Αναρχικοί του κώλου και μπάτσοι μαριονέτες...
| 7 αφορμές για διάλογο ]


Περίμενα να περάσουν μερικές ώρες από την πορεία για να μπορέσω να γράψω με σχετική νηφαλιότητα τα όσα είδα κατά την διάρκεια της. Γεγονότα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ποιοι αναρχικοί;

Από τα Προπύλαια μέχρι και την ομόνοια οι κουκουλοφόροι ήταν χωρισμένοι σε τρεις, ουσιαστικά, ομάδες. Οι πρώτοι ήταν εκεί για να κάνουν πλιάτσικο. Αφιέρωσαν αρκετή ώρα ρημάζονταν αρχικά το κατάστημα της wind και στην συνέχεια της cosmote αρπάζοντας τα κινητά που υπήρχαν στις βιτρίνες του καταστήματος.

Η δεύτερη ομάδα ήταν μερικοί τρελαμένοι που απλά έσπαγαν με μανία ότι έβρισκαν κινούμενοι μεταξύ της πρώτης και της τρίτης ομάδας. Και ερχόμαστε στους τρίτους. Πιτσιρικάδες, στην πλειοψηφία τους - τους πέρναγα ένα κεφάλι όλους - που δέχονταν εντολές από ένα 45άρη, χωρίς κουκούλα. Αυτός έδειχνε καταστήματα και αυτοί εκτελούσαν.

Και οι τρεις ομάδες είχαν δυο κοινά χαρακτηριστικά. Τάση για καταστροφή και καμιά, μα καμιά, ιδεολογία.

Που είναι τα ΜΑΤ;

Πριν ξεκινήσει η πορεία οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν φροντίσει να κατευθύνουν τις ομάδες των κουκουλοφόρων προς τα προπύλαια - κυνηγώντας τους από την Ακαδημίας προς τα κάτω και από την Σταδίου προς τα επάνω και ένα κομμάτι τους το περιόρισαν στην Ομόνοια που το είχαν αφήσει να τα σπάει.

Ξεκινώντας η πορεία, τα ΜΑΤ περίμεναν στην στροφή για Πατησίων - οι κουκουλοφόροι, επιμένω, τα έσπαγαν γύρω τους ανενόχλητοι. Όταν η κεφαλή της πορείας έστριψε από Αιόλου και βγήκε Σταδίου, οι άνδρες τον ΜΑΤ αποφάσισαν να ρίξουν χημικά μέσα στην πορεία. Τρέχοντας προς τα επάνω η ίδια κατάσταση μας περίμενε και στο ύψος των Προπυλαίων με αποτέλεσμα να φύγουμε από Ακαδημίας και Κολωνάκι εκτός της πορείας αρκετή ώρα μετά. Η αστυνομία έπειτα "έκλεισε" το κέντρο περιμετρικά παραδίδοντάς το στους κουκουλοφόρος.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως, προσωπικά, τα έζησα. Κουκουλοφόροι και αστυνομία φρόντισαν, εχθές, να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, να καταστρέψουν περιουσίες, να πληγώσουν μια ολόκληρη χώρα. Τις ευθύνες μπορεί να τις αποδώσει ο καθένας εκεί που νομίζει. Τα γεγονότα, όμως, δείχνουν ότι σήμερα το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Παναγιώτης Χηνοφώτης έπρεπε να βρίσκονται ήδη σπίτι τους.

Υ.Γ Στην χθεσινή πορεία κατέβηκαν άνθρωποι που μετά από πολλά χρόνια αποφάσισαν να διαδηλώσουν. Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν για πρώτη φορά στον δρόμο. Το σχέδιο πέτυχε. Αυτούς τους πολίτες θα τους έχετε ήσυχους και τρομοκρατημένους στον καναπέ τους.... ή, μήπως οχι;

[ Photo by Flickr ]

7 αφορμές για διάλογο

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 9 Δεκεμβρίου 2008 - 2:30 μ.μ.

Μόλις τώρα πάλι τα ίδια! Βαράνε καθηγητές, γονείς και μαθητές και αφήνουν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους. Έλεος!

Lego είπε... @ 9 Δεκεμβρίου 2008 - 3:04 μ.μ.

Παναγιώτη, οι κουκουλοφόροι είναι ΜΠΑΤΣΟΙ !!!

Για αυτό δρούν ανεξέλεγκτοι και τα σπάνε, ενώ ο απλός πολίτης μόλις τολμήσει να φωνάξει τρώει τα χημικά και το ξύλο !

Στο τέλος αυτό που μένει είναι ότι οι κουκουλοφόροι τα έκαψαν όλα και έτσι όλοι όσοι διαδηλώνουν στιγματίζονται...

Τόσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

Παρόλα αυτά, εγώ νομίζω ότι αυτό που έγινε ήταν απλά η αρχή... Η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει και δεν θα την σταματήσουν τα χημικά και το ξύλο !!!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 9 Δεκεμβρίου 2008 - 3:16 μ.μ.

@Lego
Προσυπογράφω...

suspiria είπε... @ 9 Δεκεμβρίου 2008 - 8:50 μ.μ.

στη χθεσινή πορεία πήγα επειδή πίστεψα στην αληθινή οργή του κόσμου. γενικώς δεν πηγαίνω σε πορείες γιατί πιστεύω οτι έχει απαξιωθεί η ισχύς τους.

αντίκρυσα ακόμα μία ελληνική απάτη. οι αναρχικοί τα έσπαγαν τριγύρω ανενόχλητοι και τα δακρυγόνα έσκασαν ανάμεσα μας, στο κέντρο.

ας τα κάψουν όλα να σβήσει επιτέλους αυτό το μπουρδέλο από το χάρτη.

Ανώνυμος είπε... @ 10 Δεκεμβρίου 2008 - 3:08 μ.μ.

Παναγιώτη,
κατ αρχήν συγχαρητήρια για την ΠΟΛΥ σημαντική δουλειά που έκανες, προβληματίζομαι (αν και συμφωνώ σε σχεδόν όλα) για τον 45άρη που λες ότι έδινε "οδηγίες" στα παιδιά.

Εισαι σίγουρος ότι έδινε οδηγίες?

Καποιοι του ακροδεξιού χώρου προσπαθούν να ρίξουν ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ το φταίξιμο σε ενα ευρύ φασμα της αριστεράς, ενώ εδώ συζητάμε για προβοκάτορες.

Διαφώνησα έντονα με μια αγαπητή φίλη πάνω στο θέμα αυτό. Της έλεγα ότι ναι μεν όλα σωστά, αλλά δεν ξέρουμε ΟΥΤΕ ποιος ήταν ο τύπος, ΟΥΤΕ το ΤΙ ελεγε στα παιδιά. Μπορεί κάλλιστα π.χ. να τους έλεγε "μην σπάτε αυτό, σπάστε εκείνο εκεί, το ΤΑΔΕ"... κλπ. Οπότε...

Θα ήθελες να σχολιάσεις?

Ξέρεις υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακροδεξιά προπαγάνδα με το Νέο Μεταμοντέρνο Σύνθημα "οι αναρχικοί είναι οι μπάτσοι της Νέας Τάξης".

Çümlat Baltaçli - Δημητριος Παλτατζης είπε... @ 14 Δεκεμβρίου 2008 - 5:02 π.μ.

Ο πουτανος Πουτιν Ρωσσιας εβαλε της φωτιεσ νε εκδικιθη την Ουκρανια

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:00 μ.μ.

ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室

Δημοσίευση σχολίου