρίτο λόγο που αναζητείται: την ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αυτή που δίνει λόγο, που καλλιεργεί, που 'φτιάχνει' συζητητές που ακούνε, κρίνουν κι αποφασίζουν. Τελεία!

Lego είπε... @ 6 Ιανουαρίου 2009 - 10:35 π.μ.

Δυστυχώς η Δημοκρατία έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό στην χώρα που την ανέδειξε...

Έχει πεθάνει από τη στιγμή που η επίσημη εξουσία ξεφτίλισε την έννοια της ευθύνης, από τη στιγμή που παίζει με τους θεσμούς (Δικαιοσύνη, Πρόεδρος Δημοκρατίας και αστείος λόγος πρόωρων εκλογών), από τη στιγμή που κάνει τα πάντα για να νομιμοποιήσει την κρατική βία, τον περιορισμό της ελευθερίας και την τρομοκρατία του πολίτη...

Έχει πεθάνει και ο Ελληναράς παρακολουθεί από την τηλεόραση εκστασιασμένος τις κινηματογραφικές σκηνές πολέμου ανάμεσα σε καλούς μπάτσους και μια ομάδα από μπάτσους μεταμφιεσμένους σε "κακούς".
Ψιτ ! άμα βαρεθείς, άλλαξε κανάλι και όλα οκ...

Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί στο σχολείο μαθαίνουμε τις Ελληνοχριστιανικές παπαριές για να δημιουργήσουμε Εθνική συνείδηση (my ass) και δεν μαθαίνουμε την πραγματική ιστορία μας που είναι γεμάτη από παρόμοιες καταστάσεις... Να τις μελετήσουμε για να πάρουμε το μάθημά μας !!!

Υ.Γ. Να δείτε που ξαφνικά θα συλλάβουν καμιά 10αριά, θα τους ονομάσουν τρομοκράτες και ο Μπούλης θα κάνει θριαμβευτική εμφάνιση !!!
Υ.Γ2. Ο Ζορμπάς που είναι; Ο κωλόγερος κτηματομεσίτης ; Ο Ζαχό;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Ιανουαρίου 2009 - 1:26 μ.μ.

@mediaspotgr
Προφανώς και ο τρόπος που η πολιτεία αντιμετώπισε με διαφορετικά μέτρα και σταθμά τις δυο επιθέσεις.
Το θέμα είναι, όμως, οτι πέρα απο την απαράδεκτη, αυτή, στάση και τα δυο είναι δολοφονικά χτυπήματα...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Ιανουαρίου 2009 - 1:29 μ.μ.

@καπ-κουμ, @syberia, @tractatus, @lego

Η λογική που, προφανώς, έχει ακολουθήσει το κράτος είναι "αφήνω το χάος να βασιλεύσει και μετά εμφανίζομαι σαν σωτηρας και αστυνομοκρατώ την χώρα"

Πραγματικά πολύ φοβάμαι οτι τα χειρότερα είναι μπροστά μας γιατί όταν παίζεις με την φωτιά είναι εύκολο να σου ξεφύγει και να αρχίζει να κατακαίει τα πάντα...

珊珊李 είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:04 μ.μ.

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

Δημοσίευση σχολίου