High Hopes...
| 4 αφορμές για διάλογο ]


Σήμερα εντός και εκτός διαδικτύου είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει μια άτυπη κόντρα για το κατά πόσο θα μας ωφελήσει ή όχι η εκλογή του Barack Obama στην θέση του προέδρου των Η.Π.Α. Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσουμε, όμως, είναι τι μπορούμε να μάθουμε από όλα αυτά τα απίθανα που συνέβησαν στην Αμερική του τελευταίους μήνες.

Σηκώθηκαν απο τον καναπέ!

Το μεγάλο στοίχημα των Δημοκρατικών ήταν η κινητοποίηση των πολιτών μιας Αμερικής που έδειχνε να αδιαφορεί πλήρως για την πολιτική. Ο τομέας αυτο-οργάνωσης των Δημοκρατικών έδειξε να κάνει φοβερή δουλειά όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Πυρήνες ενεργών πολιτών δημιουργήθηκαν και πολλές οργανώσεις ξύπνησαν από τον λήθαργο που είχαν πέσει εδώ και χρόνια.

Αποτέλεσμα ήταν ένα κίνημα εντός της χώρας που έφερε στις κάλπες 130.000.000 πολίτες που, σε πολλές περιπτώσεις, περίμεναν περισσότερες από 4 ώρες για να ψηφίσουν. Από το 40% το 2004 η συμμετοχή εκτοξεύτηκε στο 80%! Οι 1.000.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εχθές στην πανηγυρική του ομιλία μπορούν να συγκριθούν, σύμφωνα με τα Αμερικανικά δίκτυα, μόνο με τις συγκεντρώσεις του Μάρτιν Λουθερ Κινγκ και με το κίνημα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός, όμως, για ένα πρόσωπο προκαλεί το επόμενο εύλογο ερώτημα.

Μπορεί ένα άτομο να φέρει ουσιαστικές αλλαγές;

Σε μια από τις πρώτες ομιλίες του, ο Barack Obama είχε πει, "Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we've been waiting for. We are the change that we seek". Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, είναι αν όντως η προεδρία Obama θα χαρακτηριστεί ως η "προεδρία των πολιτών". Το πρώτο βήμα ήταν η αφύπνιση, το δεύτερο και ουσιαστικό πρέπει να είναι η ενεργή συμμετοχή.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα. Σήμερα ας σταθούμε μόνο σε δυο στοιχεία: Είναι η πρώτη φορά που Αμερικάνος πολιτικός μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να γίνουμε λιγότερο αντί-Αμερικάνοι. Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που οι Αμερικάνοι πολίτες μας δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής στην πολιτική. High hopes θα μου πείτε. Συμφωνώ, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που κάποιος ανέβασε τον πήχη τόσο ψηλά;

[ Photo by nytimes.com ]

4 αφορμές για διάλογο

Homo Sapiens είπε... @ 5 Νοεμβρίου 2008 - 10:58 π.μ.

Καλημέρα Παναγιώτη,

Νομίζω ότι σήμερα στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε όλοι...και ορθώς κατά τη γνώμη μου!

Στέλιος είπε... @ 5 Νοεμβρίου 2008 - 10:20 μ.μ.

Παναγιώτη, και μόνο το ότι τόσος κόσμος κινητοποιήθηκε, και μόνο το ότι η Αμερική πολιτικοποιήθηκε ξανά, και μόνο το ότι ένας άσημος γερουσιαστής με θητεία 2 ετών διεκδίκησε και πέτυχε την εκλογή, είναι κέρδος. Οι λοιπές μεμψιμοιρίες είναι για άτομα σαν τη Λιάνα Κανέλη και την Παπαρήγα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Νοεμβρίου 2008 - 6:38 π.μ.

Παιδιά συμφωνώ απόλυτα. Η μεμψιμοιρίες ορισμένων δεν είναι απαραίτητα κακές αρκεί να συνοδεύονται με επιχειρήματα. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν τα έχω δει...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:04 μ.μ.

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天

Δημοσίευση σχολίου