Δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες!
| 4 αφορμές για διάλογο ]


Η μετανάστευση πέρα από τις πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα σχετίζεται άμεσα με τις κλιματικές αλλαγές, με την επισιτιστική κρίση. Οικονομικοί και κοινωνικοί παράγοντες προκαλούν τη μετανάστευση σε μια πολυσύνθετη κρίση που πλήττει τον πλανήτη.
Οι τεράστιες επιδοτήσεις για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων στις βιομηχανικές χώρες επηρεάζουν τη μετανάστευση. Ο τρόπος υποδοχής των μεταναστών δεν θα πρέπει να είναι το μόνο που θα μας απασχολεί. Οφείλουμε να κοιτάξουμε και τις χώρες και τις συνθήκες από τις οποίες προέρχονται οι μετανάστες.
Τα κονδύλια που διατίθενται για την αποτελεσματική αποτροπή της εισόδου μεταναστών θα μπορούσαν να διατίθενται για την πρόληψη της.
Υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες και μετανάστες χωρίς χαρτιά. Η ποινικοποίηση των μεταναστών, ουσιαστικά ποινικοποιεί τη φτώχεια. Γι' αυτό το λόγο απαιτείται ο σεβασμός των μεταναστών και των οικογενειών τους. Οι άνθρωποι αυτοί συμβάλλουν στις οικονομίες των χωρών υποδοχής. Η παρουσία και η συμβολή τους είναι καθοριστική και για τις χώρες της Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. Αυτό το στοιχείο έχει παραμείνει στην αφάνεια και πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό.
Η εκπροσώπος του Μεξικό, Amalia Garcia Medina, ξεχώρισε με όσα είπε στην συζήτηση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για την μετανάστευση.
Μήπως τελικά αντί να μαντρώνουμε τους μετανάστες κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί πρέπει σαν Ε.Ε να στρέψουμε την προσοχή μας στις αιτίες που οδηγούν στην δημιουργία του φαινομένου; Ο πρώτος ήταν πάντα ο εύκολος τρόπος, ο δεύτερος ο ουσιαστικός. Όλα, τελικά, είναι θέμα επιλογών..

4 αφορμές για διάλογο

tractatus είπε... @ 3 Ιουλίου 2008 - 3:24 μ.μ.

Πράγματι Παναγιώτη, για το ουσιαστικό θέμα δεν φαίνεται να νοιάζεται κανείς τόσο σε πολιτικό όσο και σε κομματικό επίπεδο. Οι μετανάστες είναι οι 'πρεσβευτές' μας σε όλο τον κόσμο και ο τρόπος που θα διαχειριστούμε την προσωρινή, δεινή θέση τους τις περισσότερες φορές, θα έπρεπε κατ' αρχήν να ήταν ανθρώπινος όπως και πολιτικός. Είναι θέμα στρατηγικής τι 'τι είδους χώρα θέλεις να είσαι'...όπως και το 'τι είδους κόμμα', επίσης. Ωστόσο, καμία ιδιαίτερη πολιτική δεν βλέπω να χαράζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις...οι μετανάστες τείνουν να γίνουν μια ακόμα 'ατραξιόν' κάθε φορά που θέλουμε να προβάλλουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και τότε θυμόμαστε οτι πρέπει να τους επισκεφτούμε, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, να φροντίσουμε τα κέντρα υποδοχής...ακόμα και θεσμικά όσοι εκπροσωπούν αυτοί τη στιγμή τα κόμματα -πλην ελαχίστων εξαιρέσων- δεν έχουν καμία παρουσία. Ο πολιτισμός που φέρουν όλοι οι μετανάστες είναι κεφάλαιο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται...φυσικά ο πολιτισμός αναζητείται γενικά...

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 4 Ιουλίου 2008 - 1:19 π.μ.

@tractatus
Συμφωνούμε απόλυτα. Οι μετανάστες είναι η νεα πραγματικότητα και δεν χρειάζονται την συμπόνοια μας αλλα ρεαλιστικές λύσεις τόσο στοντόπο που τους φιλοξενεί αλλα κυρίως στον τόπο απο τον οποίο αποφάσισαν να εγκαταλείψουν.
Στην Ευρώπη πρέπει να πάψουμε να αγνοούμε το πρόβλημα. Οι μετανάστες είναι πολίτες με δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις κάτι που οι αναπτυγμένες χώρες αρνούνται να τους το αναγνωρίσουν.

KΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ είπε... @ 5 Ιουλίου 2008 - 6:56 π.μ.

"Αποθήκες ψυχών"

http://agapiaxies.blogspot.com

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:31 μ.μ.

免費視訊聊天,哈啦聊天室,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,A片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,正妹牆,a片,A片,A片,ut聊天室,豆豆聊天室,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,a片

Δημοσίευση σχολίου