Νέο Κόμμα Επιχειρηματιών;
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Πολλοί το συζητάμε μεταξύ μας σαν ενδεχόμενο. Ο ΔΟΛερός το προχώρησε. Τώρα ήρθε και η έρευνα της Καπα Research για να μας πείσει ότι κάποιοι, το έχουν... παραγγείλει.
Διαβάστε προσεκτικά της δυο τελευταίες ερωτήσεις της δημοσκόπησης που μου απέστειλε η εταιρία με mail.

Ερώτηση 38:
Τελευταία με αφορμή τη συζήτηση για το σκάνδαλο της SIEMENS γίνεται πολύ συζήτηση για τη δημιουργία κόμματος εκ μέρους των επιχειρηματιών. Ακούγονται μάλιστα και συγκεκριμένα ονόματα όπως αυτό του κ. Βγενόπουλου ή της κας Αγγελοπούλου. Εσείς πως κρίνεται τη πιθανότητα δημιουργίας ενός τέτοιου κόμματος θα είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη για τη χώρα;

Ερώτηση 39: Σε περίπτωση δημιουργίας τέτοιου κόμματος και καθόδου του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε; Και στις απαντήσεις, που σου δίνει σαν επιλογή η εταιρία, αναφέρει και το νέο κόμμα επιχειρηματιών (πατήστε πάνω στην εικόνα για να μπορέσετε να το δείτε καλύτερα).

Παλαιότερα είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Γιάννα Δασκαλάκη είχε παραγγείλει αρκετές δημοσκοπήσεις για ενδεχόμενο δικό της κόμμα με απογοητευτικά αποτελέσματα. Από την άλλη ο Βγενόπουλος ούτε παραδέχθηκε αλλά ούτε και αρνήθηκε τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Μέσα σε όλα αυτά (και πείτε με συνομοσιολόγο) έρχεται και η χθεσινή σιωπή του Πέτρου Τατούλη (που του αρέσει η ιδέα του τρίτου πόλου) σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ η κατά της μήνυσης Βγενόπουλου προς τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως ένα κόμμα επιχειρηματιών θα μπορέσει να φέρει ριζοσπαστικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Για παράδειγμα αντί για μέλη να έχει μετόχους και αντί για προεκλογικές υποσχέσεις και ρουσφέτια να δίνει πληροφορίες για κανένα σίγουρο στο χρηματιστήριο...

3 αφορμές για διάλογο

Constantinos είπε... @ 18 Ιουλίου 2008 - 1:09 μ.μ.

Αστεία πράγματα. Τρίτο κόμμα ποτέ δεν θα υπάρξει στην Ελλάδα. Τα δυο κόμματα εξουσίας θα εναλλάσσονται με σταθερά πάνω από 80-85% συγκεντρωτικά ποσοστά, το κουκουέ θα παραμένει ως έχει και τα υπόλοιπα αποκόμματα θα βολοδέρνουν ανερμάτιστα.

Δείτε το παρελθόν, όποιοι έφυγαν από το μαντρί τους έφαγε ο λύκος, κάποιοι έγιναν ΠτΔ, κάποιοι επέστρεψαν στα μαντριά και πάει λέγοντας.

Στοίχημα με όποιον θέλει: Στις επόμενες Εθνικές εκλογές τα δυό μεγάλα κόμματα θα πάρουν πάνω από το 80% με όλα τα υπόλοιπα σε μονοψήφιο ποσοστό.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 18 Ιουλίου 2008 - 8:09 μ.μ.

@constantine
Μοιραζόμαστε την ίδια άποψη. Ο δικοματισμός δεν πρόκειται να σπάσει. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, και με αφορμή τις δηλώσεις Καραμανλή περί αυτοδυναμίας είχα γράψει σχετικό ποστ με τίτλο Το ψευτοδίλλημα της αυτοδυναμίας....
Το λέω και για τις επόμενες...

anywhere_Smile είπε... @ 28 Αυγούστου 2010 - 5:19 π.μ.

If the links to not links london lead to the maximum increase in traffic discount links of london then what value would the links truly links of london silver possess. They would end up being little more than window dressing at worst and minimally impactful links of london sale at best. That is not what a new online business links london jewellery looking for a spike in revenues would wish to links london bracelet yield.Also, when you are running a new business, your london links charms time will limited as there will be scores of other responsibilities links of london watches sale competing for your time. That means you won't be able to discount links of london rings do what is necessary to individually place your own links on cheap links of london necklaces the internet. Rather than do so, you could buy links and delegate the work to others.

Δημοσίευση σχολίου