ΚΚΕ: Το χρονικό ορισμένων περίεργων συμβάντων...
| 10 αφορμές για διάλογο ]


Το παράδοξο με τη συζήτηση για την, φημολογούμενη, σχέση μεταξύ Γερμανού και ΚΚΕ είναι ότι τα ΜΜΕ την θυμήθηκαν αργά. Μια σειρά από παράξενα έως και προκλητικά γεγονότα Κυβέρνηση, τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα επέλεξαν τα τελευταία δυο χρόνια να τα περάσουν όσο πιο... βελούδινα γίνετε. Ιδού, λοιπόν, τρία από αυτά που γεννούν, αν μη τι άλλο, αρκετές απορίες.

1) Το Σεπτέμβρη του 2006 και ενώ στην αρμόδια επιτροπή της βουλής γινόταν συζήτηση για την εξαγορά της εταιρίας Γερμανός από τον ΟΤΕ, κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δεν ήταν παρόν στην συζήτηση. Η επίσημη δικαιολογία τότε ήταν όλοι οι βουλευτές ήταν απασχολημένοι σε άλλες επιτροπές. Το περίεργο, βέβαια της υπόθεσης είναι ότι εκείνη την ημέρα δεν συνεδρίαζε καμιά άλλη επιτροπή. Με το απουσία τους είχε ασχοληθεί, τότε, μόνο το διαδίκτυο.

2) Τον Ιούλιο του 2007, ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος σε ΚΚΕ και Γερμανό μίλησε για "κοινές επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα". Ο Ριζοσπάστης είχε αντιδράσει τότε, μάλλον χαλαρά εάν υπολογίσουμε την διαρκή του μαχητικότητα. Στα υπόλοιπα ΜΜΕ, το θέμα εξαντλήθηκε εντός λίγων ημερών.

3) Την Παρασκευή 7 Μαρτίου και ώρα 19.00 μ.μ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο στον Πάνο Γερμανό και ορισμένους συνεργάτες του καθώς και στο χρηματιστηριακό τμήμα της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ για επανειλημμένη στήριξη της μετοχής της εταιρείας κατά την διάρκεια της δημοπρασίας της. Το ύψος του προστίμου αποτελούσε από μόνο του ένα τεράστιο σκάνδαλο. Για ένα deal αξίας 1.6 δισ. ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε ήταν, μόλις, 500.000 ευρώ. Δηλαδή το 0.003% (!) του συνολικού ποσού!
Η ημερομηνία και η ώρα της ανακοίνωσης έχει την σημασία της καθώς ήταν η Παρασκευή πριν από το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας. Τα ΜΜΕ και πάλι έκαναν μια τυπική αναφορά, η κυβέρνηση πήγε να πετάξει χαρταετό ενώ στο ΚΚΕ εξέδιδαν μηνύματα για την ημέρα των γυναικών και τα... αγωνιστικά κούλουμα της ΚΝΕ. Το θέμα πέρασε με την σειρά του στο αρχείο και το μόνο που έμεινε να το θυμίζει είναι τα μονόστηλα του τύπου και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Λένε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει. Το ΚΚΕ τα τελευταία δυο χρόνια φαίνεται να θέλει να κρύψει ή να προστατεύσει ένα μυστικό. Ποτέ δεν είναι, όμως, αργά. Ας αφήσει κατά μέρος τις φωνές και τις απειλές, ας σταματήσει να μιλά για σκοτεινά σενάρια συνωμοσίας σε βάρος του και ας μας αποδείξει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την εταιρία Γερμανός. Αν δώσει στην δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία και είναι καθαρά τότε όλα τα παραπάνω ερωτηματικά θα παραμείνουν, απλά, ατυχείς συμπτώσεις. Μέχρι να συμβεί αυτό η υποψίες παραμένουν....

