Τα πρώτα συμπεράσματα απο τις Βρυξέλλες...
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Μιας και η παραγωγή περιεχομένου για την επίσκεψη στις Βρυξέλλες έχει ήδη αρχίσει εκτιμώ ότι νομικίστικα και τεχνικά θέματα ή έχουν ήδη καλυφθεί ή θα καλυφθούν σύντομα από άλλους ιστολόγους με μεγαλύτερη "τεχνική" γνώση. Από την πλευρά μου, σε αυτό το πρώτο ποστ θα ήθελα να σταθώ σε μερικές στιγμές και συμπεράσματα του 3ημέρου που θεωρώ ότι είναι βαθιά πολιτικά και όμως επηρεάζουν όλους εμάς στην καθημερινότητα μας.

Προσέξετε τι πληροφορίες δινετε


Το βράδυ της Κυριακής κατά την διάρκεια του δείπνου που μας είχαν παραθέσει οι ευρωβουλευτές είχα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με τον Σταύρο Λαμπρινίδη. Μεταξύ άλλων του είπα ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο η νομική κατοχύρωση των χρηστών αλλά και η απόκτηση παιδείας από μέρους τους για το πως να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους δεδομένα. Όπως η μανάδες μας, μας είχαν μάθει να μην μιλάμε σε ξένους, ούτε να τους λέμε που μένουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στο διαδίκτυο. Και επειδή οι γονείς δεν έχουν γνώση του διαδικτύου η μόνη λύση είναι η ενημέρωση να ξεκινήσει σοβαρά και οργανωμένα από τα σχολεία.


Την επόμενη ημέρα και κατά την συζήτηση που είχαμε στο κοινοβούλιο η Ολλανδή Ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld, αναφέρθηκε στην προστασία του ίδιου μας του εαυτού. "Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις τότε, προφανώς, δεν ζεις" ήταν η χαρακτηριστική έκφραση της Ολλανδής και επειδή οι περισσότεροι έχουμε ζωή καλό είναι να μάθουμε να την προστατεύουμε. Ευτυχώς ο Νίκος βιντεοσκόπησε την ομιλία της οπότε μπορείτε να την παρακολουθήσετε.

Διαφορά πολιτικού επιπέδου

Στο ελληνικό κοινοβούλιο η συνταγή μιας πετυχημένης ομιλίας συνοψίζεται (κατά κανόνα) στις λέξεις, ατάκα, χειροκρότημα, λαϊκισμός. Οι συζητήσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι βαρετές, εξαιρετικά βαρετές. Πολιτικοί μιλούν σε ήρεμο τόνο, χωρίς φωνές, σεβόμενοι τον συνομιλητή τους. Τα δε κείμενα που εκφωνούν δεν έχουν ούτε μια καλή ατάκα να πιαστείς από αυτή να φανατιστείς και να χειροκροτήσεις. Μιλούν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα που υπάρχει στην ατζέντα, αναλύοντας και την παραμικρή του λεπτομέρεια.

Η παρακολούθηση της αρμόδιας επιτροπής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μου προκάλεσε μελαγχολία συγκρίνοντας την με την αρένα του δικού μας πολιτικού μικρόκοσμου...

Συνεχίζεται αύριο με θέμα : Πολιτικοί vs Τεχνοκρατών.

Αξίζει επίσης να διαβάσετε τα posts του Παναγιώτη, του Θανάση, των παιδιών της G700, της Βίβιαν, του Νίκου, της Ντίβας και του Νίκου Αναγνώστου.

5 αφορμές για διάλογο

Manos είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:29 μ.μ.

Καλώς σας βρήκα...Ωραίο blog θα ρχομαι...Σας προσκαλώ και στο δικό μου...

Στέλιος Μ. είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2008 - 5:54 μ.μ.

