Δημόσια δεδομένα, όχι όμως για τους πολίτες...
| Comments ]


Πριν από μερικές μέρες ο Γιάννης Καρακατσάνης ζήτησε τα "πόθεν έσχες" των βουλευτών από την Βουλή των Ελλήνων. Η προφορική απάντηση που πήρε ήταν ότι μπορούν να δοθούν μόνο σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο Παναγιώτης Βρυώνης, αποφάσισε να συνεχίσει το θέμα και να το ζητήσει γραπτώς. Η απάντηση ήταν η ίδια.

Η Ελένη Τσάνα προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών τον ενημέρωσε ότι,

Τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπει ο νόμος να δοθούν στους πολίτες, μόνο στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες!

Οι σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο υπάρχει νόμος που να αναφέρει κάτι τόσο εξωφρενικό οδήγησαν σε ένα πρακτικό της Βουλής και σε τρεις διατάξεις ( v.2429/1996, v.3213/2003, v.3242/2004). Πουθενά, όμως, δεν αναφέρονται όσα η κυρία Τσάνα, δήλωσε. Το θέμα είναι σοβαρό και εντάσσεται στην γενικότερη απροθυμία του κράτους να παρέχει πρόσβαση στους πολίτες της στα δημόσια δεδομένα.

Ήδη μέσα από την πρωτοβουλία 4Δ (δημόσια δεδομένα, δικά μας δεδομένα), προσπαθούμε να αντιδράσουμε με την αποστολή mail διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εάν επιθυμείτε να το πράξετε και εσείς η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας είναι infopar@parliament.gr.

Υ.Γ Με μια ματιά μέσα από τις εφημερίδες μπορέσαμε να ανακαλύψουμε παράδοξες δηλώσεις βουλευτών. Φανταστείτε να είχαμε και όλα τα στοιχεία στα χέρια μας...