Όταν η παραπληροφόρηση χτυπάει... κόκκινο.
| 28 αφορμές για διάλογο ]


Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επίσκεψη στις Βρυξέλλες ολοκληρώθηκε εχθές. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε για όλα όσα προέκυψαν από τις ατελείωτες ώρες συζητήσεων τόσο με ευρωβουλευτές, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, τεχνοκράτες όσο και με αξιολογότατα άτομα από το χώρο των ιστολόγων.

Πριν από όλα αυτά, όμως, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια πληθώρα κακόβουλων δημοσιευμάτων που εκτός της... χολής που έβγαλαν, φρόντισαν να παραπληροφορήσουν στο έπακρο τους αναγνώστες τους.

Πρόσκληση και κόστος ταξιδιού

Η πρόσκληση για την παρουσία μας στις Βρυξέλλες ήρθε από τα γραφεία των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Σταύρου Λαμπρινίδη και Μαίρης Ματσούκα. Η ευρωβουλή δίνει το δικαίωμα στους ευρωβουλευτές όλων των χωρών να προσκαλούν έως και χίλια άτομα τον χρόνο με σκοπό την ενημέρωση τους για την λειτουργία της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι περισσότεροι εκ των ευρωβουλευτών καλούν, συνήθως, φίλους, συγγενείς, καθώς και άτομα από την εκλογική περιφέρεια που υπολογίζουν να πολιτευτούν όταν αποφασίσουν να κατέβουν στις εθνικές εκλογές. Σε αντίθεση με τέτοιου είδους επισκέψεις η συγκεκριμένη είχε ατζέντα και πάρα πολλές ώρες συνομιλιών και παρεμβάσεων στην συζήτηση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο. Δεν υπήρξαν προεκλογικοί λόγοι και δημοσιοσχεσίτικες φούσκες από την πλευρά των ευρωβουλευτών. Η επίσκεψη δεν ήταν καν μονοκομματική (η συνάντηση μας και με τους συνεργάτες του επιτρόπου Σταύρου Δήμα νομίζω ότι είναι ενδεικτική).

Αριθμός bloggers και κριτήρια επιλογής

Εάν ο αριθμός πενήντα προήλθε από τα γραφεία τύπου των δυο ευρωβουλευτών ήταν, μάλλον, ατυχής. Τα ιστολόγια που ταξιδέψαμε ήταν περίπου 25 (κάποιοι αρνήθηκαν την πρόσκληση για δικούς τους λόγους). Σε μερικά από αυτά γράφουν περισσότεροι από έναν οπότε την εκπροσώπηση τους ανέλαβαν δυο άτομα ανεβάζοντας τον αριθμό σε, περίπου, 40 ιστολόγους. Οι υπόλοιποι ήταν απεσταλμένοι μ.μ.ε τα οποία και ενδιαφέρθηκαν να καλύψουν την επίσκεψη.

Για τα κριτήρια της επιλογής δεν γνωρίζω πολλά οπότε η άποψη μου είναι προσωπική και μόνο. Στις Βρυξέλλες ήρθαν καταρχήν άτομα που δεν ήταν δυνατόν να μην βρίσκονται εκεί (μιας και η ατζέντα αφορούσε τα προσωπικά δεδομένα). Ο Αστέρης Μασούρας απο το digital rights, ο Τήλαφος με την εξαιρετική δουλειά που παρουσιάζει στο διαδίκτυο, ο Νίκος Δρανδάκης (απο τους δημιουργούς της πρωτοβουλίας 4Δ), ο Παναγιώτης Βρυώνης την δουλειά του οποίου την γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και αρκετοί ακόμα που ίσως τους αδικώ που δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε αυτούς αλλά το κάνω για οικονομία χώρου. Ακόμα και ο Νίκος Βασιλάκος παρόλο που διαφωνώ κάθετα με την καρικατούρα που ονομάζεται Ε.Ε.Χ.Ι (θα αναφερθώ σε αυτό πολύ σύντομα) είχε ένα λόγο παρουσίας. Προφανώς και δεν καλέστηκαν ιστολόγοι που επιλέγουν την ανωνυμία τους (πως θα ταξίδευαν χωρίς ονοματεπώνυμο) καθώς και τα λεγόμενα "ενημερωτικά" blogs (τα οποία επίσης είναι ανώνυμα)