Υ.Γ Για πολλά από τα γραφόμενα μου δεν μπόρεσα να βρω λινκς για να τα στηρίξω καθώς, ειδικά, το ΚΚΕ δεν διαθέτει πλούσιο υλικό στο διαδίκτυο. Εάν, παρ' όλα αυτά, κάποιος φίλος του Κομμουνιστικού Κόμματος πιστεύει ότι κάτι από τα παραπάνω δεν ισχύει περιμένω με ενδιαφέρον να τα διαψεύσει.

10 αφορμές για διάλογο

Unknown είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 2:44 π.μ.

Παναγιώτη όπως σου είχα πει και παλιότερα δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνωμοσίας. Δεν έγραψα ποτέ για την ιόνια οδό που το είχες πρωτοβγάλει και πέρασε πολύς καιρός μέχρι να σε διαβάζω συχνά έτσι και τώρα δεν ασχολούμαι με θεωρίες συνομωσίας. Μου ζήτησες να σχολιάσω όμως δεν θα το κάνω όπως και για κάθε θεωρία συνομωσίας...Τα φανερά είναι τόσα πολλά που αν αρχίσουμε να γράφουμε για ότι μπορεί να ισχύει θα αρχίσουμε το κυνήγι μαγισσών.

Στέλιος είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 8:10 π.μ.

Παναγιώτη, ΠΩΣ να το αντικρούσει αυτό ένας οπαδός του ΚΚΕ? Για να αντικρούσει κανείς κάτι πρέπει να έχει μάθει να σκέπτεται και να διατυπώνει ορθούς συλλογισμούς. ΠΟΥ να τα μάθει αυτά όλα ένας κομμουνιστής και μάλιστα της σημερινής εποχής? Στις ΚΟΒΕΣ? Στον .. δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που διέπει η λειτουργία του ΚΚΕ κι όταν πας να μιλήσεις πέφτει διαγραφή και μάλιστα σιωπηρή?

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 10:52 π.μ.

@Ανδρέα
Δεν πρόκειται για σενάριο συνωμοσίας. Όπως παρατήρησες απέφυγα να μιλήσω για κάτι διαφορετικό πλην τριών συγκεκριμένων γεγονότων που μου έχουν κινήσει την περιέργεια εδω και καιρό. Εαν θυμάσαι, μάλιστα, όταν είχα αναφερθεί παλαιότερα στο πρόστιμο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς είχα κάνει μια νύξη για αυτό.
Σε κάθε περίπτωση η δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του ΚΚΕ θα μπορέσει να δώσει την απάντηση. Διότι πρέπει το ΚΚΕ να δώσει τα στοιχεία στην δημοσιότητα, όπως φυσικά οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 10:53 π.μ.

@Στέλιο
Είναι γεγονός οτι το ΚΚΕ έχει μείνει αρκετά χρόνια πίσω σε νοοτροπία. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν άτομα που το υποστηρίζουν, όπως ο Καρπίδης που και μπορείς να κάνεις διάλογο μαζί του και μπορείς να βρεις σημεία επαφής.

vagnes είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 3:22 μ.μ.

Λες Πανο για το ΚΚΕ:"Λένε πως η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει."
Εδω ειναι το μεγαλο μας λαθος, οτι νομιζουν ακομη μερικοι αφελεις (συγνωμη φιλε Πανο) πως το "Κ"ΚΕ ειναι τιμιο και πρεπει να φαινεται και τιμιο...
Ελα που στο "Κ"ΚΕ τιμιοι ηταν μονο κατι παλιοι αγωνιστες που και αυτοι ή διαγραφτηκαν απο το κομμα ή πεθαναν!!!!
Πότε το κομμα και η ηγεσια του ηταν τιμια για να μου θυμισει καποιος που θυμαται, γιατι εχω ξεχασει;;;

Medeon είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 4:49 μ.μ.

