Αλλού ο ΣΥ, αλλού ο ΡΙΖ και αλλού ο Α.
| 5 αφορμές για διάλογο ]


Η συζήτηση για την καθολική ψηφοφορία έχει διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε 3 διαφορετικά μέρη.
Η πολιτική γραμματεία του Συνασπισμού έχει ταχθεί υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας υιοθετώντας την στάση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει οτι, "Η καθολική ψηφοφορία αποτελεί πάγιο δημοκρατικό αίτημα της δικής μας Αριστεράς, όταν εξασφαλίζονται οι όροι για τη διεξαγωγή μιας πολιτικής διαδικασίας", τηρώντας παράλληλα παθητική στάση (αποφεύγοντας να επικροτήσει ή να κατακρίνει) στις καταλήψεις των πανεπιστημιακών σχολών.
Η νεολαία του Συνασπισμού από την άλλη, ακολουθεί την ακριβώς αντίθετη διαδρομή συμμετέχοντας δυναμικά στις κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν χαρακτηριστικά, "Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για να μην εφαρμοστεί στην πράξη καμία διάταξη του νόμου-πλαισίου".
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρ' όλα αυτά για θέματα Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Τάσου , παρουσιάζει η στάση του βουλευτή και υπευθύνουΚουράκη ο οποίος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της θέσης της νεολαίας δηλώνοντας οτι, "η διεξαγωγή πρυτανικών εκλογών ακόμη και με το πιο δημοκρατικό σύστημα που μπορεί να υπάρξει, δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που διακυβεύονται η αυτονομία και η ακαδημαϊκή αυτοτέλεια των Ιδρυμάτων".
Παράλληλα, μιλώντας εξ ονόματος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και της ΚΟ του, διευκρίνισε ότι η σαφής θέση τους είναι στήριξη των κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.
Δεν γνωρίζω εάν το συγκεκριμένο μπάχαλο είναι προϊόν ουσιαστικής διαφωνίας ή απλά ένα τρικ για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν έχει ούτε το κατάλληλο πλάνο ούτε την απαραίτητη συνοχή που θα το μετατρέψουν από κόμμα αντίδρασης σε κόμμα εξουσίας.
Ο δρόμος για τον Αλέξη Τσίπρα αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα κακοτράχαλος..

5 αφορμές για διάλογο

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε... @ 26 Μαΐου 2008 - 1:10 μ.μ.

Παναγιώτη,

σου θυμίζω ότι και στο ΠΑΣΟΚ επικράτησε σύγχυση για θέματα παιδείας

στο άρθρο 16 αλλού ήταν ο ΓΑΠ, αλλού η νεολαία, και το κόμμα ήταν τριχασμένο

προσωπικά ΜΟΥ αρέσει να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις σε δημοκρατικά κόμματα

γενικά οι μονομπλόκ προσεγγίσεις δεν είναι του γούστου μου, και το θεωρώ περισσότερο -αυτό το συμβάν- καλό σημάδι για τον ΣΥΡΙΖΑ (άρχισε η σύνθεση των -πραγματι- πολλών συνισταμένων του; )

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 26 Μαΐου 2008 - 1:17 μ.μ.

@Ανδρέα
Προφανώς και το ΠΑΣΟΚ έζησε παρόμοιες καταστάσεις με μια ουσιαστική διαφορά, όμως. Ο Τάσος Κουράκης δεν είναι απλά ένας βουλευτής αλλα η επίσιμη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα παιδείας.
Σε ανάλογη σύγκριση θα έπρεπε η Διαμαντοπούλου (υπεύθυνη τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ) να διαφωνεί με την επίσημη γραμμή του κόμματος της.
Και εκεί νομίζω οτι φαίνεται το πρόβλημα τις σύνθεσης των πολλών συνεσταμένων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Φαντάζεσαι τον Αλαβάνο στην βουλή να είναι υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας και ο υπεύθυνος παιδείας του απ' έξω να φωνάζει συνθήματα κατα; :)

Στέλιος Μ. είπε... @ 26 Μαΐου 2008 - 8:21 μ.μ.

Παναγιώτη, αυτό το σούργελο του ΣΥΡΙΖΑ έχει και τις επιπτώσεις του, όπως εξ αρχής φωνάζαμε κάποιοι: δείτε την πτώση των ποσοστών του στην τελευταία δημοσκόπηση.

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ είπε... @ 26 Μαΐου 2008 - 9:55 μ.μ.

Δεν έχει νόημα η καθολική ψηφοφορία σαν μέρος του νόμου πλαίσιου ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτήν.ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό συμφωνούν όλοι σε αυτόν.Καμία σύγχυση δεν υπάρχει λοιπόν ώς προς τις αποφάσεις τις συλλογικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:36 μ.μ.

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇

Δημοσίευση σχολίου