Σίγουρα περίμενα και μερικούς ακόμα όμως δεν νομίζω ότι δεν προσκλήθηκαν από σκοπιμότητα αλλά μάλλον από ελλειπή γνώση της κοινότητας των ιστολόγων από πλευράς των συνεργατών των ευρωβουλευτών (εδώ εμείς καλά καλά δεν μπορούμε να τους παρακολουθούμε όλους). Σε γενικές γραμμές πάντως η εκπροσώπηση ήταν και αντιπροσωπευτική και υπερκομματική. Από την στιγμή μάλιστα που είδα ότι μέλος του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Γιώργο Παπανδρέου επειδή δεν προσκλήθηκε στις Βρυξέλλες (ανέφερε χαρακτηριστικά "εγώ που στηρίζω με νύχια και δόντια το ΠΑΣΟΚ") θεωρώ ότι η επιλογή έγινε μακριά από κομματικά παιχνίδια και σχέσεις εξάρτησης.

Παραγωγή περιεχομένου

Επειδή καυτηριάστηκε η έλλειψη posts από τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες καλό θα ήταν να γνωρίζεται ότι, όσο παράξενο και αν ακουστεί, δεν είχαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο (!!!). Το ξενοδοχείο ζητούσε από τους διοργανωτές ένα τρελό ποσό για να μας παρέχουν πρόσβαση (νομίζω 2.000 ευρώ για 48 ώρες) ενώ εάν θέλαμε να αγοράσουμε χρόνο μόνοι μας ζητούσαν 22 ευρώ την ημέρα για ταχύτητα έως και 256k. Ακόμα και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο δεν υπήρχε free public wifi ανατρέποντας μας πολλά πράγματα που σχεδιάζαμε να κάνουμε (συνεχή ενημέρωση, live streaming των συζητήσεων για να μετέχει σε αυτές όποιος το επιθυμούσε και άλλα πολλά). Στο ζήτημα του διαδικτύου τολμώ να πω ότι μας έλειψε πολύ η υποδομή που διαθέτουμε στην Ελλάδα (από αυτό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε).

Δεν θέλω να συνεχίσω την ενδοσκόπηση. Άλλωστε το σημαντικό είναι το περιεχόμενο των συζητήσεων και σε αυτό πρόκειται να αναφερθώ από το επόμενο ποστ και μετά. Συγκροτώ, λοιπόν, τις σημειώσεις που έχω κρατήσει ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε για την ουσία της επίσκεψης.

Συνεχίζεται...

28 αφορμές για διάλογο

Homo Sapiens είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:03 μ.μ.

Καλημέρα Παναγιώτη,

σημασία έχει αυτό που γράφεις στο τέλος,

αναμένουμε τα νέα σχετικά ποστ.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:21 μ.μ.

@Homo Sapiens
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Τώρα μόλις έμαθα οτι το ξενοδοχείο ζητούσε 3.000 για να μας παρέχει πρόσβαση (!!!).

diVa είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:57 μ.μ.

Παναγιώτη
ωραίο και καθαρό ποστ
αξιοπρεπές

πραγματικά χάρηκα για την γνωριμία

doleros είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:06 μ.μ.

Βρε καλώς τα παιδιά!

Άρτι αφιχθέντες εκ Βρυξελλών, αφήσατε εμάς τους υπόλοιπους εδώ πέρα να βράζουμε στο ζουμί μας, να ζηλεύουμε και να βγάζουμε τις κακίες μας.

