Ο Θόδωρος και η αρκούδα...
| 2 αφορμές για διάλογο ]


Ένας Ιάπωνας και ένας Αμερικάνος ψαρεύουν σε ένα ποτάμι κάπου στη Βόρεια Αμερική. Κάποια στιγμή ακούν ένα θόρυβο από μακριά, γυρίζουν και βλέπουν μια αρκούδα να τους γλυκοκοιτάει. Η αρκούδα ερχόταν στο ποτάμι με σκοπό να αρπάξει καμιά πέστροφα αλλά η ευκαιρία για ένα λουκούλλειο γεύμα δεν την άφησε καθόλου, μα καθόλου, αδιάφορη.

Ενώ ακονίζει δόντια και νύχια, βγάζει τα... καλά μαχαιροπίρουνα της δηλαδή, ο Αμερικάνος την κοιτάει παγωμένος από τον φόβο. Την ίδια ώρα ο Ιάπωνας μέσα στον πανικό ανοίγει το σακίδιο του βγάζει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και προσπαθεί να τα φορέσει όσο πιο γρήγορα γίνετε αντί για τις άβολες γαλότσες του. Ο Αμερικάνος που παρακολουθεί μια την αρκούδα και μια τον Ιάπωνα γυρίζει με απορία και τον ρωτάει τι στο καλό κάνει.

"Βάζω αθλητικά για να μπορώ να τρέξω γρήγορα" του απαντά ο Ιάπωνας για να εισπράξει την ειρωνική απάντηση από τον Αμερικάνο, "Μα καλά, πιστεύεις αλήθεια ότι μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα από την αρκούδα;". Ο Ιάπωνας, στο μεταξύ, έχει αλλάξει παπούτσια και έχει ήδη αρχίσει να τρέχει πανικόβλητος, "Δεν με νοιάζει να τρέξω πιο γρήγορα από την αρκούδα", φωνάζει στον Αμερικάνο, "μου αρκεί να μπορέσω να τρέξω γρηγορότερα από εσένα"...

Οι δικοί του... Αμερικάνοι

Το παραπάνω είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που διδάσκουν στο crisis management. Σε περιόδους που όλα καταρρέουν προσπάθησε να βρεις έναν... Αμερικάνο. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος εδώ και πολλούς μήνες υπήρξε οπαδός της συγκεκριμένης θεωρίας.

Από την περασμένη εκλογική αναμέτρηση και μετά ο Πρωθυπουργός, εμπιστεύτηκε τον Υπουργό Επικρατείας σχεδόν όσο κανέναν άλλον από τους συμβούλους του - εξαιρουμένου, ίσως, του Γιάννη Αγγέλου, κάτι που έχει την σημασία του και θα το διαπιστώσετε παρακάτω. Τα πρώτα σύννεφα για το δεξί χέρι του Καραμανλή, όμως, άρχιζαν να παρουσιάζονται από την υπόθεση siemens και μετά με τον ίδιο να προσπαθεί να κρατήσει αλώβητους απο το ναυάγιο τον εαυτό του και τον Κώστα Καραμανλή. Οι Μιχάλης Λιάπης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιώργος Βουλγαράκης και πολλοί άλλοι έγιναν ή προσπάθησε να γίνουν οι... δικοί του Αμερικάνοι.

Το σφάλμα για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο είναι ότι για κάθε σεισμική δόνηση που προκαλούσε σε απόσταση ασφαλείας από το Μαξίμου, σηκωνόταν όλο και ψηλότερα ένα παλιρροϊκό κύμα με κατεύθυνση τον ίδιο. Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι αυξάνονταν, οι εκδότες τον εγκατέλειπαν και οι φίλοι του όλο και συχνότερα σφύριζαν αδιάφορα. Το μόνο που τον κρατούσε πλέον όρθιο ήταν η παράλογη εμμονή του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του.

Μια πολιτική κηδεία

Ακόμα και αυτήν την εμμονή, όμως, φρόντισε να την καταστρέψει ο ίδιος. Πληροφορίες θέλουν να έχει κατορθώσει να τσακωθεί και με τον Γιάννη Αγγέλου - το... αριστερό χέρι του Πρωθυπουργού, δηλαδή. Σήμερα είναι απόλυτα μόνος, χωρίς κάλυψη από κανέναν και με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Άσχετα αν παραιτηθεί ή αποπεμφθεί, άσχετα αν ψηφιστεί η προανακριτική επιτροπή ή όχι, ο πολιτικός χρόνος για τον, πρώην, παντοδύναμο Ρουσόπουλο τελειώνει κάπου εδώ. Γυρίζει, άνεργος, σπίτι του και η σύζυγός του, πιθανόν, πίσω στην δημοσιογραφία.

Όσο για τον Πρωθυπουργό το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρει να διαλέγει συνεργάτες, το αβέβαιο είναι ότι δεν ήξερε τι ποιούσε η... δεξιά του τόσο καιρό και το ψευδές ότι είναι άμοιρος των ευθυνών του. Το ρολόι έχει αρχίσει να χτυπά αντίστροφα και για τον ίδιο.

[ Photo by Flickr ]

2 αφορμές για διάλογο

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 22 Οκτωβρίου 2008 - 8:34 μ.μ.

Ένα σχόλιο ακόμα:
Ο κύριος Ρουσόπουλος αποφάσισε να βρεί τον τελευταίου του... Αμερικάνο στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή. Ας πρόσεχε ο Πρωθυπουργός με τους συνεργάτες που έχει...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:23 μ.μ.

情色,成人,A片,自拍,A片,ut聊天室,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

Δημοσίευση σχολίου