Στερούν απο τους ναρκομανείς την αξιοπρέπεια....
| 6 αφορμές για διάλογο ]


Μεσημέρι Δευτέρας, στην οδό Τοσίτσα. Δυο αστυνομικοί κατεβαίνοντας τον πεζόδρομο αποφάσισαν να κάνουν μια μικρή "επιχείρηση σκούπα" στους ναρκομανείς που κάθονταν κατά μήκος του δρόμου.
Φωνές, απειλές και μια προτροπή αρκετά επιτακτική, "Άντε να κατεβαίνουμε προς τα κάτω. Ακούτε ρε; Σηκωνόμαστε τώρα! Μην αγριέψω!" Το αδίκημα τους ήταν προφανές, βρίσκονταν επάνω και οχι "προς τα κάτω" όπως όφειλαν να μείνουν.
Με το "προς τα κάτω" ο αστυνομικός εννοούσε το κομμάτι μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου και πλατείας Βάθης. Ο χώρος, δηλαδή, γύρω από τον ΟΚΑΝΑ.
Με το "προς τα κάτω" εννοούσε το κομμάτι της Αθήνας, εκείνο, που αποτελεί εδώ και καιρό, το... χαλί που κρύβουμε από κάτω το υπαρκτό πρόβλημα των ναρκομανών.
Με το "προς τα κάτω" εννοούσε τον χώρο που δέκα άτομα παίρνουν μεθαδόνη μέσα στο κτίριο και άλλα εκατό γυρεύουν την δόση τους απ' έξω.
Με το "προς τα κάτω" ίσως να εννοούσε την Ομόνοια, εκεί που ο ευτραφής πενηντάρης αστυνομικός που, μάλλον, θα βγάλει σύνταξη στην πλατεία (όποιος περνάει καθημερινά από την Ομόνοια, σίγουρα τον έχει δει) αλλάζει πεζοδρόμιο όταν πλακώσουν τα βαποράκια για να μην είναι μπροστά την ώρα της διακίνησης.
Με το "προς τα κάτω" δεν εννοούσε, σίγουρα, την πλατεία Συντάγματος εκεί που κάτι άλλα παλικάρια, συνάδελφοι του, εάν δουν κάποιο ναρκομανή τον ξεβρακώνουν στην κυριολεξία, εξευτελίζοντας τον, ψάχνοντας για καμιά μικροποσότητα με κύριο στόχο να δώσουν το μήνυμα ότι εκεί κανένας κοινωνικά αποκλεισμένος δεν είναι ευπρόσδεκτος.
Το κράτος συνεχίζει να κρύβει ένα υπαρκτό πρόβλημα που μαζί με εκείνο των αστέγων παραμένει στην κορυφή των κοινωνικών προβλημάτων. Μπορώ να κατανοήσω την μη επέκταση του προγράμματος μεθαδόνης λόγο αυξημένου κόστους (μπορώ άλλα δεν την κατανοώ). Μπορώ να κατανοήσω ότι οι μεγαλέμποροι ποτέ δεν θα μπουν πίσω από τα κάγκελα, ελέω συμφερόντων. Αυτό που μου είναι, όμως, αδιανόητο είναι το προφανές.
Στερείστε τους τα πάντα αφού είστε τόσο ανίκανοι να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Μην τους στερείται, όμως, την αξιοπρέπεια τους. Είναι το τελευταίο πράγμα που τους έχει μείνει και το μοναδικό που μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να τους ξεκολλήσει από το βούρκο...

6 αφορμές για διάλογο

Constantinos είπε... @ 3 Ιουνίου 2008 - 9:14 π.μ.

Μα, Παναγιώτη, αν είχαν αξιοπρέπεια εξ' αρχής, δεν θα κατέληγαν στον βούρκο.

Ο μόνος που μπορεί να μας στερήσει την αξιοπρέπεια είναι ο εαυτός μας. Κανένας άλλος...

Aggelos Spyrou είπε... @ 3 Ιουνίου 2008 - 3:11 μ.μ.

Προσυπογράφω με χέρια και πόδια.

STUDIO A BLOG είπε... @ 3 Ιουνίου 2008 - 7:36 μ.μ.

Ανακαλύψαμε το κείμενο αναδημοσιεευμένο στο www.papandreou.gr.

Μαζί του ανακαλύψαμε και ένα αξιοπρεπές blog...

To "φιλοξενήσαμε" και εμείς.

Ευχαριστούμε.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 4 Ιουνίου 2008 - 10:28 π.μ.

@Κωνσταντίνε
Ίσως να έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος της. Παρ' όλα αυτά το κράτος φροντίζει να την ποδοπατήσει για τα καλά.
@Άγγελε
Ήμουν βέβαιως διότι γνωρίζω τις ευαισθησίες σου.
@studio
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Με αυτή την ευκαιρεία σας ανακάλυψα και εγώ και θα σας διαβάζω. Καλώς ήλθατε στην blogόσφαιρα.

Constantinos είπε... @ 4 Ιουνίου 2008 - 10:34 π.μ.

Όχι Παγαγιώτη: Κατά τη γνώμη μου, η αξιοπρέπεια του καθενός δεν ποδοπατείται από κανέναν άλλον!

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:28 μ.μ.

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖

Δημοσίευση σχολίου