Προσπαθεί να κλείσει... τρύπες ο κ. Καραμανλής
| Comments ]


Τις αμέσως επόμενες ώρες ημέρες που ακολούθησαν το τραγικό περιστατικό της 6ης Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συγκάλεσε 3 συνεδριάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα στο σπίτι του στην Ραφήνα ακόμα μία συνεδρίαση στελεχών, ενώ την προσεχή Τρίτη θα ακολουθήσει και άλλη συνεδρίαση, αυτή την φορά της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.


Είναι φανερό πως ο Πρωθυπουργός, υπό το βάρος των εξελίξεων και της κατακόρυφης πτώσης του κόμματος του στις δημοσκοπήσεις προσπαθεί να ελέγξει τους βουλευτές και τα ανώτερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνουν θέσεις στο παιχνίδι εξουσίας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, θέλοντας να αποτρέψει δυσάρεστες εξελίξεις πριν τον - καμένο από χέρι (;) - ανασχηματισμό.

Ποιες μπορεί να είναι αυτές οι εξελίξεις; Τα μεσάνυχτα της 21ης Δεκεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό του νέου έτος, πλησιάζουν. Ο κ. Καραμανλής θέλει να είναι σίγουρος πως κανένας βουλευτής δεν θα προχωρήσει σε... απονενοημένο διάβημα καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό και βάζοντας την παράταξη σε περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τότε που ο υπουργός Άμυνας κ. Μειμαράκης έλεγε σε δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά, τουλάχιστον ως το 2010, εκτός και αν υπάρξουν απρόοπτα όπως η καταψήφιση ενός ν/σ ή του Προϋπολογισμού από κάποιον βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης.

Πολλοί στο ΠαΣοΚ δεν θα ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη, παρά το γεγονός πως ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ζητήσει εκλογές άμεσα, καθώς ο κομματικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Μια αναμέτρηση με την αυτοδυναμία του ΠαΣοΚ εν αμφιβόλω είναι το τελευταίο πράγμα που η Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελε να δει, ακόμα και αν πραγματοποιούτο ύστερα από απώλεια της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση.