Σαν κακόγουστο αστείο...
| 2 αφορμές για διάλογο ]


Ένας ψηφοφόρος κάποτε συναντά ένα βουλευτή της περιφέρειας του σε ένα από τα καφενεία του χωριού. Κάθεται με την παρέα του στο απέναντι τραπέζι, κοιτά τον πολιτικό και του στέλνει ένα πεταχτό φιλί, κλείνοντας του το μάτι.

Ο βουλευτής δεν αντιδρά και κάνει πως δεν είδε. Μετά από λίγη ώρα, ο χωρικός του ξαναστέλνει φιλί. Ο βουλευτής παραμένει ψύχραιμος. Περνά η ώρα και η ιστορία αυτή επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές, ώσπου ο πολιτικός δεν αντέχει άλλο. Σηκώνεται επάνω πηγαίνει μπροστά στον χωρικό και ψιθυριστά τον ρωτά, "Με συγχωρείτε αλλά προς τι τόση αβρότητα;" για να λάβει την αποστομωτική απάντηση, "Κοίτα να δεις, αδελφέ. Με πηδάς που με πηδάς τόσα χρόνια, να μην υπάρχει, τουλάχιστον και λίγο αίσθημα;".

Δεν γνωρίζω εάν στο μυαλό του Μαχμούντ Αμπάς τριγύριζε κάτι ανάλογο, όταν πριν από μερικές ημέρες o Τζώρτζ Μπους τον υποδεχόταν στον Λευκό Οίκο. Ούτε τότε που αποφάσισαν να προσποιηθούν το ερωτευμένο ζευγαράκι που τριγυρνά στον πάρκο. Το γεγονός είναι ότι ο χειρότερος Πρόεδρος των Η.Π.Α επιφύλασσε το χειρότερο δώρο για τους Παλαιστινίους, με τον Μπάρακ Ομπάμα να σφυρίζει αδιάφορα, με την αιτιολογία ότι η χώρα του έχει ακόμα άλλον Πρόεδρο.

Όσο για τους 280 νεκρούς και τους 800 τραυματίες, σιγά τα ωά. Απλοί αριθμοί για να συμπληρωθούν στατιστικές. Άλλωστε, τα παιδιά τους είναι;

[ Photo by daylife ]