Μόνος στην άκρη του πάγκου...
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η ομάδα κατεβαίνει χωρίς σύστημα και βρίσκεται να χάνει με μεγάλο σκορ. Οι παίχτες αρχίζουν την γκρίνια μεταξύ τους και η κερκίδα ζητά επίμονα να γίνουν αλλαγές. Ο προπονητής σηκώνεται, τότε, από το πάγκο και τελώντας υπό σύγχυση το μόνο που καταφέρνει να ψελλίσει είναι το, "Πάμε γερά παλληκάρια μου!"...

Η ομάδα δέχεται και άλλο γκολ και η συντριβή φαίνεται να είναι κοντά. Οι παράγοντες της ομάδας προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν πλησιάζουν τα δημοσιογραφικά και αρχίζουν να μιλούν για σφαγή από την διαιτησία και σχέδιο εξόντωσης της ομάδας τους.

Ο Κώστας Καραμανλής στις σημερινές του δηλώσεις ακολούθησε την συνταγή της ενθάρρυνσης του ηθικού του κομματικού του ακροατηρίου λέγοντας πολλά, αλλά στην ουσία τίποτα. Η γνωστή και ξεπερασμένη πλέον ατάκα της φυγής προς τα εμπρός ήταν το κυρίαρχο σύνθημα. Δεν πρότεινε λύσεις, δεν έκανε αλλαγές.

Τον ρόλο του... παράγοντα αποφάσισε να τον παίξει, νωρίτερα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, μίλησε για σκοτεινά συμφέροντα που θέλουν να φέρουν στην εξουσία τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα (!!!) καταλήγοντας ότι το δίλημμα, πλέον, είναι "Καραμανλής ή χάος". Μια φράση που βαδίζει στα πρότυπα του "Καραμανλής ή τανκς" και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακούγεται από εδώ και πέρα όλο και περισσότερο από την "αυλή" του Πρωθυπουργού.

Προφανώς και δεν είναι ευχάριστο, για την πολιτική ζωή, να αναφέρεσαι σε αυτή με ποδοσφαιρικούς όρους. Φαίνεται, όμως, για τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς του είναι η μόνη τακτική που μπορούν να ακολουθήσουν...