Ε.Ε.Χ.Ι: Μια σειρά απο περίεργες συμπτώσεις...
| 17 αφορμές για διάλογο ]


Μετά από την επιστροφή μας από τις Βρυξέλλες είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να δημοσιεύσω ένα ποστ για την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ίντερνετ και τον πρόεδρο τους Νίκο Βασιλάκο. Την αφορμή μου την έδωσαν ο Παναγιώτης Βρυώνης, ο Άγγελος Μάρκου και ο Argos με σχετικά ποστ που ανέβασαν.

Ποια είναι η Ε.Ε.Χ.Ι;

Η ΕΕΧΙ είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό που ιδρύθηκε από 58 πολίτες το 1993 για να προσφέρει φτηνές συνδέσεις στο Internet χωρίς χρονικό περιορισμό. Στο παρελθόν έδωσε αρκετές μάχες για τον σκοπό που γεννήθηκε. Σήμερα είναι σχεδόν ανενεργή με μόνη της, ουσιαστικά, δράση την διοργάνωση σεμιναρίων και την προσφορά νομικών συμβουλών στα μέλη της.

Ποιος είναι ο Νίκος Βασιλάκος;

Σπούδασε Γλωσσολογία και εργάστηκε ως συντάκτης στο Λεξικό Μπαμπινιώτη και στο περιοδικό Νέμεσις. Από το 2003 είναι πρόεδρος της Ε.Ε.Χ.Ι. Σήμερα γράφει σχεδόν στο σύνολο των εκδόσεων του ομίλου Λαμπράκη, παρουσιάζει στην ΕΤ1 την εκπομπή, "Ψηφιακή Ελλάδα" ενώ συνεργάζεται με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ως μέλος της Ομάδας για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.).

Και που είναι το κακό σε όλο αυτό;

Ο Νίκος Βασιλάκος εδώ και μερικά χρόνια προσπαθεί να πείσει ότι η Μ.Κ.Ο που εκπροσωπεί είναι ο εκπρόσωπος όλων των χρηστών του διαδικτύου, δηλαδή όλων μας. Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό τα έχει καταφέρει με αποτέλεσμα όποτε ένα θέμα από το διαδίκτυο ή για το διαδίκτυο βγαίνει στην επιφάνεια να αναφέρεται σε αυτό και τις κινήσεις που γίνονται σαν τμήμα των δραστηριοτήτων της Ε.Ε.Χ.Ι χρησιμοποιώντας, σχεδόν πάντα, το γενικό και αόριστο "εμείς" πριν από κάθε του πρόταση. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ανεξαρτησία της Ε.Ε.Χ.Ι απέναντι στα συμφέροντα που δηλώνει ότι πολεμάει είναι ένα θέμα που πάνω σε αυτό ανακαλύπτει κανείς κάποια αξιοπρόσεκτα στοιχεία.

Μια σειρά από περίεργες συμπτώσεις

Στην εκπομπή "Ψηφιακή Ελλάδα" ο Νίκος Βασιλάκος έχει επιλέξει για συνεργάτες του δυο από τα μέλη της Ε.Ε.Χ.Ι (και μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής της ένωσης). Ένα από τα δυο μέλη είναι η νομική σύμβουλος της Ε.Ε.Χ.Ι, δικηγόρος, Ελένη Σπυροπούλου η οποία, παρ' όλο που δεν έχει καμία προηγούμενη δημοσιογραφική εμπειρία, έχει αναλάβει την αρχισυνταξία της εκπομπής άγνωστο με πια κριτήρια. Η Ελένη Σπυροπούλου, επιπρόσθετα, είναι σύμβουλος στην ίδια ομάδα του Υπουργείου Οικονομίας με τον Νίκο Βασιλάκο (ομάδα D.A.R.T)

Θέση συμβούλου στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Χ.Ι έχει ο Αντώνης Λυραντωνάκης ο οποίος είναι στέλεχος στην Otenet (Υπεύθυνος Οtenet Portals & Online Διαφήμισης). Το ηθικό ασυμβίβαστο σε αυτό δεν νομίζω ότι είναι, μόνο, δική μου ιδέα την ώρα που ένας από τους σκοπούς της ένωση χρηστών είναι ο έλεγχος των παρόχων για την διασφάλιση φθηνότερων συνδέσεων.

