Αφήστε την τηλεόραση στο stand-by!
| 4 αφορμές για διάλογο ]


Στα περισσότερα εγχειρίδια για την κατανάλωση λιγότερης ενέργειας είμαι βέβαιος ότι έχετε διαβάσει πως πρέπει να κλείνουμε τις ηλεκτρονικές μας συσκευές από το κουμπί τους και όχι από το τηλεκοντρόλ. Πως θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν κάνετε οικονομία αλλά καταναλώνετε και πολλαπλάσιο ρεύμα;
Η τηλεόραση σας σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει o,5 watt. Όταν είναι σε λειτουργία καταναλώνει 350 watt κατά μέσο όρο. Με απλά λόγια εάν την αφήσετε για ένα χρόνο σε κατάσταση αναμονής (με μέσο χρόνο ανα ημέρα τις 15 ώρες) θα έχετε καταναλώσει τόση ενέργεια όση χρειάζεται να να λειτουργήσει για μόνο 8 ώρες.
Ας υποθέσουμε τώρα ότι είναι βράδυ και είστε έτοιμοι να πάτε για ύπνο. Εάν αποφασίσετε να την κλείσετε από το κουμπί της και όχι από το χειριστήριο θα χρειαστείτε 2 λεπτά μέχρι να σηκωθείτε από τον καναπέ σας να μαζέψετε τσιγάρα, τασάκι, ποτήρια και κινητά και να φτάσετε στην συσκευή, χρόνος κατά τον οποίο η τηλεόραση παραμένει αναμμένη Μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε αφήσει τον δέκτη σας ανοιχτό συνολικά 12 ώρες παραπάνω. Θα έχετε, δηλαδή σπαταλήσει την διπλάσια ενέργεια από το να την αφήνατε σε κατάσταση αναμονής!
Κάποιες φορές η υπερβολή, μας αποσπά από σημαντικότερους και ουσιαστικότερους στόχους. Διότι, όπως και να έχει η ανακύκλωση, ο περιορισμός της μετακίνησης με το αυτοκίνητο μας, η αντικατάσταση του θερμοσίφωνα με ηλιακό, το κλείσιμο του ματιού της κουζίνας και του φούρνου είναι κινήσεις ουσιαστικότερες και αποδοτικότερες στην προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη.
Οι ατελείωτες λίστες με πολλές και απίθανες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε (όπως αυτή με το κλείσιμο των συσκευών από το κουμπί τους) περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν καθώς αποσυντονίζουν τον κόσμο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψιν όλες οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος..

4 αφορμές για διάλογο

Constantinos είπε... @ 28 Ιουλίου 2008 - 9:34 π.μ.

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!
Με τις υπερβολές και ηλιθιότητες των οικοφασιστών έχουμε χάσει το μέτρο και κάθε λογική.

Άγχος και ενοχές για το κάθε τι, φτάνει πια!

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε... @ 28 Ιουλίου 2008 - 10:06 π.μ.

Για να μην το χοντρυνουμε κι αλλο και πουμε πως πολλες φορες αυτοι οι οικοφασιστες ειναι που με ακατανοητες πραξεις κρατουν καθε επενδυση καθηλωμενη και τη χωρα χωρις βαρια βιομηχανια με οτι αυτο συνεπαγεται.
Γιατι αλλο να λες στον επενδυτη, κανε την επενδυση σου μαγκα αλλα κοιτα να λαβεις ολα τα απαραιτητα μετρα ασφαλειας και προστασιας του περιβαλλοντος και αλλο να μην τον αφηνεις να κανει την επενδυση του αν δε στα "χωσει" πρωτα.Γιατι μη μου πειτε πως δε γινονται κι αυτα(greenpeace κλπ)?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 28 Ιουλίου 2008 - 10:11 π.μ.

@constantine και exoapotonkyklo
Προφανώς δεν πρέπει να περάσουμε στον αφορισμό τον οικολογικών οργανώσεων. Παρ' όλα αυτά κάποιες ενέργειες και συμβουλές τους είναι υπερβολικές.
Θα συμφωνήσω σε αυτό που λές "έξω απο τον κύκλο". Στην Ελλάδα ή θα το κάνουμε όπως θέλει ο επιχειρηματίας ή καθόλου. Το να βάλουμε προυποθέσεις και αυστηρά κριτήρια μας φαίνετε αδιανόητο. Δεν μπορεί, κάποια Φρουδική εξήγηση θα υπάρχει για αυτή μας την συμπεριφορά...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:03 μ.μ.

哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖

Δημοσίευση σχολίου