Ψάξτε αλλού!
| Comments ]


Με μια επιβλητική και καθόλα αρχηγική εμφάνιση ολοκλήρωσε το 2008 ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την παρουσία του στην Βουλή.

- Άφησε στην άκρη την ανάγκη απάντησης στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, δίνοντας αντίθετα βάρος στον προγραμματικό λόγο.


- Χρησιμοποίησε πρώτο πρόσωπο όταν κατακεραύνωσε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που τον κατηγόρησαν για δημιουργία από πλευράς του αρνητικού κλίματος στα ΜΜΕ του εξωτερικού σχετικά με την Ελλάδα. Ένας Παπανδρέου με βροντερή φωνή, ξεκάθαρα εξαγριωμένος με την προσπάθεια από την κ. Μπακογιάννη και άλλους κυβερνητικούς βουλευτές να παραποιήσουν τις θέσεις του. "Τολμάτε να εγκαλείτε εμένα στην προσπάθεια να υπερασπιστώ την εικόνα της χώρας; Να υπερασπιστώ την Ελλάδα;". Ήταν η στιγμή που ακόμα και ο Κώστα Σημίτης χειροκρότησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

- Φάνηκε να είναι εν ενεργεία Πρωθυπουργός, παραδίδοντας μια ομιλία συνεκτική, δείχνοντας να αντιλαμβάνεται και να "πιάνει" το κλίμα των ημερών. Κάλυψε πολύ εύστοχα το "κενό διακυβέρνησης" δηλώνοντας πως θα καλέσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων για την τήρηση κοινής στάσης απέναντι στην κρίση.

- Κατηγόρησε την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας κεντρώο πρόσωπο και λόγο για τις αποτυχίες της και έθεσε το γενικότερο πλαίσιο της κυβέρνησης του, εάν φυσικά το κόμμα του κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν.

- Είχε τον αέρα της σιγουριάς που του δίνουν οι νέες δημοσκοπήσεις, ενώ έθεσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης. "Ψάξτε αλλού", ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Παπανδρέου.

- Ο αρχηγός του ΠαΣοΚ χειροκροτήθηκε 33 φορές ενώ έκανε και μόλις 5 "σαρδάμ" σε μια ομιλία 42 λεπτών, σημάδι της αυτοπεποίθησης του.

[ Photo by papandreou.gr ]