Σε γνωρίζω απο την όψη του κλαδιού την φωτεινή!
| 14 αφορμές για διάλογο ]


Πέμπτη μεσημέρι ανεβαίνω από το μετρό του Συντάγματος στην πλατεία την ώρα που οι μπαχαλάκηδες αρχίζουν να κατεβαίνουν τα σκαλιά που βρίσκονται στην πλευρά της Μεγάλης Βρετάνιας. Η πλατεία ήταν γεμάτη από περαστικούς που πήγαιναν να πάρουν το μετρό.

Οι μπαχαλάκηδες αποφάσισαν να κινηθούν προς το χριστουγεννιάτικο δέντρο (the sequel) με στόχο να το κάψουν. Ακολούθησε πανικός. Διμοιρίες των ΜΑΤ, έτρεξαν προς το μέρος τους για να τους απωθήσουν ενώ πάρα πολλοί πολίτες, εν μέσω χημικών και πετροπόλεμου έτρεξαν να ταμπουρωθούν στις καφετέριες της πλατείας.

Κάπου εδώ, ήταν, που ξεκίνησε και το παράλογο. Οι ανεγκέφαλοι ξεκίνησαν να σπάνε ότι βρουν (είδα τύπο να ξεκολλάει το μαντεμένιο καπάκι ενός κάδου απορριμμάτων και ακόμα απορώ που στο καλό βρήκε τόση δύναμη). Τα ΜΑΤ, από την άλλη αντί να φροντίσουν τον ασφαλή απεγκλωβισμό των πολιτών που κινδύνευαν αποφάσισαν να στηθούν περιμετρικά γύρω από το δέντρο και εκείνα τα τεράστια κουτιά του Νικήτα, ενώ μια ακόμα διμοιρία είχε κυκλώσει το καρουζέλ.

Η ευτυχία μας, δε, ολοκληρώθηκε όταν από λάθος ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ, πέταξε χημικά μέσα στην καφετέρια, οδηγώντας όλους όσοι βρισκόμασταν εκεί ταμπουρωμένοι, σε μια κωμικοτραγική έξοδο του Μεσολογγίου. Οι μισοί ήταν σαστισμένοι, άλλοι εκνευρισμένοι και κάποιοι το είδαν σαν περιπέτεια (λίγο το έχεις να πας στην Αθήνα και να φύγεις από την... Βαγδάτη;).

Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι τα 40-50 κωλόπαιδα είναι τελείως, μα τελείως, ανεγκέφαλα τι μπορεί να ειπωθεί για την αστυνομία; Από το να υπερασπιστεί και να προστατεύσει πολίτες που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια, προτίμησε να σώσει ένα ψεύτικο δέντρο.

Αν αυτό είναι πλέον το εθνικό μας σύμβολο να βγουν να μας το πουν. Γιατί καμιά εκατοστοί αστυνομικοί μου το απέδειξαν στην πράξη. Το δέντρο είναι πάνω από τον πολίτη. Δήμαρχε καλά χαιρετίσματα, και αν κάνεις ξανά αναφορά στο κωλόδεντρο σου θα έρθω εγώ ο ίδιος να στο κάψω να τελειώνουμε...

14 αφορμές για διάλογο

Diomidis Anadiotis είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 9:48 π.μ.

Πολύ σωστό αυτό που λες. Πως γίνεται ρε γαμώτο να προστατεύουν ενα ηλίθιο πλαστικό δέντρο και όχι τους συμπολίτες τους;
Και να έχουν και εντολές από τους ''απο πάνω'', πώς τους πάει καρδιά;
Άντε καλά χριστούγεννα να έχουμε!!

tractatus είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 1:26 μ.μ.

Η προστασία του συμβόλου του καπιταλισμού έχει αναχθεί απο τον Νικήτα σε περιφρούρηση της Δημοκρατίας...Κατά τα άλλα τα δάνεια, οι πιστωτικές, η χρηματοπιστωτική κρίση, τα σκουπίδια που διακοσμούν τη ψευδεπίγραφη Δημοκρατία μας καλά κρατούν.

mediaspotgr είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 1:48 μ.μ.

