Και τώρα τι;
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Θα θεωρήσουμε όλα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες σαν κακή παρένθεση; Θα στολίσουμε τους δρόμους και τα σπίτια μας, θα τρέξουμε χαρούμενοι να φορτώσουμε τις πιστωτικές μας κάρτες και θα γελάμε τρώγοντας την γαλοπούλα;

Κακά τα ψέματα, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για καταναλωτισμό, καθώς όλοι, λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Να καταναλώνεις δεν είναι υποχρεωτικά κακό. Κακό είναι να καταναλώνεις για να ξεχάσεις. Το 4ήμερο που πέρασε ξεκίνησε με μια αφορμή της στιγμής. Ένας πιτσιρικάς σε λάθος τόπο και χρόνο και ένας αστυνόμος με πολλά απωθημένα. Η ιδανική σπίθα, δηλαδή, σε μια... μολότοφ έτοιμη να ανάψει από καιρό.

Το πρόβλημα είναι ότι τέτοιες αυτοσχέδιες βόμβες υπάρχουν ακόμα πολλές. Οικονομικοί μετανάστες και άνεργοι από την οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των πυλών ίσως να γίνουν οι επόμενοι, "αντιεξουσιαστές" όταν η κατάλληλη αφορμή δοθεί.

Εχθές ο πρωθυπουργός επέλεξε να μοιράσει 10χίλιαρα. Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόγραμμα. Τι και αν το μικρομάγαζο θέλει μεγαλύτερη ενίσχυση (που πιθανόν να μην έχει ούτε ασφάλεια). Οι τράπεζες και ο μικρέμπορος θα ενισχυθούν ισόποσα. Αυτό που δεν άκουσα, όμως, απο τον πρωθυπουργό είναι πως θα περιορίσουμε τις αιτίες.

Δεν άκουσα πως θα αλλάξουμε αναπτυξιακό μοντέλο. Πως θα παράξουμε πλούτο και πως θα τον αναδιανήμουμε. Με ποιόν τρόπο θα ενισχυθούν παιδεία, υγεία, εργασία. Το κυριότερο, δεν άκουσα την παραδοχή αποτυχίας του τρόπου που, μέχρι στιγμής, κινούμαστε και λειτουργούμε σαν κράτος. Θα την ανοίξουμε πότε αυτή την συζήτηση ή θα προσπεράσουμε αδιάφορα; Γιατί αν συμβεί το δεύτερο, πολύ φοβάμαι οτι, την επόμενη φορά, θα δούμε χειρότερα...

Υ.Γ Ευχαριστώ, ειλικρινά, όλους εκείνους που μοιραστήκαμε μερικές ώρες καθισμένοι στην άσφαλτο μπροστά από την βουλή. Με υπομονή, χιούμορ και ειρηνική οργή (υπάρχει και αυτή) παιδιά και γονείς πέρασαν το δικό τους μήνυμα. Μπράβο!

3 αφορμές για διάλογο

Lego είπε... @ 11 Δεκεμβρίου 2008 - 3:50 μ.μ.

Τι περιμένεις από ένα άνθρωπο που δημόσια παραδέχτηκε ότι δεν ελέγχει την κατάσταση (ποια κατάσταση άραγε; Αυτή που δημιουργούν οι ασφαλίτες - κουκουλοφόροι; ) και ζήτησε να μη γίνουν οι συγκεντρώσεις...

Σε κάθε στραβή μοιράζει λεφτά (τα δικά σας, γιατί εγώ ευτυχώς δεν μένω πια εκεί...) και ξεμπέρδεψε !

Γιατί για σχέδιο, προοπτική ανάπτυξη, όνειρα, μέλλον... δεν προλαβαίνει 12.00-14.00 που "σκοτίζεται" με τα προβλήματα της χώρας.

ΦΥΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ "ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ" ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ !!!

Ανώνυμος είπε... @ 11 Δεκεμβρίου 2008 - 10:07 μ.μ.

Παναγιώτη για να σπαταλάνε τα λεφτά του φορολογούμενου είναι όλοι ικανοί, για να τα επενδύουν ανίκανοι όσοι δεν πιστεύουν στις δημόσιες επενδύσεις.

fisherman είπε... @ 12 Δεκεμβρίου 2008 - 10:17 π.μ.

Παναγιώτη
Έχω μία πρόταση που ίσως σε ενδιαφέρει (το είχαμε δοκιμάσει με άλλη θεματολογία στο παρελθόν...) δες το εάν έχεις χρόνο....

Δημοσίευση σχολίου