Ιταλία: Άρωμα φασισμού σε μια δημοκρατία
| 3 αφορμές για διάλογο ]


Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ιταλία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους των ιταλικών πόλεων για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα.
Η κυβέρνηση λέει ότι 2.500 στρατιώτες θα αναπτυχθούν "δοκιμαστικά" για μια περίοδο που δεν θα ξεπερνά τους 12 μήνες.
Η αντιπολίτευση επέκρινε έντονα την απόφαση. Βουλευτής δήλωσε στο BBC ότι η Ιταλία "δεν είναι Κολομβία". Την απόφαση επέκρινε και η αστυνομία που θεωρεί ότι ισοδυναμεί με "ψήφο μη εμπιστοσύνης" για τις ικανότητες της να προστατέψει την έννομη τάξη στη χώρα. Επικρίσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι το μέτρο ίσως υπονομεύσει τον τουρισμό.
Ο υπουργός Αμύνης, Ιγκάτζιο Λα Ρούσα, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Sky Italia ότι "οι πολίτες μας ζητούν να αποκτήσουμε καλύτερο έλεγχο στους δρόμους και να βελτιώσουμε την ασφάλεια...Ελπίζω ότι ιδιαίτερα τη νύχτα οι στρατιώτες θα εξασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες για τους πολίτες".
Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης θα εφαρμοσθεί σύντομα στην περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου. Έως και 300 στρατιώτες θα αναπτυχθούν για να αντιμετωπίσουν τους κλέφτες και τους "πορτοφολάδες".
"Η χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για τον έλεγχο των πόλεων είναι λάθος ακόμη και από απολυταρχικά καθεστώτα", δήλωσε ο Αντόνιο Ντι Πέτρο, ηγέτης ενός μικρού κεντροαριστερού κόμματος.
"Δεν βρισκόμαστε στη Κολομβία όπου ο στρατός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τη τρομοκρατία και την ένοπλη εξέγερση", πρόσθεσε.
Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Βάλτερ Βελτρόνι, χαρακτήρισε το μέτρο "λάθος επιλογή που ταπεινώνει την αστυνομία". Ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα.

Απο το πολύ καλό blog, foreignpress

3 αφορμές για διάλογο

Aggelos Spyrou είπε... @ 17 Ιουνίου 2008 - 7:38 μ.μ.

Δηλαδή, για να καταλάβω, εξάντλησαν όλες τις άλλες λύσεις;

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 20 Ιουνίου 2008 - 1:25 π.μ.

@Άγγελε
Μπερλουσκόνι δεν ήθελαν; Καλά να πάθουν.

Υ.Γ Υποθέτω οτι δεν εξέτασαν και πολλές εναλακτικές.

ΖΙΟΥΖΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε... @ 24 Ιουνίου 2008 - 9:32 π.μ.

Και έτσι ξεκίνησαν όλα...

Δημοσίευση σχολίου