Εντάξει μάθαμε, από τα γραφόμενα, ότι τα έξοδα σάς τα πλήρωσε ο ίδιος ο Γ.Α.Π. (Δεν ξέρω αν σας έκλεισε και το ξενοδοχείο), αλλά να πληρωθείτε κιόλας για το ταξίδι. Ε, αυτό κι αν είναι σκάνδαλο!

Δηλαδή Βατοπέδιο, Βουλγαράκης, Παυλίδης, Φορονομοσχέδιο κ.λπ. είναι απλώς οδοντόκρεμες μπροστά στο δικό σας σκάνδαλο.

Άλλοι φορά να μην πάτε πουθενά αν δεν καταθέσετε αίτηση για βίζα από την μπλογκόσφαιρα. Εδώ είμαστε οργανωμένοι κοινωνία με νόμους και κανόνες. Δεν είμαστε αμέρικαν μπαρ!

Οκ?
δ. :-)

doleros είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:08 μ.μ.

Α, επειδή ξέχασα. Μεγιά το καινούργιο 'φέις' του μπλογκ σου.

Πολύ ωραίο!

(απορία: Μήπως κι αυτό είναι πληρωμένο από Βρυξέλλες μεριά; Μήπως;)

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:11 μ.μ.

@Diva
Το ίδιο και εγω. Απο τα μεγάλα κέρδη του ταξιδιού ήταν και η γνωριμία με άτομα σαν και εσένα.

@Δολερέ
Χαχαχαχαχα!
Άστα να πάνε!
Το look του τετραδίου θέλει λίγη δουλειά ακόμα θα είναι έτοιμο σε μια δυο μέρες. Περιμένω την επιταγή απο Βρυξέλλες για να το ολοκληρώσω :)

Manos είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:54 μ.μ.

Καλώς σας βρήκα...Σας προσκαλώ στο blog μου...

krogias είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 4:57 μ.μ.

Παναγιώτη καλωσήρθατε πίσω, μη δίνετε σημασία στις ζήλιες και στις γκρίνιες.
Ήμουν από αυτούς που προσκλήθηκα, αλλά για άλλους λόγους δεν μπόρεσα να παραβρεθώ. Ρίξε μια ματιά στο τι έχει γίνει τώρα τελευταία στο blog μου.
Επίσης, μια διόρθωση.
Ο blogger προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ που γκρίνιαζε επειδή δεν τον πήραν στην αποστολή, κατάγεται από Ξάνθη, αλλά ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Αναμένουμε τα συμπεράσματα της επίσκεψης.

attackta είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 5:51 μ.μ.

Συμφωνώ με όσα γράφεις και αναμένω τα επόμενα post για τις συζητήσεις που είχατε εκεί και τα συμπεράσματα που τυχόν καταλήξατε.. (το δικό μου blog είναι αυτό: http://attackta.com/)

G700 είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 6:49 μ.μ.

αλό αλό Παναγιωτής, δίκιο έχεις. Έμεις μπήκαμε κατευθείαν στο ψητό. Διαδίκτυο και Προσωπικά Δεδομένα: Beyond Anonymity in the blogosphere

theodore είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 7:10 μ.μ.

Αραιώνω με ένα φλυτζάνι νερό 1 φλυτζάνι γλυκό τριαντάφυλλο, γνωστό και ως ροδοζάχαρη. Αυτή τη στιγμή δίνω αναλογία και όχι ποσότητα. Αραιώνουμε λοιπόν σε χλιαρή φωτιά και στη συνέχεια περνάμε το μείγμα από δυνατό μπλέντερ. Σουρώνουμε, αρωματίζουμε με ελάχιστο ροδόνερο και προσθέτουμε ζάχαρη, άμα θέμε, και παγώνουμε. Όταν το σορμπέ έχει μισοπαγώσει προσθέτουμε τη σαμπάνια αν δεν είμαστε τύποι δωρικού ρυθμού και θέλουμε μια γωνία στον κύκλο ( αλλά σου λέω, ντεν τετραγωνίζεται, μάτια μου, το κύκλο…).

