Νίκησε ο Ομπάμα. Ε, και;
| 14 αφορμές για διάλογο ]


Πολλά ελληνικά blogs γράφουν διθυράμβους, τον τελευταίο καιρό, για τον Μπάρακ Ομπάμα. Τελικά ο Ομπάμα πήρε το χρίσμα. Ποιος όμως, στα αλήθεια, πιστεύει οτι πρόκειται να αλλάξει κάτι;
Την πρώτη του ομιλία, ως υποψήφιος Πρόεδρος ο Δημοκρατικός Ομπάμα την έκανε στο συνέδριο του μεγαλύτερου φιλο-ισραηλινού λόμπι στις Η.Π.Α. Εκεί έσπευσε να υποβάλλει την υποταγή του στο Ισραήλ, γνωρίζοντας ότι διαφορετικά δεν έχει ελπίδες να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο.
Μεταξύ άλλων, ο Ομπάμα, μίλησε για τον αδιαίρετο χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει πρωτεύουσα του Ισραήλ και πρέπει να παραμείνει αδιαίρετη".
Ο Ομπάμα παρουσιάσθηκε ως "πραγματικός φίλος" του Ισραήλ και χαιρέτισε τους αδιάρρηκτους δεσμούς ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η Χίλαρι Κλίντον (!!!) με κίνητρο, φυσικά, την διεκδίκηση της Αντιπροεδρίας.
Η σημαντικότερη, όμως, δήλωση, του Δημοκρατικού, και κάποτε φιλειρηνιστή, υποψηφίου αφορούσε το Ιράν: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ και για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή από το Ιράν. Ο ιρανικός κίνδυνος είναι σοβαρός και πραγματικός και στόχος μου θα είναι η απάλειψη του" είπε, υποσχόμενος παράλληλα να μην επιτρέψει στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.
Η χθεσινή ομιλία του Ομπάμα απέδειξε περίτρανα ότι η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α υπερβαίνει το όνομα του εκάστοτε Προέδρου. Ως εκ τούτου, η... Ομπαμολατρεία που έχει καταλάβει ορισμένους φαντάζει, τουλάχιστον, χωρίς ουσία.
Η ουσιαστική διαφορά με τον Ομπάμα, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται σε θέματα που αφορούν την οικονομική και κοινωνική πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει. Αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά μόνο τους πολίτες της υπερδύναμης...

14 αφορμές για διάλογο

spallantzas είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 11:47 π.μ.

θα μπορούσε εύκολα να συμφωνήσει κάποιος με την άποψη σου. Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.
Να παρατηρήσω κατ' αρχήν ότι τη χθεσινή ομιλία ο ΜΟ δεν την έκανε έχοντας το χρίσμα ακόμη! Και στο συνέδριο αυτό δεν μίλησε μόνο αυτός. Μίλησαν όλοι οι υποψήφιοι και των δυο κομμάτων, και πολλοί άλλοι. Είναι ετήσιο συνεδριο του εβραϊκού λομπυ. Δεν περίμενα να πουν και τίποτα αλλο εκεί.
Όμως το φαινόμενο ΟΜΠΑΜΑ δεν μοιάζει με άλλες υποψηφιότητες του παρελθόντος και δεν είναι προδιαγεγραμμένη ούτε η νικη του, ουτε η πολιτική που θα ακολουθήσει , τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. η όλη εξέλιξη δειχνει έντονα κινηματικά χαρακτηριστικά που στις ΗΠΑ έχουμε να δουμε απο την εποχή του ΜΛΚ. Το αν αυτά θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών και την μετέπειτα πολιτική δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ακόμα όσο άλλες φορές. Ας περιμένουμε λίγο. Δεν λεω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος (ουτε καν για την εκλογή του) , αλλά δεν είμαι και τοσο απαισιόδοξος όσο άλλες φορές. Ούτε όσο απαισιόδοξος είμαι π.χ. με τηνΕυρώπη που βρίσκεται στο χειρότερο πολιτικό της σημείο μετά τον πόλεμο , με καραγκιόζηδες συντηρητικούς να κυριαρχούν παντού.
Ιδωμεν φίλε .... ίδωμεν

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 11:54 π.μ.

@stefan
Στέφανε, ο Ομπάμα εχθές γκρέμισε τις προσδοκίες πολλών. Δεν λέω οτι είναι χειρότερος του Μπους (προς θεού, χειρότερος δεν νομίζω να υπάρξει) απλά πιστεύω οτι καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.
Όσο μικρότερο, τόσο καλύτερα...

spallantzas είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 12:08 μ.μ.

