Και όμως ο Αλογοσκούφης μπορεί να έχει δίκιο...
| 2 αφορμές για διάλογο ]


Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μίλησε την Κυριακή για παράκεντρα τα οποία διοχετεύουν και μέσω blogs, παραπληροφόρηση. Την δήλωση αυτή η κοινότητα του διαδικτύου έσπευσε να την καταδικάσει. Πολλές φορές δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιος αναφέρεται στα blogs θεωρούμε οτι αναφέρεται σε εμάς προσωπικά και νιώθουμε την ανάγκη να αμυνθούμε.
Η δήλωση του υπουργού στοχεύει ξεκάθαρα στα "ενημερωτικά" blogs τύπου press-gr και τρωκτικού. Γιατί λοιπόν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αντάρτικο, την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μας μιλάμε απαξιωτικά για την ποιότητα πληροφόρησης των συγκεκριμένων blogs;
Όποιος έχει στοιχειώδεις γνώσεις επικοινωνίας μπορεί να παρατηρήσει ότι τα ιστολόγια αυτά τηρούν τον χρυσό κανόνα της παραπληροφόρησης, "στις πέντε σου ειδήσεις, φρόντισε η μια να είναι έγκυρη". Κανείς μας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιες από τις ειδήσεις δεν είναι στοχευμένες πληροφορίες μέσα από γραφεία πολιτικών και επιχειρηματιών. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι συγγραφείς των συγκεκριμένων ιστολογίων δεν είναι άνθρωποι που εργάζονται σε γραφεία τύπου εξυπηρετώντας, μερικές φορές, τις ανάγκες των εργοδοτών τους.
Το πικάντικο στην υπόθεση είναι ότι κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη κινήθηκαν και πολιτικοί. Ο Πέτρος Τατούλης στην... ψυχανάλυση που δέχθηκε από το, πολύ καλό, blog του dr Seeng πέταξε τις βολές του συσχετίζοντας τις δηλώσεις του υπουργού με τις αντίστοιχες περσινές περί ασύμμετρης απειλής, φροντίζοντας έτσι να συνεχίσει την κόντρα μαζί του σε κάθε δυνατή ευκαιρία.
Πολιτικοί εναντίον δημοσιογράφων, δημοσιογράφοι εναντίον πολιτικών, πολιτικοί εναντίον πολιτικών σε μια blogόσφαιρα που μέρα με την ημέρα χάνει την αθωότητα της. Ας το καταλάβουμε τώρα που είναι νωρίς και ας μην γινόμαστε και εμείς όχλος στείρας άρνησης. Μπορούμε;

2 αφορμές για διάλογο

Argos είπε... @ 1 Αυγούστου 2008 - 11:09 π.μ.

Παναγιώτη όλα ωραία, όπως τα λες, το θέμα είναι τι κάνουμε;
Όσοι μπορούν να σκεφτούν λίγο καταλαβαίνουν πως τα ενημερωτικά blog τύπου press-gr είναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Το πρόβλημα έρχεται όταν ο κάθε Αλογοσκούφης αποφασίζει να πάρει μέτρα εξ' αιτίας τους, κάνοντας γενικεύσεις.
Άσε που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αυτού του τύπου τα blog επιτελούν ακριβώς αυτό τον σκοπό, δικαιολογία για να ελέγξουμε το ανεξέλεγκτο

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 5 Αυγούστου 2008 - 9:23 π.μ.

@argos
Η κίνηση "digital rights" ήταν, νομίζω, μια καλή αρχή που δεν την στηξρίξαμε όσο πρέπει.
Κακά τα ψέματα στο μέλλον θα χρειαστούμε έναν φορέα για να μιλάει εξ ονόματος του διαδικτύου και αυτό ΔΕΝ πρέπει να είναι η ένωση ελλήνων χρηστών ιντερνετ, σε καμιά περίπτωση!

Δημοσίευση σχολίου