Το θέμα το καψίματος βλέπω το προσεγγίσαμε, έστω και με τη βοήθεια του δημάρχου. Σκέψου τι θα γίνει αν πέσει κανένα μπερντάκι ξύλο από την ασφάλεια.
Ξέρεις κάποτε όταν είχε πέσει αναδουλειά στους χαφιέδες της ασφαλείας σε δύσκολα χρονιά, ο ένας χαφιές, για να μην χάσει το μεροκάματο, κατέδιδε τον άλλον. Μετά από ενα χέρι βρομοξυλο στην ασφάλεια ο χαφιές ορκιζόταν να τους πιει το αίμα και γινόταν πιο κόκκινος και απο την σημαία του ΚΚΕ

mediaspotgr είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 1:49 μ.μ.

Το θέμα το καψίματος βλέπω το προσεγγίσαμε, έστω και με τη βοήθεια του δημάρχου. Σκέψου τι θα γίνει αν πέσει κανένα μπερντάκι ξύλο από την ασφάλεια.
Ξέρεις κάποτε όταν είχε πέσει αναδουλειά στους χαφιέδες της ασφαλείας σε δύσκολα χρονιά, ο ένας χαφιές, για να μην χάσει το μεροκάματο, κατέδιδε τον άλλον. Μετά από ενα χέρι βρομοξυλο στην ασφάλεια ο χαφιές ορκιζόταν να τους πιει το αίμα και γινόταν πιο κόκκινος και απο την σημαία του ΚΚΕ

mediaspotgr είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 1:51 μ.μ.

Συγγνώμη πήρε το κείμενο 2 φορές

Ανώνυμος είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 4:56 μ.μ.

Δεν πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι πολλοί θα συμφωνούσαν με την καταστροφή του δέντρου, καθώς θέλουν να δηλώσουν ότι δεν γιορτάζουν, δεν γλεντάνε φέτος. Δεν μπορούν και δεν θέλουν να φαίνονται όλα καλά. θέλουν επιτέλους να τους ακούσουν ότι μέσα τους κι έξω τους είναι όλα μαύρα. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η κατάσταση και το μόνο που ακούγεται ως λύση να είναι συνταγές Δ.Ν.Τ.!!

ikor είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 7:19 μ.μ.

Παναγιώτη, καλησπέρα!

Επειδή έριξαν τα δακρυγόνα ακριβώς μπροστά από την είσοδο του μετρό, οι ουσίες έφτασαν μέχρι τις αποβάθρες.

Ακόμα και μέσα στους συρμούς ο κόσμος φτερνιζόταν και δάκρυζε...

Κι όλ' αυτά για ένα δέντρο!

Τα λόγια είναι περιττά. Μια ερώτηση μόνο: άραγε ποιος διαβεβαιώνει ότι η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων ΔΕΝ έχει κίνδυνο για τους πολίτες;; Έχουν ελεγχθεί από κανέναν φορέα;;

Lego είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 9:22 μ.μ.

Κλασσική Δεξιά νοοτροπία...
Άρτος και Θεάματα !!
Απορία: Κατεβαίνω Αθήνα στις 24. Ποια έκδοση του Δέντρου θα γνωρίσω;

tractatus είπε... @ 20 Δεκεμβρίου 2008 - 10:33 μ.μ.

Αυτή με τα εξοστρακισμένα αυγά μάλλον :)

vagnes είπε... @ 21 Δεκεμβρίου 2008 - 2:32 π.μ.

...έχουμε ακόμη την πολυτέλεια να υποστηρίζουν λογικοί και πολιτικοποιημένοι άνθρωποι την καταστροφή;
40-50 ανεγκέφαλοι που δυσφημούν για δικούς τους λόγους ένα αγώνα δεν είναι σωστό να τους ξεχνάτε και αντί να ξεθυμάνετε σ αυτούς να ξεθυμαίνετε στο δέντρο!!
Η μη βία είναι η απάντηση και η ανεύρεση τρόπου απομόνωσης και αποκάλυψης του προσώπου της προέλευσης και των κινήτρων αυτών που κατ΄ "επάγγελμα" καταστρέφουν...

mediaspotgr είπε... @ 21 Δεκεμβρίου 2008 - 3:23 μ.μ.