@παναγιώτη
πιο μικρό απο αυτό που κρατάω δεν υπάρχει! αλλά λέω να το κρατήσω λιγο ακόμη. κατι μου λέει πως κάτι καλό θα βγει απο αυτην την ιστορία ... που δεν θα είναι απαραίτητα ο ίδιος ο ΟΜΠΑΜΑ.

spallantzas είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 12:10 μ.μ.

θα πρότεινα δε να παρακολουθήσεις για λίγες μέρες τακτικά τα τρία μεγάλα αμερικάνικα blogs (DailyKos, AmericaBlog, Politico) και θα καταλάβεις τι εννοώ!

Στέλιος είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 3:51 μ.μ.

Παναγιώτη, σαφώς και δεν πρέπει να περιμένουμε από τον οποιοδήποτε νέο πρόεδρο των ΗΠΑ να ... πάρει για μας π΄σω την Πόλη! αλλοίμονο, πρόεδρος άλλης χώρας είναι. Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει ιδιαίτερα, αν μάλιστα φανταστείς ότι ο Κέννεντυ, που στα μυαλά μας είναι σχεδόν ... άγιος, κόντεψε να ξεκινήσει τρίτο παγκόσμιο με την τότε ΕΣΣΔ για χάρη της Κούβας. Εκείνο, όμως, στο οποίο αποβλέπουμε είναι ότι, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ, ένας νέος Πρόεδρος που έχει νιώσει και τις διακρίσεις στο πετσί του, ε όλο και πιο ανεκτικός θα είναι.

Γιώργος Ασημακόπουλος είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 8:18 μ.μ.

Σωστός ο Παναγιώτης! Ούτε εγώ κατάλαβα όλη αυτή την ιστορία, γιατί η Κλίντον ήταν τόσο κακή και ο Ομπάμα τόσο καλός.

Nick Styl είπε... @ 5 Ιουνίου 2008 - 8:38 μ.μ.

Παναγιώτη, μου κάνει εξαιρετική εντύπωση που έγινε τόσο φανερό και γνωστό αυτό που έκανε ο Ομπάμα χθες και το "συνέλαβες το μήνυμά του" τόσο άμεσα!!

Δυστυχώς αυτά που λέω παρακάτω θυμίζουν παιχνίδι πολιτικό, που παίζεται και στην Ελλάδα (ανάλογα). Ρίξε μια ματιά στην γνωστή εφημερίδα του Ισραήλ Χαρετζ και στο "πάνελ ειδικών".
http://www.haaretz.com/hasen/pages/rosnerPage.jhtml

Όπως βλέπεις το Ισραήλ θεωρεί τον Ομπάμα ως την χειρότερη επιλογή. Επίσης, ο Λίμπερμαν, ο οποίος είναι Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Κονέκτικατ με πολύ μεγάλη επιρροή στην Εβραϊκή κοινότητα των ΗΠΑ (είναι Εβραίος ο ίδιος) υποστηρίζει ανοιχτά τον Μακκέιν. Αυτά εξηγούν το άνοιγμα του Ομπάμα προς το Ισραήλ και την "εγκατάλειψη" ουσιαστικά των θέσεων που είχε προηγουμένως, με σκοπό τη "διεύρυνση"...

Ο Ομπάμα προς το παρόν τουλάχιστον είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσει τον Μακκέιν... και θα πρέπει να κάνει είτε πολύ μεγάλη συντηρητική στροφή, είτε να γίνει εντυπωσιακά ριζοσπαστικός για να δείξει ότι θα φέρει αλλαγές και να στηριχτεί στο 50% που δεν ψηφίζουν ποτέ... πιστεύω ότι θα δεις μια συντηρητική στροφή

Πάντως όπως λέει και ο Στεφάν και όπως είπε και ο Σων Πεν (ο γνωστός "αναρχικός" ηθοποιός) δεν υποστηρίζει τον Ομπάμα, αλλά τον (αριστερού τύπου) ενθουσιασμό που το φαινόμενο έχει προκαλέσει...

Ανώνυμος είπε... @ 6 Ιουνίου 2008 - 1:17 π.μ.

Δεν ειμαι ρατσιστης αλλα οι Εβραιοι βγαζουν παντα προεδρο... κατι ηξερε ο Χιτλερ..

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Ιουνίου 2008 - 1:33 π.μ.

@leonidiog
Μην περνάμε και στο άλλο άκρο. Θα παρακαλούσα εκφράσεις όπως η τελευταία να μην τις επαναλάβεις στο "πρόχειρο τετράδιο".
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τις μεθόδους του Χίτλερ ενα θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες. Έτσι δεν είναι;

@Νικόλα
Τα είπες όλα! Σε ευχαριστώ για το εξαιρετικό ρεπορτάζ. Άλλωστε κατοικείς στις Η.Π.Α και νομίζω οτι μέχρι την ώρα της κάλπης έχεις να μας πείς πολλά!

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Ιουνίου 2008 - 1:36 π.μ.

