Είπε ο γαίδαρος...
| Comments ]


Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει, μέσω του εκπροσώπου του, ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επειδή ο Λευκός Οίκος τον περιέγραψε ως "ερασιτέχνη πολιτικό που τον μισούν πολλοί".
Τα υβριστικά αυτά σχόλια, που βασίζονται σε πληροφορίες από την Encyclopedia of World Biography, περιέχονταν σε ένα μικρό έντυπο που διανεμήθηκε στους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνόδευαν τον πρόεδρο Μπους στη Σύνοδο Κορυφής της G8 στην Ιαπωνία.
Στην τετρασέλιδη βιογραφία, ο Καβαλιέρε χαρακτηρίζεται ως 'ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους ηγέτες μιας χώρας που είναι γνωστή για την κυβερνητική διαφθορά και φαυλότητα". Και προστίθεται ότι "πολλοί θεωρούν ότι έγινε πρωθυπουργός εξαιτίας της σημαντικής του επιρροής στα εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης".
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Φράτο, απολογήθηκε δημοσίως, λέγοντας ότι "η βιογραφία του Ιταλού πρωθυπουργού στο εν λόγω έντυπο, είναι προσβλητική τόσο για τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι όσο και για τον ιταλικό λαό".
Τώρα που αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο άρχισε να βγάζει τις πικρίες του ο πλανητάρχης. Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε μεγάλη δόση αλήθειας στα γραφόμενα του εντύπου...