Make or Break...
| 1 αφορμές για διάλογο ]


Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να νιώθει δικαιωμένος. Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού περιείχε την πρόταση του για δημοσίευση του έργου της κυβέρνησης στο διαδίκτυο - το πιο ενδιαφέρον σημείο κατά την άποψή μου μιας κατά τα άλλα ομιλίας που περιορίστηκε στα αυτονόητα.

Η συγκεκριμένη πρόταση, όπως πολλοί γνωρίζουν, αποτελούσε βασική θεματική του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ εδώ και μήνες. Αρχίζει να γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση γίνεται πιο δεκτική στις θέσεις της αντιπολίτευσης, κάτι που σημαίνει πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ αρχίζει και παράγει έργο.

Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ (ένα ταξίδι που έχρηζε περισσότερης προσοχής από τα ΜΜΕ) με επιτυχία. Θεωρώ πιθανό οι επερχόμενες κινήσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την οικονομική κρίση να δανειστούν στοιχεία από την ολοκληρωμένη πρόταση του κ. Παπανδρέου την οποία κατέθεσε ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Η επιστροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα σηματοδοτεί εξελίξεις, αφού καλώς ή κακώς το πολιτικό παιχνίδι εξαρτάται από τον ίδιο και τις επιλογές του. Μια στοχευμένη πολιτική - μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που θα αποφύγει τα λάθη - μπορεί να θέσει το Πα.Σο.Κ σε τροχιά εκλογικής νίκης (με ή χωρίς αυτοδυναμία - αυτό είναι δευτερεύον).

Ωστόσο, όπως σε όλες τις make or break καταστάσεις, οι πολιτικές προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου ενδεχομένως να δημιουργήσουν αντιστάσεις ακόμα και μέσα στο κόμμα, καθώς θα αρχίσουν να κινούνται προς τον κεντρώο χώρο παραμερίζοντας την πολιτική ατζέντα ορισμένων στελεχών του Πα.Σο.Κ.

Η σταθερότερα και το σθένος των επιλογών του, θα κρίνουν και το κατά πόσον ο Πρόεδρος του Πα.Σο.Κ θα κερδίσει και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών που ζητούν λύσεις και προτάσεις και όχι αερολογίες ή ευκαιριακές πολιτικές κραυγές...

1 αφορμές για διάλογο

Medeon είπε... @ 3 Οκτωβρίου 2008 - 3:05 μ.μ.

Αγαπητε μανωλη οπως εχω αναφερει πολλακισ και στο μπλογκ μοθ ειναι ενα σημαντικο ζητημα ο πολιτικος προσανατολισμος του ΠΑΣΟκ στην κοινωνια αλλα παραλληλα και υπερεκτιμημενο. Οι πολιτικες θεσεισ που προασπιζουν το δημοσιο συμφερον και δεν δαιμονοποιουν καθε μορφη απεργιας δεν πρεπει απαραιτητα να κινουνται στον χωρο του Κεντρου ή της αριστερασ. Ολοι συμφωνουμε οτι σε μια καπιταλιστικη κοινωνια η μεσαια ταξη το ενιαμεσο ταξικο δηλαδη στασιδι αποτελει την μεγαλυτερη θεωρητικα δεξαμενη ψήφων. Ομως οσο συρρικνωνεται το ειδοημα της μεσαιας ταξης αριστερες πολιτικες ξεχασμενες και απολιθωμενες θα ελεγα απο την συχρονη πολιτικη ζωη θα ελεγα δεν απομακρυνουν ενδεχομενως την ταξη αυτη απο τον φορεα που τις υπερασπιζεται ή τις ευαγγελιζεται αλλα ενδεχομενως τον ξανακαθιστουν αξιοπιστη προταση εξουσιας εναλλακτικη.
Ολες οι ιδεες χωρουν στο ΠΑΣΟκ αλλα απαξ και αποφασιστουν η γραμμην ιδιατερα σ τουτη την κρισιμη περιοδο πρεπει να ειναι ενιαια.

Δημοσίευση σχολίου