Είδες η Δ.Ε.Η;
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και εκλογής Ομπάμα, υπάρχουν ειδήσεις που δείχνουν ότι κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Από το in.gr αντιγράφω:

"Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια ενώ μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου με υστέρηση 3 έως 6 μηνών, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής ρήτρας καυσίμων θα είναι ουδέτερο για τη ΔΕΗ."

Απορεί, λοιπόν, ο κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος πολίτης. Όταν η ΔΕΗ ζητούσε ρήτρα καυσίμων πριν από λίγους μήνες, επικαλούμενη την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, δεν αναφέρθηκε το φυσικό αέριο. Τότε οι τιμές του δεν είχαν υστέρηση 3 με 6 μήνες;

Εν πάση περιπτώσει, η οποιαδήποτε "ρήτρα" οποιουδήποτε καυσίμου προϋποθέτει, εκτός των άλλων, διαφάνεια. Δημοσίευση του κόστους της επιχείρησης στην οποία θα αναφέρεται η ακριβής συμμετοχή όλων των παραγόντων. Για να ξέρουμε τι και γιατί πληρώνουμε. Και να ξέρουν και οι μέτοχοι (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται, καλώς ή κακώς, για εισηγμένη εταιρεία) γιατί μια κερδοφόρα επιχείρηση έχει καταντήσει ζημιογόνος.

Υ.Γ Αλήθεια, σε ποια άλλη εταιρεία θα ανέχονταν οι μέτοχοι το οποιοδήποτε ανώτατο στέλεχος να βγαίνει δημόσια και να ζητάει από τους πελάτες της να καταναλώνουν λιγότερο από το προϊόν που παράγει;

[ Photo by inkycircus.com ]

3 αφορμές για διάλογο

NdN είπε... @ 8 Νοεμβρίου 2008 - 3:37 μ.μ.

Νομίζω πως υπάρχει ένα λάθος στο σκεπτικό σου...

Σε όλες (μα σε όλες τις εταιρίες του κόσμου σαν τη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ) συμβαίνει αυτό που λες για την ελάχιστη κατανάλωση. Τόσα χρόνια στην Αγγλία, ακόμα δεν μου έχει έρθει λογαριασμός νερού που να μην λέει "Καταναλώστε όσο πιο λίγο γίνεται". Και θυμίζω ότι στην Αγγλία βρέχει 363 μέρες το χρόνο...Αν δεν το έλεγε η ΔΕΗ που μολύνει το περιβάλλον και ερημώνει χωριά καίγοντας λιγνίτη, ποιος θα το έλεγε δηλαδή.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Κωνσταντίνος Ριγελιανός είπε... @ 8 Νοεμβρίου 2008 - 9:06 μ.μ.

Το ότι συμβαίνει παντού, δε σημαίνει ότι είναι σωστό. Αν η ίδια η εταιρεία σε προτρέπει να καταναλώσεις λιγότερο από αυτό που παράγει σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρέπει να είναι εισηγμένη.

Επιπλέον, στην περίπτωση της ΔΕΗ, ας φροντίσει να βρει άλλες πηγές (ηλιακή, αιολική, κι άλλα φράγματα σε ποτάμια, πυρηνική κτλ) για να ικανοποιήσει τη ζήτηση και τους μετόχους.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:09 μ.μ.

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

Δημοσίευση σχολίου