Από το blog (το οποίο μόνο blog δεν είναι) www.greekgastronomer.gr

Καμία αμφιβολία ότι τέτοιου είδους υπέροχες γαστρονομικές αναλύσεις από tην ιστοσελίδα "Αθήναιου Βορβορυγμοί" η οποία προσκλήθηκε (αλήθεια με τι ιδιότητα), συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι,ο "συρφετός" όπως μας ονόμασε ο e-lawyer,να νοιώθουμε περισσότερο ασφαλείς όσον αφορά την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων.

Μιά ακόμα απορία Παναγιώτη.

Εσύ είσαι δεδηλωμένος υπέρμαχος της επωνυμίας στο διαδίκτυο.

Πως γίνεται λοιπόν να εκπροσωπείς όλους εμάς,τους "ανώνυμους" και να κόπτεσαι για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος μας στην ανωνυμία;

Πολλές οι απορίες πράγματι....

Μακάρι να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις.

Αλλά απ'ότι ήδη καταλαβαίνουν αρκετοί,κάποιοι νοιώθουν ως πατρίκιοι της μπλογκόσφαιρας και αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους ως πληβείους.Ας είναι.
Ετσι κι αλλιώς λίγο πολύ όλοι γνωριζόμαστε πλέον μέσα από τα γραπτά μας.

Και να χαρείς μην πείς ότι τα γράφω αυτά από δήθεν ζήλια.

Εγώ δηλώνω χομπίστας blogger,όχι επαγγελματίας.
Το επάγγελμα μου είναι άλλο,είναι πιεστικό και χρονοβόρο,τόσο που να μην μου επιτρέπει τέτοιες μικρές αποδράσεις εις τας Βρυξέλλας.

Οψόμεθα εις Φιλίππους λοιπόν για να λάβουμε πειστικές απαντήσεις σε ότι αφορά τα κριτήρια της πρόσκλησης,τις συζητήσεις που έγιναν και τα συμπεράσματα.

Επ'ισης χρήσιμο θα ήταν να αναφερθεί κάποιος από το επίσημο ΠΑΣΟΚ και στο κόστος του εγχειρήματος ακόμα κι αν τα έξοδα πληρώθηκαν από την Ε.Ε..

Κι αυτά δικά μας χρήματα είναι,μην το ξεχνάτε.

Φιλικά,Θοδωρής.

Ανώνυμος είπε... @ 10 Σεπτεμβρίου 2008 - 10:32 μ.μ.

Πολύ ωραία όλα αυτά, και κανένα πρόβλημα δεν έχω με το να υπάρχουν επώνυμοι μπλόγκερς, να ταξιδεύουν όπου γουστάρουν, να συνδιαλέγονται με την πολιτική εξουσία, ή ακόμα και να πληρώνει ο Έλληνας ή ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τα έξοδα.

Το μόνο που φοβάμαι είναι η εξέλιξη αυτού του φαινομένου σε περιφερόμενο ιερατείο έγκυρων και επώνυμων κομπάρσων για να φωτογραφίζονται μαζί τους οι κυρίες με τα ταγιέρ και οι κάθε λογής Μαυρογιαλούροι του 21ου αιώνα. Ακόμα χειρότερα, το να αποκτήσουν πραγματική επιρροή όλοι αυτοί οι φιλόδοξοι αστέρες του διαδικτύου και να γίνουν Πρετεντέρηδες στη θέση των Πρετεντέρηδων...