Δεν θέλω να συνεχίσω την ακολουθία των... ανακολουθιών της ένωσης χρηστών γιατί το ποστ θα γίνει τεράστιο σε έκταση καθώς θα πρέπει να ασχοληθώ και με την καινούργια Μ.Κ.Ο που ετοίμασε.

Θέλω σαν επιμύθιο να πω το προφανές. Δεν με αφορά τι κάνει η ένωση χρηστών, δεν με αφορά και η επαγγελματική εξέλιξη του κ. Βασιλάκου. Αυτό που με εκνευρίζει είναι η συνεχή του προσπάθεια να "καπελώνει" κάθε καλό που συμβαίνει στο διαδίκτυο. Και όσο συνεχίζει να το κάνει, από εδώ και στο εξής θα μας βρίσκει μπροστά του...

[ Photo by psifiakiellada.blogspot.com ]

17 αφορμές για διάλογο

vrypan είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 10:57 π.μ.

Παναγιώτη, σχετικά με το ασυμβίβαστο που λες για τον κ. Λυραντωνάκη, δεν θεωρώ ότι υφίσταται. Σε ένα τέτοιο σύλλογο το πιο πιθανό είναι ότι αυτοί που ασχολούνται είναι άνθρωποι του χώρου των τηλεπικοινωνιών και του IT και λογικά θα δουλεύουν σε κάποια σχετική εταιρεία.

Εγώ θα ήθελα να ξέρω πόσα μέλη έχει η ΕΕΧΙ, πόσοι ψηφίζουν, τέτοια πράγματα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 11:05 π.μ.

@vrypan
Εαν ο σκοπός είναι η προστασία των καταναλωτών-χρηστών τότε δεν πρέπει να έχεις τέτοιους ανθρώπους στο δ.σ κατα την δική μου άποψη. Σαν απλό μέλος σίγουρα μπορεί να είναι ο καθένας.

Και εγώ τις έχω αυτές τις απορίες και μια ακόμα. Η νέα Μ.Κ.Ο που δημιουργήθηκε λέγεται internet now και μοιράζεται την ίδια διεύθυνση με την Ε.Ε.Χ.Ι. Ποιός ο ρόλος της και πια η σχέση με την Ε.Ε.Χ.Ι. Κάτι δεν μου κάθετε καλά σε αυτό...

diVa είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 12:46 μ.μ.

Να συμπληρώσω το γνωστό (;) σε αρκετούς, πως η κα Σπυροπούλου είναι η σύζυγος του κου Βασιλάκου.
[Δε γνώριζα τη σχέση πριν το ταξίδι μας στις Βρυξέλλες]

Για εμένα, το δυσάρεστο δεν έγκειται στο πιθανό ασυμβίβαστο (εφόσον ούτως ή αλλως μη γνωρίζοντας τα στοιχεία που αναφέρετε εσύ και ο Παναγιώτης, δεν μπορώ να αναγνωρίσω οποιαδήποτε δύναμη -ή κύρος- στην ΕΕΧΙ).

Το δυσάρεστο και αρκούντως επικίνδυνο -διεφάνη από το "μεθεόρτιο" μπαράζ "ανταποκρίσεων" του ταξιδιού των μπλόγκερς στις Βρυξέλλες -είναι η επικύρωση από τον δημοσιογραφικό χώρο (και ευρύτερο χώρο των ΜΜΕ) των προφανέστετα αδύναμων συντακτικών και γραμματικών εκφράσεων του κου Βασιλάκου. [Εάν υπάρχει δε και πίστη στα εκφερόμενα του στόματος του, τότε το επικίνδυνο καθίσταται και γελοίο. Σε αυτό συνηγορεί και η εμφάνιση της νέας ΜΚΟ- κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει και ο πιο αδαής χρήστης του διαδικτύου.]

Επιρρίπτω ευθύνες στα ΜΜΕ και πιστεύω πως χρειάζεται συλλογική αντίδραση εναντίον αυτών για την μονομερή στάση που διατηρούν υπέρ, ανύπαρκτων εξουσιών.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 12:54 μ.μ.

@Diva
Την προσωπική τους σχέση δεν την ανέφερα γιατί πιστεύω οτι με τα υπόλοιπα καλύπτουμε το θέμα.

Όσο για όλα τα άλλα που γράφεις συμφωνώ απολύτα. Τα ΜΜΕ απλά έκανα, γνωστό κάτι που ουσιαστικά δεν υφίσταται...

vagnes είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 4:26 μ.μ.