Η ολιγαρχία αυτού του τόπου εξαθλιώνει μέρα με την μέρα κι΄ άλλο τους πολίτες της χώρας.
Έστησαν μια μηχανή αφαίμαξης και την έντυσαν με «νομιμότητα», έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη ή να ορθώσει ανάστημα χωρίς να περάσει την γραμμή της παρανομίας.
Η βουλή ψηφίζει, οι βουλευτές βολεύονται και ο λαός δυστυχεί,και εξαθλιώνεται.
Το σύστημα τα έχει όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του.
Πολιτικά κόμματα που δεν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες, λειτουργούν σαν μηχανισμοί παραεξουσίες, σαν πόλοι αναγκαίας ύπαρξης όχι για να εκφράζουν τον λαό αλλά για να τον χειραγωγούν, να τον καταδυναστεύουν να τον εγκλωβίζουν και να του αφαιρούν κάθε δικαίωμα της δικής του έκφρασης και άποψης.
Η λαϊκή οργή, η κοινωνική επανάσταση που ξέσπασε είναι ενάντια σε όλους τους θεσμούς, σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε όλους τους πολιτικούς σε κάθε μορφή εξουσίας που καταπιέζει, καπηλεύεται, αφθαιρετή, και είναι ασύδοτη στο όνομα ενός λαού που τυραννάει.

aigialeia είπε... @ 22 Δεκεμβρίου 2008 - 8:58 π.μ.

Καλημέρα,
στο "περί δέντρων" (http://aigialeia.blog.com/4411459/) θα δείτε τη διαφορά δέντρου με δέντρο.

Tasos είπε... @ 22 Δεκεμβρίου 2008 - 12:19 μ.μ.