Μπορεί οι προθέσεις να είναι καλές, αλλά και το ποντίκι για λίγο τυράκι πήγαινε και πιάστηκε στη φάκα. Το επόμενο βήμα θα είναι (και να το θυμάστε) μία πιο σοβαροφανής και δήθεν δημοκρατική εκδοχή της ΕΕΧΙ. Ένας μεγάλος και χρυσοπληρωμένος θεσμός που θα εκπροσωπεί όλους εμάς τους κουρελήδες της βλακόσφαιρας. Μπα, προτιμώ χωρίς βύσσινο...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:23 π.μ.

@Theodore
Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να κρίνω τον τρόπο γραφής άλλων ιστολόγων (αν και η... μαγείρισα Βίβιαν είναι ένα βαθιά πολιτικό άτομο με ιδιαίτερη γραφή).
Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί το ρώτησα. Οι προσκλήσεις πολιτών στις Βρυξέλλες αφορούν οργανωτικό θέμα της Ε.Ε. Μάλιστα εαν κάποιος ευρωβουλευτής δεν κάνει χρήση του μεγαλύτερου αριθμού των προσκλήσεων τότε καλείται να αιτιολογήσει το γιατί απέτρεψε σε πολίτες την γνωριμία με της διαδικασίες της Ε.Ε.
Λογικό ή παράλογο αυτό είναι που ισχύει. Καταλαβαίνεις οπότε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κόστος της συγκεκριμένης επίσκεψης.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:30 π.μ.

@Νεφελίκα
Δεκτοί οι προβληματισμοί σου. Ας δούμε αν θα επιβεβαιωθούν και ξεκινάμε την συζήτηση τότε.
Το βασικό είναι να δούμε τηνεπίσκεψη αυτή σαν ένα πετυχημένο πείραμα χωρίς να κινδυνολογούμε.
Το όλο θέμα έτσι όπως παρουσιάστηκε απο ορισμένους μου θύμησε τις φοβίες οτι το "πείραμα του αιώνα" θα δημιουργήσει μάυρη τρύπα που θα "ρουφήξει" την Γενεύη.
Ας κοιτάξουμε, λοιπόν, την ουσία καιτο περιεχόμενο...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:31 π.μ.

@theodore
Επίσης αν και υπερ της επωνυμίας είμαι υπέρ και του δικαιώματος να ιστολογεί κάποιος ανώνυμα. Εαν ανατρέξεις σε παλαιότερα ποστς μου θα το διαπιστώσεις. Το ένα δεν αναίρεί το άλλο...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:36 π.μ.

@Κρόγια
Ακόμα προσπαθώ να συντονιστώ με την επικαιρότητα.
Για το Σαλονικιό που γκρινιαξε πραγματικά γέλασα με την ψυχή μου!!!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:38 π.μ.

@attackta και @Μάνο
Καλώς ήρθατε σας πέρασα ήδη στο google reader και θα σας παρακολουθώ.

Aristotelis είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:35 μ.μ.

Πολύ εύκολο αγαπητέ. Αν το κόμμα σας ήτανε προσεχτικό για να αποφύγει αυτή την επικοινωνιακή πατάτα στην μπλογκόσφαιρα έπρεπε πριν ξεκινήσει η αλληλογραφία και τα νταραβέρια με τους μπλόγκερ να εκδώσει μία ανακοίνωση. Έτσι: "Οι ευρωβουλευτές τάδε και τάδε ζήτησαν από τον κ. Παναγιώτη Βρυώνη που κάνει την τάδε δουλειά (όχι μασκαρέματα, υπάλληλος είναι!!!) να προσκαλέσει στις Βρυξέλες 50 μπλόγκερ με τα 5-6 παρακάτω κριτήρια". Και μετά ο Παναγιώτης Βρυώνης, αντί να κρύβεται, να βάλει στο μπλογκ του μια ανακοίνωση "Μάγκες, στα πλαίσια της δουλειάς μου προσκάλεσα επειδή μου το ζήτησαν αυτούς τους μπλογκερ, ορίστε η λίστα, ορίστε και τα κριτήρια!". Θα τολμούσε κανείς να του πει τότε πώς και τι ;;; Όχι! Θα έλεγαν όλοι: "Μπράβο του το ΠΑΣΟΚ! Αποφασίζει με διαφάνεια και θάρρος". Επικράτησε όμως η πατροπαράδοτη βυζαντινή νοοτροπία και κομπλεξική μυστικοπάθεια και έθαψαν μια πρωτοβουλία. Που κανονικά θα άξιζε συγχαρητήρια. Όπως και μύριες άλλες. Νέοι ήμασταν και γεράσαμε.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:41 μ.μ.