Παντα πρεπει να προβαλλουμε τα θετικα και σε δευτερο πλανο τα αρνητικα.
Ο κος Βασιλακος μονο αρνητικες υπηρεσιες προσφερει;
Αν οχι ποιες ειναι οι θετικες;
Αν ναι τι ενεργειες εχουν γινει, απο αυτους που κανουν κριτικη, ωστε η ψηφιακη Ελλαδα να εκπροσωπειται πιο αξιοπιστα;

Η φιλοδοξιες του καθενος πρεπει να εκφραζονται με πραξεις και οχι με λογια και ασυμφορες και απαξιωτικες κριτικες και μόνο για οσους καταχρωνται για δικη τους αυτοπροβολη και διαφημιση, το ονομα ψηφιακη Ελλαδα.

Η αρνητικες κριτικες δημιουργουν δυσπιστια και καχυποψια στο κοινο και τους πολιτες για ολους που ανηκουν στον ψηφιακο χωρο και κανουν κακο σε ολους οχι μόνο στον κους Βασιλακους.

J95 είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 4:54 μ.μ.

"Παντα πρεπει να προβαλλουμε τα θετικα και σε δευτερο πλανο τα αρνητικα."

OK. Ομορφότατη η κ. Σπυροπούλου. Σε δεύτερο πλάνο, όλο το παραπάνω ποστ.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 5:00 μ.μ.

@vagnes
Για το πρόσωπο του κ. Βασιλάκου, πίστεψε με μόνο αρνητικές κριτικές θα συναντήσεις παντού στην blogoσφαιρα. Αν υπάρχει κάτι θετικό είναι οτι έχει φτιάξει μια light εκπομπή για την τεχνολογία και τα νέα μέσα στην τηλεόραση (για όποιον το θεωρεί θετικό αυτό).

Το πρόβλημα με την ΕΕΧΙ είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Λόγο του τρόπου που παρουσιάζεται δεν υπάρχουν περιθώρια να αναπτυχθεί καμιά αξιόλογη κίνηση καθώς και ο ίδιος αποφεύγει στο τα συμβεί αυτό (βλέπε 4δ, digital rigts και πολλά ακόμα)...

vagnes είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 5:26 μ.μ.

Παναγιωτη (και αλλοι φιλοι), αν καποιο αυτοκινητο μπροστα σου παει αργα και σε λαθος πορεια θα πας απο πισω του ή θα το προσπερασεις;
Προσπερασε Παναγιωτη με πραξεις και αφησε τις κριτικες με λογια. Οι κακες κριτικες ειναι περιττες οταν μιλουν τα εργα.

Greek Rider είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 6:35 μ.μ.

Συμφωνώ με τη λογική της ανάρτησης. Όλα αυτά είναι κάτι πολύ παραπάνω από περίεργες συμπτώσεις...Και ειλικρινά εξοργίστηκα όταν τα διάβασα.

amarkos είπε... @ 13 Οκτωβρίου 2008 - 7:07 μ.μ.

Ας μη βιάζονται κάποιοι να μιλήσουν για προσωπικές φιλοδοξίες και επιθέσεις. Σε όσες συζητήσεις έχω βρεθεί με θέμα το ρόλο της Ε.Ε.Χ.Ι. δεν έχει βρεθεί ούτε ένας που να μην αντιδράσει σαν να ακούει ανέκδοτο. Όταν όμως τα πράγματα περιπλέκονται με τις πολλαπλές ιδιότητες του προέδρου της, τότε οι συνειρμοί πληθαίνουν και κάποιοι από εμάς θέτουμε εύλογα ερωτήματα. Ίσως και από ημιμάθεια ή αμάθεια, δεν αντιλέγω. Περιμένω από τον Nίκο Βασιλάκο να μας διαφωτίσει σύντομα με ένα σχόλιο, είτε online είτε offline.

@j95 lol

Provato είπε... @ 15 Οκτωβρίου 2008 - 4:10 μ.μ.

