Ο Ράντοβαν Κάραζιτς είναι εγκληματίας και όχι ήρωας...
| 13 αφορμές για διάλογο ]

Για την σύλληψη του Ράντοβαν Κάραζιτς έχει ήδη χυθεί αρκετό μελάνι - ηλεκτρονικό και μη. Η κοινή συνισταμένη των περισσοτέρων απο αυτά συνοψίζεται στην φράση, "Στέλνουν τον Κάραζιτς ως εγκληματία πολέμου. Γιατί όχι, τους Μπους και Μπλερ;". Κάποια κόμματα, δε, προσπάθησαν να παρουσιάσουν σαν ήρωα τον, πάλαι ποτέ, Σερβοβόσνιο ηγέτη.
Ο όρος "έγκλημα πολέμου" δημιουργήθηκε για να αποσαφηνίσει, ουσιαστικά, οτι ακόμα και σε ένα πόλεμο ο φόνος μπορεί να είναι έγκλημα όταν, για παράδειγμα, αφορά εκτελέσεις αιχμαλώτων στρατιωτών ή γενοκτονία.
Μέσα σε αυτή την λογική ο Ράντοβαν Κάραζιτς (όπως και ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς) είναι εγκληματίες πολέμου έχοντας στο ενεργητικό τους άπειρες κτηνωδίες κατά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Από την άλλη οι στοχευμένες κατά αμάχων επιθέσεις Αμερικάνων και Βρετανών σε Σερβία, Αφγανιστάν αλλά κυρίως στο Ιράκ θα μπορούσαν (σε ένα ιδανικό κόσμο που δεν μετρά για τον νόμο ο όρος υπερδύναμη) να στείλουν στην Χάγη, τόσο τους δυο ηγέτες, όσο και ορισμένους στρατηγούς τους.
Επειδή η ελληνική γλώσσα, λοιπόν, είναι αρκετά πλούσια ώστε μια λέξη να μπορεί να αλλάξει το νόημα μιας πρότασης η σωστή διατύπωση θα έπρεπε να ήταν, "Στέλνουν τον Κάραζιτς ως εγκληματία πολέμου. Γιατί όχι και τους Μπους και Μπλερ;". Ο Ράντοβαν Κάραζιτς είναι εγκληματίας και όχι ήρωας...

13 αφορμές για διάλογο

Ανώνυμος είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 3:16 μ.μ.

Σε ποιο ακριβώς σημείο του λινκ που έχεις βάλει παρουσιάζεται ο εν λόγω κύριος σαν ήρωας?

Κρίμα ρε πούστη, μυαλό δε βάζετε με τπτ...

El Greco είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 4:49 μ.μ.

Όταν το ΚΚΕ λέει:
"Είναι το ίδιο δικαστήριο που έχει την ευθύνη για τον εγκλεισμό και θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Μιλόσεβιτς, επειδή τόλμησε να αντισταθεί στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του."
Αν αυτό δεν είναι ηρωοποίηση τότε τί είναι;;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 5:02 μ.μ.

@Αθλιότητες
Σου απάντησε ο Ελ Γκρέκο...

A8lios είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 7:26 μ.μ.

Μια ζωή κολπάκια, ανακρίβειες, μαλακίες:

1. Λες στο ποστ:
"Στέλνουν τον Κάραζιτς ως εγκληματία πολέμου. Γιατί όχι, τους Μπους και Μπλερ;". Κάποια κόμματα, δε, προσπάθησαν να παρουσιάσουν σαν ήρωα τον, πάλαι ποτέ, Σερβοβόσνιο ηγέτη.

Πράγμα που σημαινει όι κάποια κόμματα , λες, παρουσιάζουν τον ΚΑΡΑΖΙΤΣ σαν ήρωα.

Λέει το ΚΚΕ, όπως επισήμανε ο Ελ Γκρέκο:
"Είναι το ίδιο δικαστήριο που έχει την ευθύνη για τον εγκλεισμό και θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Μιλόσεβιτς, επειδή τόλμησε να αντισταθεί στον πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της χώρας του."

Δηλαδή το ΚΚΕ αναφέρεται στον ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ.

Φάουλ λοιπόν.


2. Για τον Μιλόσεβιτς:
Αυτό που λέει η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι για ποιον λόγο -σύμφωνα με το ΚΚΕ- οι ΝΑΤΟικοί τον πήγαν στη Χάγη.
Είναι ψευδές?

Δεν γράφει κάποια εκτίμηση του ΚΚΕ για τον Μιλόσεβιτς η συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Κάνω λάθος?

Φυσικά, δε περιμένω να πεις πως έκανες λάθος ή κάτι ανάλογο. Παράλογες απαιτήσεις από σοσιαλιστές τέτοια πράματα. Αλλά παραμένει στην άκρη του μυαλού πάντα μια ελπίδα...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 9:08 μ.μ.