@Aristotelis
Επειδή δεν πρόκειται να απολογηθώ γιατί πήγα στις Βρυξέλλες (ήμαρτον δηλαδή!!!) θα πρότεινα να μείνουμε στην ουσία της επίσκεψης τόσο στο νέο ποστ που έχω ανεβάσει τόσο εγω όσο και οι υπόλοιποι ιστολόγοι. Το περιεχόμενο που βγήκε πρέπει να μας νοιάζει και οχι το υποτιθέμενο παρασκήνιο αλλιώς μετατρέπουμε το χώρο των ιστολογίων σε μια διαδικτυακή espresso και αυτό δεν νομίζω να το επιθυμεί κανείς μας...

Aristotelis είπε... @ 11 Σεπτεμβρίου 2008 - 2:07 μ.μ.

Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν από τους μπλόγκερ που καλά κάνανε και δέχτηκαν να πάνε. Αυτό έλλειπε να μην πηγαίνατε και να μένατε σπίτι αραχτοί μπροστά στην τηλεόραση, νέα παιδιά. Χαρακτήρισα επίσης την πρωτοβουλία αξιόλογη. Τι έπρεπε να πω για να σε συγκινήσω; Να την πω την καλύτερη που έγινε στην ιστορία του ιντερνετ; Αξιόλογα είναι και τα ποστ που εμφανίζονται σιγά σιγά. Ούτε κι αυτά είναι τα καλύτερα στην ιστορία του ιντερνετ (μην κλάψεις) αλλά μερικά είναι ενημερωτικά.

Εσύ όμως αλλάζεις την συζήτηση και σούπα μούπες και εσπρέσο, για να καλύψεις το ΠΑΣΟΚ. Λίγο φτηνό, με συγχωρείς.

Μίλησα κριτικά αγαπητέ μόνο για τη διαφάνεια των κομματικών σας χειρισμών και τις αρπακολέ, ντενερουά και ντεκαβλέ επικοινωνιακές ικανότητες των υπαλλήλων σας. Θα μπορούσαν όλα να είχαν αποφευχθεί αν κάνατε τη δουλειά σας πιο σωστά. Δεν φταίνε οι διάφοροι β' διαλογής μπλόγκερ που κριτικάρουν το ΠΑΣΟΚ αγαπητέ. Φταίτε εσείς που δεν τα καταφέρατε να το ελέγξετε, να το αποφύγετε με προσεκτικούς χειρισμούς και με μια στάλα δημοκρατικότητας. Είστε ένα κόμμα όπου λατρεύεται η θεά Προχειρότης και το "Είμαστε οι καλοί και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε!!!". Παραδέξου το. Και δεν έχετε πια ελαφρυντικά. Έτσι σ*ατά τα κάνετε και με τα ΜΜΕ, έτσι ακριβώς και χειρότερα. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Εσείς ποτέ!

vrypan είπε... @ 12 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:36 π.μ.

@aristotelis: Με κολακεύει η εμμονή σου στο πρόσωπό μου, αλλά όπως σου εξήγησα και σε άλλο blog όπου άφησες post, η δική μου ενασχόληση με το θέμα περιορίστηκε στο να κάνω κάποιες προτάσεις. Δεν κλήθηκαν ούτε όλοι όσοι πρότεινα, ούτε μόνο όσοι πρότεινα.

