Με έχετε διαβάσει ποτέ κύριε Δρανδάκη;
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Ο Νίκος Δρανδάκης μέσω του ιστολογίου του Nylon.gr επέλεξε να κάνει επίθεση στους αποκαλούμενους από τον ίδιο "bloggers του ΠΑ.ΣΟ.Κ". Μέσα στα ιστολόγια τα οποία επέλεξε να επιτεθεί είναι και το "Πρόχειρο Τετράδιο" γεγονός που με αναγκάζει απαντήσω. Ας δούμε τι έγραψε ο κύριος Δρανδάκης.

"Οι bloggers του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν το Μέσο περίπου σαν τηλεόραση. Πολλά διαφημιστικά μηνύματα, ελάχιστος διάλογος. Πολλά links μεταξύ τους, ελάχιστη αναπαραγωγή, σχολιασμός, ή και υιοθέτηση των αντίθετων απόψεων/προτάσεων. "

Να θυμίσω λοιπόν
ότι από αυτό εδώ το blog σε συνεργασία με πολύ καλούς φίλους είχα μετάσχει στην πρωτοβουλία "μια μέρα χωρίς τηλεόραση" που ξέχωρα από την επιτυχία ή αποτυχία της είχε καταγραφεί από τα Μ.Μ.Ε σαν την πρώτη απεργία τηλεθεατών. Η κίνηση αυτή είχε γίνει ακριβώς διότι δεν μας αρέσει η τηλεόραση με την σημερινή της μορφή. Θα ήταν παράδοξο οπότε να αντιμετωπίζω το διαδίκτυο σαν κάτι που θεωρώ δυσλειτουργικό.
Δεύτερον, και όσων αφορά την υιοθέτηση των αντίθετων απόψεων και προτάσεων δεν πρόκειται να τις υιοθετώ εφόσον δεν τις πιστεύω. Παρ' όλα αυτά όταν γίνεται κάτι που θεωρώ καλό σπεύδω να το επικροτήσω (τυχαία παραδείγματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ , εδώ, εδώ.).
Τρίτον, κύριε Δρανδάκη ποτέ δεν δήλωσα blogger του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά ενεργός πολίτης που έχει και μετέχει σε blog διότι του αρέσει η ζωντάνια του διαδικτυακού διαλόγου.
Τέταρτον,στη φράση "διαφημιστικά μηνύματα" έχετε βάλει λινκ ενός ποστ που αποτελεί αναδημοσίευση από τους "Αδιάβροχους". Μιας και δεν είναι δικό μου το ποστ (αν και το προσυπογράφω) καλό θα ήταν να εξηγήσετε τι εννοείτε.
Πέμπτο και κλείνω, αναφέρεστε σε έλλειψη διαλόγου, επιχειρημάτων και απροθυμία να απευθυνθώ σε μη κομματικό ακροατήριο. Αντί απάντησης σας παραπέμπω σε μερικά από τα ποστ που ανατρέπουν αυτή την λογική τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, καθώς και εκατοντάδες άλλα.

Το ερώτημα που μου δημιουργείτε επομένως δεν είναι γιατί επιλέξατε να μου επιτεθείτε. Είναι σαφώς απλούστερο. Με έχετε διαβάσει ποτέ κύριε Δρανδάκη;

3 αφορμές για διάλογο

nikos είπε... @ 27 Ιουνίου 2008 - 9:33 μ.μ.

Παναγιώτη, λυπάμαι για το ύφος της απάντησης. Το link που έκανα προς το μπλογκ σου (όπως και 2-3 άλλα) ήταν ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ του πως βλέπω τους ιστλόγους που υποστηρίζουν σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Μετέφερα την εικόνα που έχω - σωστή ή λάθος, αυτή έχω. Υπάρχει μια κριτική συνολικά για το πως διαχειρίζεστε τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τα μπλογκς και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προσωπική επίθεση σε κάνέναν προσωπικά.

Επειδή το έχεις εκλάβει έτσι όμως, θα αφαιρέσω το link προς το μπλογκ σου, γιατί η συζήτηση είναι κάθε άλλο παρά προσωπική.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 28 Ιουνίου 2008 - 3:29 π.μ.

@Νίκο
Σε ξέρω και με ξέρεις και θέλω να πιστεύω οτι γνωρίζουμε και οι δυο καλά την τέχνη της επικοινωνίας. Όταν συνδιάζεις πρόσωπα (μέσω παραπομπών στα ιστολόγια τους) πατώντας σε φράσεις όπως, αυτές που χρησιμοποίησες δεν ασκείς κριτική στο ΠΑΣΟΚ αλλά στα πρόσωπα κάποιων ανεξάρτητων ιστολόγων.
Όταν, δε, το επιμύθιο της αναφοράς σου είναι "Δεν είναι η ευκαιρία μας να δημιουργήσουμε εκατοντάδες - χιλιάδες ψηφιακά αντίγραφα της παλιάς Αυριανής, ή του “Δημοκρατικού Λόγου” ή οποιουδήποτε άλλου κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ." τότε η αναφορά μετατρέπεται σε επίθεση καθώς θεωρείς τα πρόσωπα εντεταλμένα κομματικά υποχείρια.
Μακάρι να το έχεις κάνει εκ παραδρομής και να μην το εννοούσες.
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι οτι όταν μερικοί άνθρωποι ταυτίζονται ιδεολογικά είναι εξαιρετικά λογικό να συμπίπτουν σε πολλές θέσεις και επιχειρήματα. Το "πρόχειρο τετράδιο" παρ' όλα αυτά δεν είναι ούτε πρόκειται να γίνει ποτέ φερλεφωνο κανενός κόμματος. Τα περισσότερα κείμενα του άλλωστε δεν αποτελούν την κατάθεση της μόνης αλήθειας απο μια αυθεντία (ποτέ δεν υποστήριξα οτι είμαι) αλλά προσπαθούν (στα μέτρα του δυνατού) να αποτελούν απλά αφορμές για διάλογο.
Μπορείς να κριτικάρεις το αποτέλεσμα αλλα οχι την πρόθεση...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:32 μ.μ.

85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室

Δημοσίευση σχολίου