@Στέλιο και Γιώργο
Προφανώς ο Ομπάμα είναι καλύτερος απο την αριβίστρια Χίλαρυ.
Στην εσωτερική πολιτική, οι δυό τους απέχουν κατα πολύ αφού ακόμα και όταν ο Κλίντον είχε παραδόσει τον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης στην Χίλαρυ για, περίπου, ένα εξάμηνο έτρεχε μετά να μαζέψει τα λάθη της.
Για την εξωτερική πολιτική, όμως, προτιμώ να κρατώ μικρό καλάθι...

Ανώνυμος είπε... @ 7 Ιουνίου 2008 - 12:54 π.μ.

Δικιο εχεις, λαθος το ειπα. Δεν πιστευω κατι τετοιο, απλα ξερω οτι οι Ευραιοι βγαζουν προεδρο... Δεν ειναι καλο για τον κοσμο μας αυτο!!

Στέλιος είπε... @ 7 Ιουνίου 2008 - 5:24 μ.μ.

Βρε παιδιά, εγώ δεν είμαι τόσο ... φαν του Λιακόπουλου! Δεν πιστεύω ότι από πίσω μας είναι οι εβραίοι, οι μασόνοι, η CIA, η KGB, οι νεφελίμ, οι ελλοχίμ! Εντάξει, πολυάριθμος λαός είναι οι εβραίοι, είναι λογικό παντού να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους με επιρροή και να προωθούν τα συμφέροντά τους. Αυτοί φταίνει γι'αυτό ή πχ εμείς που ως έλληνες έχουμε επίσης παντού ομογενείς αλλά δεν τους χρησιμοποιούμε ή τους φτύνουμε ή δεν είμαστε μονιασμένοι?

Ανώνυμος είπε... @ 7 Ιουνίου 2008 - 7:58 μ.μ.

O Obama είναι ΓΝΩΣΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ σε σχέση με την Hillary και τον ΜcKain που ΔΕΝ ξέρει που πέφτει η Ελλάδα.
Ο OBAMA έχει υπογράψει χαρτιά υπέρ των Ελληνικών θέσεων και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία".
Οι Σκοπιανοί έριξαν σύρμα να ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ και είναι ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ μαζί του για ότι έχει κάνει για την Ελλάδα.
Διαβάστε εδώ το Ψήφισμα ΚΕΡΑΥΝΟ για τα Σκόπια από τον OBAMA κι άλλους υποστηρικτές των Ελληνικών θέσεων

Έχει αρκετούς Έλληνες στο team του και ΔΕΝ είναι κάτοχος εταιριών ΟΠΛΩΝ και ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ όπως οι προηγούμενοι.
Αν ΔΕΝ τον καθαρίσουν... η ΕΚΛΟΓΗ του θα βοηθήσει την Ελλάδα.
Καλά είναι ΠΡΙΝ αναρωτιώμαστε για την εκλογή του επόμενου προέδρου της Αμερικής... να ψάχνουμε λίγο τη σχέση του με την Ελλάδα.
Μόνο χαζός μπορεί να είναι κάποιος που ΔΕΝ κατάλαβε ότι η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, του ΙΡΑΚ και του ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ εξυπηρέτησαν τις εταιρίες BUSH,CHENEY και RUMSFELD.
Αυτές οι εταιρίες σκίζονται να κλείσει το θέμα με το όνομα πριν βγει ο Ομπάμα και ανατραπούν οι συμφωνίες τους με τους Σκοπιανούς.
Στον ελεύθερο χρόνο σας δείτε καμιά ταινία του Michael Moore.
Τέλος σας προτείνω να δείτε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε το ντοκιμαντέρ ZEITGEIST εδώ! Θα καταλάβετε για ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κάποιοι ΔΗΘΕΝ Δημοκράτες!

Ανώνυμος είπε... @ 7 Ιουνίου 2008 - 8:02 μ.μ.

Σημείωση:
Τον Obama στήριξε και ο Soros αλλά και οι Εβραίοι...
αλλά ΜΗΝ ξεχνάτε ότι ακόμα και ο Σημίτης γονάτισε στο Εβραικό Λόμπι της Αμερικής.
Είναι σαν να μιλάς στην αφρόκρεμα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ οικονομίας... οι οποίοι εάν συνεννοηθούν...παύεις να υπαρχεις ως πρόεδρος.
Πίσω από όλες τις μεγάλες εταιρίες υπα΄ρχουν Εβραίοι. Δεν μπορεί να τους αγνοήσει ... διότι κατέχουν ακόμα και τα ΜΜΕ.
Όμως την ΑΛΗΤΕΙΑ και την ΑΙΜΟΒΟΡΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ των προηγουμένων... δεν την διαθέτει. Φαίνεται χορτάτος ο άνθρωπος.

Δημοσίευση σχολίου