Δεν με πειράζει (αν μάλιστα έβαζες και link προς το blog μου, κάθε φορά που με κατηγορείς, θα ήταν ακόμη καλύτερα), απλά μου κάνει εντύπωση πώς παρουσιάζεις ως δεδομένο κάτι που είναι ψέμα.

Είναι πολύ εύκολο για κάποιον που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του να λέει ψέματα, αλλά μαζί είναι και δειλό. Όταν μάλιστα κατηγορεί άλλους (που του απαντάνε με το όνομά τους) ότι κρύβονται, δεν είναι λίγο γελοίο;

Aristotelis είπε... @ 12 Σεπτεμβρίου 2008 - 8:41 π.μ.

Περιττό να κολακεύεσαι. Σε αναφέρω επειδή είσαι ο μόνος επώνυμος. Ουδεμία εμμονή. Απλώς δεν γνωρίζω ονομαστικώς τους άλλους κομματικούς παράγοντες που όπως κι εσύ επιβεβαιώνεις ενεπλάκησαν στο ταξιδάκι. Αν μου πεις τα ονόματά τους σε διαβεβαιώ ότι στο μέλλον θα ασχοληθώ εξ ίσου αν όχι περισσότερο και με αυτά τα άτομα. Η μήπως δεν θέλεις να μου τα πεις επειδή πρόκειται για undercover προπαγανδιστικό μηχανισμό; Ντάξει, πλάκα κάνω. Δεν κάνετε τέτοια, όχι επειδή δεν θα θέλατε αλλά επειδή δεν τα καταφέρνετε.

Το σχόλιό σου για την ανωνυμία δεν το εννοώ που να με πάρει ο διάολος. Αν εσύ έχεις πλεονέκτημα στο διάλογο απέναντί μου επειδή εσύ εργάζεσαι στο ΠΑΣΟΚ και σε ξέρουν και οι πέτρες ενώ εγώ είμαι άγνωστος ή ψευδώνυμος, ανώνυμος δεν είμαι!, κάτι δεν έχεις πιάσει. Προς τι τότε το ταξίδιον στις Βρυξέλες; Για την προστασία της ψευδωνυμίας και των προσωπικών δεδομένων δεν ήταν που κάνατε τον κόπο; Εκτός και αν προστασία της ψευδωνυμίας δικαιούνται μόνοι οι χρήστες του διαδικτύου που χαϊδεύουν τα αυτιά σας. Ή ήταν απλώς προεκλογικό πανηγυράκι για να συμπαθήσουν το ΠΑΣΟΚ περισσότεροι μπλόγκερ; Αυτά δεν πιάνουν. Ομιλώ εκ πείρας.

Ένα ακόμα θέμα. Στην εφημερίδα όταν γράφεις ένας άρθρο παραδείγματος χάριν για τις επενδύσεις κάτω κάτω μπαίνει μια σημείωση που λέει Ο κύριος Ταδόπουλος είναι υπάλληλος της ΤάδεBank ή καθηγητές του Τάδε Πανεπιστημίου. Αν είναι διαφήμιση μπαίνει απάνω απάνω Διαφημιστική Καταχώριση Στο δικό σου το μπλογκ στο recon γιατί δεν τιμάς τους αναγνώστες με ένα μικρό disclaimer στα ποστ που συνηθίζεται παντού στα μπλογκ, εκτός Μπανανίας. "Ο κύριος Ταδώνης εργάζεται στο Ταδόκ". Πώς θέλεις να πάρουμε το ΠΑΣΟΚ μετά στα σοβαρά όταν μιλάτε για διαφάνεια και δικαίωμα όλων στην πληροφορία; Πρώτα πρέπει εσείς να πάρετε σοβαρά τη δουλειά σας. Γιατί ο Τύπος έχει μόνον υποχρεώσεις, και τον βρίζετε μάλιστα τακτικά όποτε σας κάνει κέφι, αλλά στην μπλογκόσφαιρα όλα είναι χαλαρά και ερασιτεχνικά και όποτε βολεύει συγκαλυμένα; Θέλετε να ανταγωνιστείτε τα ΜΜΕ, ωραία. Αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους.

vrypan είπε... @ 12 Σεπτεμβρίου 2008 - 10:52 π.μ.