@Άθλιε
"Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας υποκύπτοντας στις πιέσεις των ΗΠΑ - ΕΕ συνέλαβε και ετοιμάζεται να εκδώσει τον Ράντοβαν Κάρατζιτς στο παράνομο και ανυπόληπτο, όπως αποδείχτηκε όλη αυτή την περίοδο, δικαστήριο της Χάγης"
και παρακάτω συνεχίζει η ανακοίνωση,
"Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα έπρεπε να ήταν ο τότε ΓΓ του ΝΑΤΟ και οι τότε πρωθυπουργοί της ατλαντικής συμμαχίας, για τα μαζικά εγκλήματα"
και καταλήγει...
"Κανένα μέτρο τρομοκρατίας δεν μπορεί να σταματήσει την πάλη των λαών"

Εαν απο αυτά εσυ καταλαβαίνεις κάτι διαφορετικό δεν μπορώ να κάνω κάτι να σε μεταπείσω. Η ανακοίνωση του ΚΚΕ είναι σαφής. Παρέδωσαν το Κάραζιτς και αυτό χαρακτηρίζετε σαν μέτρο τρομοκρατίας. Ήθελες να γράψουν και την λέξη ήρωας για να το καταλάβεις;

Στέλιος είπε... @ 24 Ιουλίου 2008 - 11:46 μ.μ.

@παναγιώτης:
(α) τί συγχίζεσαι? προσπαθείς να εξηγήσεις σε κομμουνιστή? Ημαρτον!
(β) ήταν όντως εγκληματίας πολέμου. δε διαφονώ. εκείνο στο οοποίο διαφωνώ είναι γιατί πχ ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, επίσης εγκληματίας πολέμου, να είναι τώρα πρωθυπουργός. Οπως παλιά ο Ιζετμπέκοβιτς και ο Τούτζμαν.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 1:54 π.μ.

@Στέλιο
"ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, επίσης εγκληματίας πολέμου, να είναι τώρα πρωθυπουργός. Οπως παλιά ο Ιζετμπέκοβιτς και ο Τούτζμαν."

Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια...

Unknown είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 9:46 π.μ.

Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το ΚΚΕ κάνει αναφορές σε κάθε αντίσταση εναντίον των ΗΠΑ ως ηρωικές. Δεν κάνει ήρωοποιεί τους ηγέτες όμως σίγουρα δεν τους κάνει και κριτική για τα εγκλήματα τους.
Άρα σίγουρα δεν μπορείς να μιλάς για ηρωοποίηση ούτε να λες πως όμως πως και το ΚΚΕ αναγνωρίζει το Καραζιτς σαν εγκληματία πολέμου.

@Στέλιος Μ. Έχεις φάει τόση προπαγάνδα που ο εγκέφαλος σου έχει πολτοποιηθεί σε επίπεδο παοκτζή.
Στην αντίστοιχη ατάκα "Μα έχει αθηναϊκές πινακίδες" εσύ ήδη δηλώνεις σε κάθε σου σχόλιο " Μα είναι κομμουνιστής" . Κόψε το μαύρο και άσε αυτά που λέει ο ΓΑΠ να το έχουμε στη βεράντα μας και δεν κάνει κακό. Εσύ ήδη έχεις καεί.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 9:48 π.μ.

Απο ποτε ζητατε απο το κκε να μιλαει την αληθεια?
Απο ποτε περιμενετε απο τους οπαδους του να ειναι ειλικρινεις και να πραδεχονται αληθειες?
Αφηστε τα κυριοι.Σωτηρια δεν υπαρχει για αυτους τους συνειδητους καταστροφεις της αριστερης ιδεολογιας.Και δυστυχως ουτε και για ολους εμας τους υπολοιπους...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:00 π.μ.

Παιδιά λίγο ηρεμία. Δεν είναι θέμα κουμμουνιστών και μη. Δεν είναι θέμα προσωπικής εμπάθειας αλλά πολιτικών επιλογών. Όπως σωστά είπε ο Ανδρέας το ΚΚΕ ποτέ δεν κατακρίνει αυτούς που έχουν ταχθεί κατά των ΗΠΑ.(βέβαια Ανδρέα εμμέσως τους κάνεις ήρωες με αυτό τον τρόπο).
Θα σεβόμουν την απόφαση του ΚΚΕ εαν υπήρχε αντίστοιχη επαναστατική ευθαισθησία και για όσους πολέμησαν εναντίον των Ρώσων. Διότι στους Τσετσένους για παράδειγμα το ΚΚΕ ποτέ δεν σταθηκε στο πλευρό τους.
Αυτή η επιλεκτική ευθαισθησία είναι που με χαλάει...

Constantinos είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:45 π.μ.

Παναγιώτη, εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 25 Ιουλίου 2008 - 10:51 π.μ.

@Constantine
Και όμως συμβαίνει και αυτό μια φορά στο 6μηνο. Εμείς οι δυο να συμφωνούμε. :)

anywhere_Smile είπε... @ 28 Αυγούστου 2010 - 5:16 π.μ.

If the links to not links london lead to the maximum increase in traffic discount links of london then what value would the links truly links of london silver possess. They would end up being little more than window dressing at worst and minimally impactful links of london sale at best. That is not what a new online business links london jewellery looking for a spike in revenues would wish to links london bracelet yield.Also, when you are running a new business, your london links charms time will limited as there will be scores of other responsibilities links of london watches sale competing for your time. That means you won't be able to discount links of london rings do what is necessary to individually place your own links on cheap links of london necklaces the internet. Rather than do so, you could buy links and delegate the work to others.

Δημοσίευση σχολίου