Παναγιώτη, αναρτώ και εδώ την απάντησή μου στο δικό σου σχόλιο, στο μπλογκ μου, προς άρση κάθε παρεξήγησης. Αναφέρω λοιπόν ότι σαφώς και δεν ασχολήθηκα με σένα, ξέρεις ότι σε εκτιμώ και ΔΕ ΘΥΜΟΜΟΥΝ καν ότι εσύ πήρες μέρος και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί πριν από το καλοκαίρι άρχισα να ασχολούμαι και με το άλλο μου μπλογκ, το ταξιδιωτικό, και δεν παρακολουθούσα τις εξελίξεις εδώ. Σε δεύτερο επίπεδο, εγώ δεν ασχολήθηκα καν με ονόματα, ούτε ο αντώνης. Ούτε ήξερα ποιοί ανταποκρίθηκαν και ποιοί όχι. Το σχόλιό μου είχε περισσότερο να κάνει όχι με την πρόσκληση αυτή καθεαυτή, αλλά με τις ομαδοποιήσεις που παρατηρήθηκαν πάλι. Οπως είδες στάθηκα διακριτικά απέναντι σε συμμετέχοντες αλλά και κατακρίνοντες. Ανέφερα τις γνώμες όλων. Εννοείται ότι δεν σε περιλαμβάνω στην περίπτωση που έθιξα, είσαι από τις λίγες περιπτώσεις που δικαιούσαι να πηγαίνεις και να σε προσκαλούν διότι κάλυψες πολλές φορές τις εξελίξεις μέσα στο Κίνημα και ξέρεις κι από τεχνολογία και η ανάρτησή σου ήταν μεστή περιεχομένου και όχι "ταξιδιωτικές εντυπώσεις". Το σωστό να λέγεται, δεν πρέπει να τους παίρνει όλους η μπάλα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2008 - 6:01 μ.μ.

@Στέλιο
Το κατάλαβα αυτό φίλε, απλά στα άλλα blog που επιχείρησαν να βγάλουν την χολή τους κατά μου δεν θέλω ούτε να περνώ απ΄έξω (πόσο μάλλον να αφήνω σχόλιο).
Είπα, λοιπόν, να μιλήσω στο δικό σου αφενός γιατί άνθρωποι όπως εσύ και ο Αντώνης μου είστε απότυτα σεβαστοί και γιατί απλά νιώθω το blog σου σαν το σπίτι μου! :)

Στέλιος Μ. είπε... @ 16 Σεπτεμβρίου 2008 - 9:07 μ.μ.

Παναγιώτη, διάβασα το σημερινό οπισθόφυλλό σου εν είδει ευχαριστιών και θέλω να θέσω το εξής ζήτημα: αν εξαιρέσεις όσους ήταν κακεντρεχείς, όσοι υπόλοιποι σχολιάσαμε την πρόκληση δεν είμασταν εντελώς αδαικιολόγητοι, δεδομένου ότι το Κίνημα έχει έφεση στις "ομαδοποιήσεις" και στις "παρέες". Οπότε, εύκολα δημιουργήθηκαν υποψίες. Σε κάθε περίπτωση, ξαναλέω ότι μερικά άτομα, εν οίς και εσύ, δικαιωματικά λάβατε πρόσκληση αφού καλύπτετε με επάρκεια και λεπτομερειακά όλες τις εκδηλώσεις του Κινήματος και εις βάρος του προσωπικού σας χρόνου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 16 Σεπτεμβρίου 2008 - 9:11 μ.μ.

@Στέλιο
Αναφέρομαι στα "ενημερωτικά" blogs (βλέπε, press, troktiko, kourdistoportokali κ.τ.λ) τα οποία και έγραψαν τις απίστευτες ανακρίβιες (μέχρι και οτι ο ΓΑΠ, πάει επίσκεψη στις Βρυξέλλες και παίρνει μαζί του bloggers).
Σε καμιά περίπτωση δεν αναφέρομαι σε ιστολόγια όπως το δικό σου!

Δημοσίευση σχολίου