Εσείς με πόσα θα προδίδατε την ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Γενναίες αυξήσεις προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αύξηση στο μισθό του πρωτοδίκη που από τα 1020 ευρώ που είναι σήμερα εκτοξεύεται στα 2.067 ευρώ (!!!).
Την ίδια ανηφορική πορεία θα πάρουν και όλα τα επιδόματα και τα έξοδα παραστάσεων των δικαστών.
Στην τροπολογία διευκρινίζεται ότι η αύξηση αυτή δεν θα συμπαρασύρει τους μισθούς των βουλευτών. Βεβαίως πρόκειται για μεγαλειώδη ανακρίβεια καθώς το Σύνταγμα υπαγορεύει την μισθολογική εξίσωση βουλευτών και δικαστικών. Αρκεί, δηλαδή, η Ένωση Πρώην Βουλευτών να προσφύγει στην Δικαιοσύνη ώστε η Βουλή να υποχρεωθεί να εγκρίνει αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης.
Το προφανές είναι ότι πρόκειται για την πλέον σκανδαλώδη απόφαση των Δικαστών που μάλλον δεν υπολογίζουν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών της αλλά τις πολύ φαρδιές τους τσέπες που για να γεμίσουν θα ζημιώσουν όλους εμάς με 195 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Φαίνεται ότι έφεραν βαρέως την, πρόσφατη, κόντρα τους με την Κυβέρνηση για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων και είπαν να πνίξουν τον καημό τους με μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω. Μήπως, όμως, η κυβέρνηση εξαγόρασε τις αντιδράσεις τους αποδεχόμενη, εμμέσως, αυτή την γενναιοτάτη παροχή;
Μπορεί να 'ναι και έτσι άλλωστε στις μέρες μας η εξαγορές συνειδήσεων και όρκων κοστίζουν πολύ περισσότερο από τριάντα αργύρια...

5 αφορμές για διάλογο

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:27 π.μ.

Ενα πραγμα θα σου πω.
Χθες ο πατερας μου ετων 69 ελαβε επιστολη οπου τον ειδοποιουν οτι θα πρεπει να ξαναδουν το αν δικαιουται το εκας διοτι λεει το ετησιο εισοδημα του ξεπερασε το οριο των 7500 ευρω (η συνταξη του ειναι 430 ευρω το μηνα καθαρα)
(και θεωρειται αρα υψηλοσυνταξιουχος).
Οταν πηγα να τον επισκεφτω βρηκα την μητερα μου στο μπαλκονι να κλαιει.Οι πουσταραδες εκαναν τη μανα μου να κλαιει.Γαμω το σπιτι τους γαμω.Το καταλαβαινεις?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:50 π.μ.

@exoapotonkyklo
Ότι και να πω θα φανεί λίγο... Πουσταράδες είναι τελικά και μάλιστα μεγάλοι.

fisherman είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:22 μ.μ.

Έχουν το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι ακόμη χαμπάρι δε το πήρατε;

Στέλιος είπε... @ 26 Ιουλίου 2008 - 9:32 μ.μ.

Σαν άτομο μέσα από το χώρο αυτό, ένα θα λέω και θα το επαναλαμβάνω σε κάθε περίπτωση: οι περισσότεροι δικαστές δίνουν εξετάσεις για τη θέση αυτή αφού προηγουμένως ασκήσουν δικηγορία καμιά πενταετία. Μόλις δουν όι δεν μπορούν να σταθούν επαγγελματικά ως δικηγόροι (δηλαδή: ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ!), τότε βρίσκουν διέξοδο στη σιγουριά του Δημοσίου και γίνονται δικαστές. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ λοιπόν από έναν άνθρωπο που απέτυχε ως ελεύθερος επαγγελματίας και αναγκάστηκε να αλλάξει επάγγελμα? ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ αυτός ο άνθρωπος?

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:39 μ.μ.

情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲

Δημοσίευση σχολίου