Καλησπέρα σε όλους.
Σχετικά με το θέμα της ΕΕΧΙ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΝ συνεδριάζει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕΧΙ είναι μια οικογενειακή υπόθεση του κ. Βασιλάκου.
2. Αμφιβάλω αν γίνονται και εκλογές. Στα χαρτιά σίγουρα γίνονται και σίγουρα υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πρακτικά για όλες τις χρονιές.
3. Η ωραιοτάτη κα Σπυροπούλου είναι η σύζυγος του κ. Βασιλάκου
4. Τα γραφεία που ενοικιάζει η ΕΕΧΙ γραφεία ιδιοκτησίας Βασιλάκου/Σπυροπούλου
5 η κα Σπυροπούλου ασκεί δικηγορικό επάγελμα και πληρώνεται από την ΕΕΧΙ.
6. Το γραφείο της είναι στα γραφεία της ΕΕΧΙ. Δεν ξέρω με τι αποφάσεις και τι υπογραφές έχει γίνει αυτό. Ίσως να είχε ενδιαφέρον να το ψάξει κανείς.
7. Ο κ. Βασιλάκος και η κα Σπυροπούλου είναι δύο δραστήριοι επικοινωνιακοί άνθρωποι (κάτι σαν την κυβέρνηση), οι οποίοι όμως έχουν μετατρέψει την ΕΕΧΙ σε προσωπικό μαγαζί και δεν παράγουν κανένα έργο που να σχετίζεται με την προώθηση του Internet στη χώρα, ΑΠΛΑ έχουν βρει μια προσοδοφόρα απασχόληση εκμεταλλευόμενοι ένα σωματείο ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
8. Στα πλαίσια αυτά έχει φτιαχτεί και η «Ομάδα Πίεσης – Internet Now” Lobby.

Hungar le Terrible (hungar53@yahoo.com)

Provato είπε... @ 15 Οκτωβρίου 2008 - 4:11 μ.μ.

Καλησπέρα σε όλους.
Σχετικά με το θέμα της ΕΕΧΙ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΝ συνεδριάζει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕΧΙ είναι μια οικογενειακή υπόθεση του κ. Βασιλάκου.
2. Αμφιβάλω αν γίνονται και εκλογές. Στα χαρτιά σίγουρα γίνονται και σίγουρα υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πρακτικά για όλες τις χρονιές.
3. Η ωραιοτάτη κα Σπυροπούλου είναι η σύζυγος του κ. Βασιλάκου
4. Τα γραφεία που ενοικιάζει η ΕΕΧΙ γραφεία ιδιοκτησίας Βασιλάκου/Σπυροπούλου
5 η κα Σπυροπούλου ασκεί δικηγορικό επάγελμα και πληρώνεται από την ΕΕΧΙ.
6. Το γραφείο της είναι στα γραφεία της ΕΕΧΙ. Δεν ξέρω με τι αποφάσεις και τι υπογραφές έχει γίνει αυτό. Ίσως να είχε ενδιαφέρον να το ψάξει κανείς.
7. Ο κ. Βασιλάκος και η κα Σπυροπούλου είναι δύο δραστήριοι επικοινωνιακοί άνθρωποι (κάτι σαν την κυβέρνηση), οι οποίοι όμως έχουν μετατρέψει την ΕΕΧΙ σε προσωπικό μαγαζί και δεν παράγουν κανένα έργο που να σχετίζεται με την προώθηση του Internet στη χώρα, ΑΠΛΑ έχουν βρει μια προσοδοφόρα απασχόληση εκμεταλλευόμενοι ένα σωματείο ΣΦΡΑΓΙΔΑ.
8. Στα πλαίσια αυτά έχει φτιαχτεί και η «Ομάδα Πίεσης – Internet Now” Lobby.

Hungar le Terrible (hungar53@yahoo.com)

Acheron είπε... @ 13 Ιανουαρίου 2009 - 12:22 μ.μ.

I EEXI den iparxi niwse kirie basilako. kai den antiprosopeuis kanena.


ELEOS

Ψηφιακή Ελλάδα είπε... @ 10 Φεβρουαρίου 2009 - 1:16 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ψηφιακή Ελλάδα είπε... @ 10 Φεβρουαρίου 2009 - 1:18 μ.μ.

Η απάντηση που χρωστούσα http://www.nikosvasilakos.gr/node/27

tzonakos είπε... @ 10 Φεβρουαρίου 2009 - 10:31 μ.μ.

Εμενα προσωπικά δεν με ικανοποιεί καθόλου η απάντηση του κ.Βασιλάκου.
Και δεν με εκπροσωπεί, εννοείται.
Δεν με πείθει.
Ωστόσο θα ηθελα να παρακολουθήσω την συνέχεια.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 6:52 μ.μ.

伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫

Δημοσίευση σχολίου