@aristotelis:
Τα ονόματα που ψάχνεις αναφέρονται σχεδόν σε κάθε άρθρο που γράφτηκε για το θέμα: Σταύρος Λαμπρινίδης και Μαίρη Ματσούκα. Θεωρώ ότι έκαναν πολύ καλή επιλογή προσώπων και αν επέλεγα εγώ, δεν θα έκανα πολύ διαφορετικές επιλογές.

Η ανωνυμία και η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι δύο διαφορετικά πράγματα που σε λίγες μόνο περιπτώσεις ταυτίζονται.

Το "δικαίωμα στην ανωνυμία" σημαίνει ότι έχεις και αυτή την επιλογή, όχι ότι δεν μπορούμε να την σχολιάσουμε.

Το disclaimer που ζητάς υπάρχει σε κάθε σελίδα του rec-on, αν και το θεωρώ υπερβολικό. Υπάρχει πάντως, από την πρώτη στιγμή που άνοιξα το blog.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 12 Σεπτεμβρίου 2008 - 1:46 μ.μ.

@Προς όλους!
Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. 24 σχόλια σε ενα ποστ που ασχολείται με τα πως και τα γιατί της επίσκεψης. Η ουσία λοιπόν είναι οτι η παραγωγή περιεχομένου έχει ξεκινήσει τόσο σε αυτό το blog όσο και σε όλα τα υπόλοιπα, παρ' όλα αυτά η συμμετοχή σας στην ουσιαστική κουβέντα (πάνω στο περιεχόμενο των συζητήσεων) είναι απο ισχνή μέχρι μηδενική.
Μήπως είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει;
Αναλώνεστε στο αν έπρεπε να πάνε αυτοί που πήγαν ή έπρεπε να είναι άλλοι στη θέση τους αλλά δεν ενδιαφέρεστε να μπείτε στον διάλογο και να ρωτήσετε για τα ουσιαστικά.

Loucretia είπε... @ 14 Σεπτεμβρίου 2008 - 11:57 μ.μ.

Παντως εμενα, με προβληματισε κατι αλλο, ενω περιμεναμε να μαθουμε νεα απο την επισκεψη των 50 στις Βρυξελλες, μονο ενας εκανε ποστ οσο ηταν εκει, τον οποιον ουτε καν βλεπω να τον αναφερετε αν και ηταν ο πλεον εξειδικευμενος πανω σε αυτα τα θεματα. Ειναι προφανες οτι η "οικονομια χωρου" στο μπλογκ σας, δεν το επετρεψε.


Quiz: ποιος eίναι ο μπlawγκερ φάντασμα;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 15 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:21 π.μ.

@Loucretia
Προφανώς και είναι ο Βασίλης Σωτηρόπουλος (http://elawyer.blogspot.com/) και είναι σημαντική παράλειψη απο μέρους μου που δεν έχω περάσει λινκ καθώς ήταν το... νομικό πρόσωπο στην συζήτηση με αξιόλογες παρεμβάσεις.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 15 Σεπτεμβρίου 2008 - 12:24 π.μ.

@Loucretia
Όσο για την μη ανάρτηση ποστ απο τις Βρυξέλλες κατα την διάρκεια της παραμονής μας νομίζω το εξηγω στο ποστ.
Μπορεί να σας φανώ τσιγγούνης αλλά 22 ευρώ το 24ωρο για σύνδεση με τόσο χαμηλή ταχύτητα (256k) δεν δίνω.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 6:55 μ.μ.

嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館

Δημοσίευση σχολίου