Οι ερμηνείες πίσω από τις λέξεις του Πρωθυπουργού...
| Comments ]


Μερικές παρατηρήσεις από την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας:

Για την υπόθεση Βατοπεδίου: "Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ". Από ποιόν δεν είχε πλήρη εικόνα; Από τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο σύμφωνα με την κοινή λογική, (πρώην) έμπιστο συνεργάτη του Πρωθυπουργού και πιθανώς και πρώην πολιτευτή.

Για την Οικονομία: "Από το 29,7%, που ήταν το χρέος του ΑΕΠ το 1981, πλησίασε το 99% το 2004". Αναγνωρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός τα στοιχεία της προηγούμενης κυβέρνησης σχετικά με το χρέος? Τον Σεπτέμβριο του 2004 ο Πρωθυπουργός το ανέβαζε στο 112% του ΑΕΠ. Το ΠαΣοΚ, αντίθετα, προσδιόριζε το χρέος λίγο κάτω από το 100% του ΑΕΠ όπως αναφέρει και σε δημοσίευμα του το BBC στις 12 Σεμπεμβρίου εκείνου του έτους. "Αυτό είναι ηθελημένα παραπλανητικό, το λιγότερο", είχε πει τότε ο κ. Καραμανλής. Άλλαξε κάτι?

Για τα επεισόδια: "Φτάσαμε στο σημείο να ακούγονται φωνές για έκτακτα μέτρα και ακραίες μεθόδους καταστολής δίχως να υπολογίζονται οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι από παρόμοιες προσεγγίσεις. Τα πράγματα απαιτούσαν ψύχραιμη αντιμετώπιση, υπεύθυνη αντίδραση..." Ο υπουργός Άμυνας κ. Μειμαράκης πρέπει να αισθάνεται πολύ άδειος αυτή την στιγμή.