Ρε παιδιά, σιγά μην ήταν το δέντρο το σύμβολο του καπιταλισμού και άξιζε να καεί τελετουργικά. Δηλαδή αν δεν ήταν ένα δυτικόφερτο δέντρο αλλά ένα παραδοσιακό καραβάκι (κάτι που προσωπικά θα προτιμούσα), θα ήταν πιο ασφαλές ενάντια σε "ακτιβιστικές" ενέργειες; Αν δεν ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα, για το τι είναι ακτιβισμός και τι όχι, το όποιο κίνημα για την βελτίωση της κοινωνίας δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Όπως δεν θα βελτιωθεί η διαφάνεια και η εικόνα του σάπιου ελληνικού ποδοσφαίρου με το να σπάει ο Γαύρος "ακτιβιστής" το κεφάλι του Βάζελου και αντίθετα: Με τέτοιες νοοτροπίες θα εξακολουθήσουμε να έχουμε το χειρότερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη όσο αίμα και να χυθεί.
Το ότι οι αστυνομικοί φέρθηκαν ως ανεγκέφαλοι πετώντας δακρυγόνα εδώ και εκεί, δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει. Αυτήν την αστυνομία έχουμε δυστυχώς, ίσως γιατί αυτήν αξίζουμε (το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς ηγέτες της), ας μην κάνουμε ότι πέφτουμε από τα σύννεφα.
Προσέξτε όμως, γιατί αν ακολουθήσουμε την "ποδοσφαιρική" νοοτροπία να κρίνουμε τις καταστάσεις, θα πρέπει να κατηγορήσουμε και τους θαμώνες της καφετέριας που εν μέσω "κοινωνικής κινητοποίησης" και οικονομικής κρίσης αποφασίζουν να καταναλώνουν προκλήτικά υποστηρίζοντας το καπιταλιστικό σύστημα, και καλά να πάθουν στο κάτω κάτω που φάγανε και μερικά δακρυγόνα. Αν μπούμε σε τέτοιες λογικές δεν θα βγάλουμε άκρη. Στο κάτω κάτω υπάρχει και κάτι που λέγεται ηθικό αλλά και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών πάνω στην ίδια τους την πόλη. Σε αυτά τα πλαίσια, ένα ηλίθιο πλαστικό δέντρο (καλύτερο πάντως από εκείνο του Αβραμόπουλου!) αποκτά μια συμβολική σημασία. Τι εννοώ: Δεν με ενδιαφέρει το "Πνεύμα των Χριστουγέννων" και τέτοιες παπαριές, απλά απαιτώ να με σέβονται ως πολίτη που διεκδικεί το δικαίωμά του να προστατεύσει το ελάχιστο μερίδιο του - ελάχιστου δυστυχώς - δημόσιου χώρου που του αναλογεί. Αν κάποιος αντιδρά ακόμα και σε αυτό το ιδιότυπο "ιδιοκτησιακό" μου δικαίωμα (ακόμα και αν δεν δέχεται γενικά την ιδιοκτησία ως νόμιμη), τότε μάλλον δεν μπορεί να επικαλείται οποιοδήποτε επιχείρημα ότι μάχεται υπερ της κοινωνίας και της δημοκρατίας και θα χαρώ αν κάποιος του σπάσει το κεφάλι, είτε αυτός είναι μπάτσος-γουρούνι- δολοφόνος είτε χρυσαυγίτης ή "αγανακτισμένος πολίτης" ή δεν ξέρω γω τι, αν και αυτός είναι για μένα το ίδιο κατάτπυστος.
Η εικόνα των ΜΑΤάκηδων μπροστά από το δέντρο με προσβάλλει αισθητικά και με μειώνει ως πολίτη μιας υποτίθεται δημοκρατικής χώρας, αλλά προτιμώ τον κομπλεξικό "εκπρόσωπο" ενός έστω σάπιου συστήματος ο οποίος όμως έχει όνομα και γνωστή ιεραρχία, μέχρι το επίπεδο του υπουργού, παρά τον ανώνυμο κομπλεξικό που τολμάει να κάνει αγώνα υποτίθεται στο όνομα της κοινωνίας, ενάντια όμως στα δικαιώματά της επί του κοινωνικού αγαθού που ονομάζεται Δημόσιος Χώρος, ο οποίος εξ ορισμού παρέχεται δημοκρατικά ισοδύναμα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από το οικονομικό ή κοινωνικό του επίπεδο. (Όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, η Παιδεία, κτλ.) Αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή που δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε κανέναν να περάσει.
Απαιτώ λοιπόν τον σεβασμό του Δημόσιου Χώρου ως ελάχιστη ένδειξη δημοκρατικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, και από την στιγμή που οι καταστροφές έχουν πάψει προ πολλού να είναι μια (θεμιτή κατά τα άλλα) παράπλευρη απώλεια αλλά έχουν γίνει αυτοσκοπός - επικαλούμενος τάχα κάποια νεφελώδη ιδεολογική νομιμοποίηση - αναγκάζομαι και εγώ να να εστερνιστώ ως συνειδητή ιδεολογική άποψη (και όχι απλά ως αποστροφή ενός "συμβιβασμένου νοικοκύρη" του καναπέ) την προστασία του δέντρου ως συμβόλου του Δημόσιου Χώρου. Αν κάποιοι θελουν να δώσουν πολιτικό συμβολισμό στις κινητοποιήσεις τους, ας κάψουν π.χ. όσες ελληνικές σημαίες θέλουν, όμως κάτω τα χέρια από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

anywhere_Smile είπε... @ 28 Αυγούστου 2010 - 5:22 π.μ.

If the links to not links london lead to the maximum increase in traffic discount links of london then what value would the links truly links of london silver possess. They would end up being little more than window dressing at worst and minimally impactful links of london sale at best. That is not what a new online business links london jewellery looking for a spike in revenues would wish to links london bracelet yield.Also, when you are running a new business, your london links charms time will limited as there will be scores of other responsibilities links of london watches sale competing for your time. That means you won't be able to discount links of london rings do what is necessary to individually place your own links on cheap links of london necklaces the internet. Rather than do so, you could buy links and delegate the work to others.

Δημοσίευση σχολίου