Και αν όλα αυτα αγαπητοι φίλοι είναι ακομα ενα επικοινωνιακο πυροτεχνημα για να φυγει η κουβεντα απο την ποινικη Διωξη Βουρλουμη και υποθεση Μιεζενς? Οτι το ΚΚΕ ειναι αριστερος ψαλτης της Δεξιας το μαθαμε απο τον συνδικαλισμο στα πανεπιστημια. Οτι Ο Καρατζαφερης εινια ο ακροδεξιος ψαλτης της Δεξιας το βιωνουμε καθημερινα..

Στέλιος είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 7:43 μ.μ.

@παναγιώτης: δεν τον γνωρίζω τον φίλο και δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη. Εγώ προσωπικώς δεν συνδιαλέγομαι πια με κανέναν του ΚΚΕ. ψηφοφόρο τους απλό, όπως παλιά, δε βρίσκω αφού οι της εθνικής αντίστασης που τους ψήφιζαν έχουν αποβιώσει.
Οι υπόλοιποι είναι όλοι επαγγελματικά στελέχη, που πλρώνονται από το Κόμμα και είναι σαν να μιλάς σε ντουβάρι. Δε θέλω να γίνομαι εχθρικός, αλλά ας μου πει κάποιος ειλικρινά: υπάρχει πιο απεχθές θέαμα από την ΓΓ του ΚΚΕ και τα στελέχη της, όταν μιλάνε?

Unknown είπε... @ 15 Ιουλίου 2008 - 9:40 μ.μ.

Πάντως για τις απαντήσεις μπορείς να κοιτάξεις στο error.gr όμως δεν θα έμπαινα καν να ασχοληθώ αν δεν έβλεπα και τα σχόλια σαν του στέλιου μ. Θα έλεγα τις 5 πρώτες εικόνες που μου φέρνουν αηδία και εμετό όταν τις βλέπω.
Με τυχαία σειρά
1. Η εικόνα του Παπαντωνίου που φωνάζει για το σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι
2. Πάγκαλος "Δε γαμιέσαι πρωί πρωί"
3. Αλογοσκούφης να δηλώνει μα αυτός δεν είναι άνθρωπος είναι μαύρος
4. Καρατζαφέρης
5. Αδωνις

Και όταν λέει κάτι η αλέκα είναι αυτό είναι που μετρά για μένα και δε μου φέρνει αηδία η εικόνα

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 16 Ιουλίου 2008 - 9:54 π.μ.

@Ανδρέα
Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές. Εμένα η Παπαρήγα μου φέρνει νύστα,όπως ενδεχομένος εσένα σου φέρνει νύστα ο ΓΑΠ.
Το ερώτημα, όμως, είναι ένα. Δεν πρέπει να βγάλουν στην δημοσιότητα όλα τα κόμματα τα οικονομικά τους;
Αυτή η διαφάνεια που όλοι την θέλουμε δεν πρέπει, με κάποιο τρόπο, να αρχίσουμε να την κάνουμε πράξη;

Unknown είπε... @ 17 Ιουλίου 2008 - 2:44 π.μ.

Όχι δεν θεωρώ πως πρέπει να δημοσιεύεται το αν θα μου δώσεις εσύ λεφτά όταν θα σου φέρω κουπόνια για το ΚΚΕ. Επίσης αν θες να μάθεις το πρόβλημα της διαφάνειας που τόσο θέλουμε είναι με τα μαύρα και όχι τα φανερά. Δηλαδή τα λεφτά της SIEMENS ακόμα και με διαφανή οικονομικά δεν φαίνονται πουθενά...Και νομίζω το συζήτησαμε από κοντά. Εμένα με ενοχλεί πως το κάθε ΠΑΣΟΚ και η κάθε ΝΔ τα παίρνει από τη κάθε SIEMENS και όχι αν τα παίρνει φανερά ή κρυφά. Στο τελευταίο μου άρθρο το εξηγώ. Δεν είναι το πρόβλημα η αδιαφάνεια... Και το είχα γράψει πριν αρχίσει η λάσπη από τους απόγονους του Γκαίμπελς και τους εχθρούς του λαού.

Δημοσίευση σχολίου