Λαθρομετανάστευση: Δυο απόψεις και δυο λύσεις
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Το πρόβλημα με τους μετανάστες στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας δεν είναι ούτε άγνωστο αλλά ούτε και σημερινό. Εχθές το βράδυ κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής σημειώθηκαν επεισόδια μεγάλης έκτασης. Προσπάθησα να καταλάβω την αφορμή που ξεκίνησε τις ταραχές και έπεσα επάνω σε δυο αλληλοσυγκρουόμενα posts.

Ο Πρέζα τv έγραψε ότι,

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, έξω από το ίδιο του το σπίτι, από τους πιο φανατικούς Ορθοδόξους πατριώτες, που θέλουν να διώξουν με το έτσι θέλω, συνανθρώπους τους μετανάστες... μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούν φτωχοί..

Στον αντίποδα και προφανώς επηρεασμένος από την σχέση του με την περιοχή ο theodore αναφέρει ότι οι "λαθρομετανάστες οργάνωσαν αντισυγκέντρωση" και σημειώνει,

Σε αγαστή συνεργασία (σ.σ οι μετανάστες) με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με ενεργό συμμετοχή Αφγανών και Ιρακινών λαθρομεταναστών κατέλαβαν την πλατεία με το έτσι θέλω και προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που είχαν έλθει με τα παιδιά τους.

Οι δυο αυτές απόψεις είναι και οι κυρίαρχες στην Ελληνική κοινωνία. Και οι δυο έχουν σε ένα σημείο δίκιο. Από την άλλη, όμως, και οι δυο έχουν σε πολλά σημεία άδικο καθώς και το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση.

Ναι, οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι με ανάγκες. Ναι, η συμπεριφορά τους ειδικά σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης τους είναι, πολλές φορές, απαράδεκτοι. Ναι, το κράτος και τα κόμματα δεν δίνουν λύση. Ναι, και οι μεν και οι δε αποκτούν συμπεριφορές αντικοινωνικές στα όρια μιας γενικευμένης μαζικής σύγκρουσης.

Ίσως ο μέσος δρόμος, μπορέσει να γυρίσει αυτό το κλίμα. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πανευρωπαϊκό μόνο που η Ελλάδα έχει κληθεί να το αντιμετωπίσει μόνη χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Οι λύσεις που βλέπω είναι δυο - και ξέρω ότι πολλοί ίσως διαφωνήσετε. Είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφασίσει ότι όλα τα μέλη - κράτη οφείλουμε να "μοιραστούμε" τους λαθρομετανάστες ισόποσα, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε χώρας είτε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να αποφασίσει με ρευστό και επενδύσεις να προσφέρει στο Ελληνικό κράτος τις προϋποθέσεις η χώρα μας να συνεχίσει να υποδέχεται μετανάστες στον ίδιο ρυθμό με τον σημερινό.

Υπάρχει και μια τρίτη - και μακροπρόθεσμη λύση. Να επενδύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις τρίτες χώρες με στόχο τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης. Τα εμπόδια και τις αντιρρήσεις που συναντά αυτή η πρόταση, όμως, μπορείτε να τα διαβάσετε στον αυριανό, σχετικό, ποστ...

[ Photo by Flickr ]

3 αφορμές για διάλογο

theodore είπε... @ 25 Νοεμβρίου 2008 - 1:54 π.μ.

Να διευκρινήσω ότι το (αγαστή συνεργασία) δεν πήγαινε στους μετανάστες,αλλά στους δήθεν "αριστερούς" που ευαισθητοποιήθηκαν και σε χρόνο dt αποφάσισαν να οργανώσουν αντισυγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι πίσω από την συγκέντρωση των κατοίκων βρίσκεται το ΛΑΟΣ.
Σίγουρα δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι σύνθετο και πολύπλοκο.
Αλλά μέχρι να λυθεί,αν λυθεί ποτέ,οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανγκασμένοι να βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται,να κινδυνεύουν καθημερινά,να απαξιώνονται οι περιουσίες τους.
Τα προβλήματα τους δυστυχώς για όλους μας είναι υπεράνω απλουστευτικών προβληματισμών του στύλ οι κακοί ιθαγενείς και οι καλοί μετανάστες.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 25 Νοεμβρίου 2008 - 2:12 π.μ.

@theodore
Προφανώς και έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες στο σχόλιο. Όσο δεν βρίσκεται λύση οι κάτοικοι τις περιοχής (και οχι μόνο της συγκεκριμένης) θα βλέπουν καθημερινά άσχημες καταστάσεις που θα τους σπρώχνουν (μοιραία) στον φανατισμό.

Υ.Γ Οι κάτοικοι τι περιοχής δεν είναι μόνο γηγενής Έλληνες αλλά και αλβανικής (κυρίως) καταγωγής που έχουν, πλέον, φτιάξει την ζωή τους και την οικογενειά τους στην χώρα και απο οτι ξέρω το πρόβλημα με την εγκληματικότητα της περιοχής το νιώθουν και οι ίδιοι έντονα...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:11 μ.μ.

視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋

Δημοσίευση σχολίου