Πολιτικές συγκρίσεις με φόντο την ακρίβεια...
| 11 αφορμές για διάλογο ]


Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι άλλο από την ακρίβεια. Η κυβέρνηση Σημίτη είχε αποτύχει να ελέγξει την κερδοσκοπία που προκάλεσε η μετάβαση μας από την δραχμή στο ευρώ με αποτέλεσμα το πραγματικό μας εισόδημα να αρχίσει, σταδιακά, να μειώνεται από το 2002 και έπειτα. Τότε είχαν προσπαθήσει να μας πείσουν ότι φταίει το ίδιο το ευρώ
Με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το πρόβλημα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η φρενήρης κούρσα των τιμών, η παντελής έλλειψη ελέγχων των τραστ σε συνδυασμό με τις μηδενικές αυξήσεις και την σκληρή εποπτεία της Ε.Ε (ας είναι καλά η απογραφή του κυρίου Αλογοσκούφη) έφεραν την αγοραστική δύναμη του μέσου μισθού στα κατώτερα επίπεδα από την μεταπολίτευση και μετά. Το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο έχει βρει και αυτό, με την σειρά του, το δικό του άλλοθι θεωρώντας αποκλειστικούς υπαίτιους το πετρέλαιο, τα βιοκαύσιμα και ο εισαγόμενος πληθωρισμός.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί έχει φέρει σε θέση μάχης τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχεδιάζοντας δράσεις που θεωρούν ότι θα "στήσουν στον τοίχο" την κυβέρνηση. Ο τρόπος που πρόκειται να κινηθούν, δε, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει, μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μας βοηθά να εξάγουμε ιδιαίτερα συμπεράσματα για την ωριμότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τον ρόλο τους.

ΠΑΣΟΚ

1) Ετοιμάζεται ένα συγκριτικός κατάλογος τιμών που αφορά τα είδη διατροφής, τα διόδια και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το ποσοστό ανόδου τους τα τελευταία χρόνια. Σκοπός θα είναι να αποδείξει το ΠΑΣΟΚ ότι το πρόβλημα αφορά τριάντα, περίπου, εταιρείες σε είκοσι παραγωγικούς κλάδους. Εάν αυτοί ελεγχθούν είναι δυνατή "η άμεση μείωση των τιμών από 5%-8%", υποστηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη.

2) Ετοιμάζει θεσμικές παρεμβάσεις. Η πρώτη από αυτές θα έρθει στο φως την επόμενη εβδομάδα. Αφορά σχέδιο νόμου, για τα τραπεζικά δάνεια και τις κατασχέσεις στο οποίο θα ζητήσει από την κυβέρνηση να πάρει θέση

3) Το περασμένο Φλεβάρη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προαναγγείλει την δημιουργία κινήματος καταναλωτών. Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμη η οργάνωση της Αττικής, ενώ, από Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμες και άλλες περιοχές της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ

1) Πολίτες σε ομάδες των 50 ατόμων θα αγοράζουν προϊόντα και στα ταμεία θα επιδιώκουν να πληρώσουν με τιμές του προηγούμενου εξαμήνου. Νομικοί του κόμματος μελετούν αν αντίστοιχες ενέργειες μπορεί να βρουν πρόσφορο έδαφος σε λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, ώστε να προτρέψουν τους καταναλωτές να πληρώσουν με τα προηγούμενα τιμολόγια.

2) Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «κατάληψης» μεγάλων γαλακτοπαραγωγικών μονάδων στην περιφέρεια με αφορμή την αλματώδη αύξηση της τιμής των προϊόντων τους. Δεν αποκλείονται και καταλήψεις γραφείων αεροπορικών εταιρειών λόγω της υψηλής τιμής των εισιτηρίων.

3) Ταυτόχρονα και για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική που του ασκείται ότι δεν διαθέτει εξειδικευμένο πρόγραμμα, ετοιμάζεται η έκδοση "20 θέσεις - προτάσεις του στην ελληνική κοινωνία", στην οποία θα αναλύονται οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Η σύγκριση των κινήσεων των δυο κομμάτων καταδεικνύει, τελικά, την μεγάλη διαφορά τους. Το ΠΑΣΟΚ, δρώντας σαν κόμμα εξουσίας με πρόγραμμα και σύστημα πρόκειται τους επόμενους μήνες να κορυφώσει μια διεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες ενημερώνοντας και προτείνοντας συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, το δρόμο που έχει να διανύσει για να ωριμάσει πολιτικά. Χωρίς συγκεκριμένες θέσεις ασκεί πολιτική μέσα από αοριστίες και ακτιβιστικές δράσεις. Τέτοιες κινήσεις θα τις περίμενε κανείς από μια ΜΚΟ, όχι όμως από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που δηλώνει ότι θέλει, κάποτε, να αναλάβει την εξουσία...

11 αφορμές για διάλογο

Στέλιος είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 9:20 μ.μ.

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί ως "κατσαπλιάς". Το ζήτημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει τη σοβαρότητα. Εδώ ανέχεται για πρωθυπουργό έναν τεμπέλη, θα αντιδράσει σε έναν κατσαπλιά?

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 11:50 μ.μ.

"Το γαλάζιο οικονομικό επιτελείο έχει βρει και αυτό, με την σειρά του, το δικό του άλλοθι θεωρώντας αποκλειστικούς υπαίτιους"

ξέχασες να βάλεις τον συνήθη ύποπτο υπαίτιο για τη ΝΔ: το ΠΑΣΟΚ

παρακολούθησα όλη σχεδόν τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή, για την ακρίβεια, και οι μόνιμες δικαιολογίες των βουλευτώ της ΝΔ ήταν "ΠΑΣΟΚ, εισαγόμενος πληθωρισμός, κακή παγκόσμια συγκυρία, και ... στρεβλώσεις της αγοράς"

όπως ο Σουφλιάς μας είπε ότι η Ρωσία δεν έχει επικυρώσει το Κιοτο (είναι άλλοθι αυτό;), έτσι και οι περισσότεροι της ΝΔ γυρεύουν μαλλια για να πιαστούν

τι να πω; ένα πράγμα που σιχαίνομαι είναι οι συνεχείς δικαιολογίες

ένα άλλο που με εκνευρίζει είναι οι συνεχείς κατηγορίες (και μόνο) ... ο νοών

Sinistra Radicale είπε... @ 6 Μαΐου 2008 - 11:16 π.μ.

Είναι "Ο" ΣΥΡΙΖΑ...Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....Οχι "ΤΟ" ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.....

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 6 Μαΐου 2008 - 2:55 μ.μ.

@sinistra radicale
Το διόρθωσα ήδη. Ευχαριστώ για την υπόδειξη.

Sinistra Radicale είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 11:05 π.μ.

Καλά ρε φίλε. Και οι 20 προτάσεις για τις οποίες γράφεις τι είναι;;;;; Ακτιβισμός;;;;;;;

Sinistra Radicale είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 11:11 π.μ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατσαπλιάς, το ΠΑΣΟΚ τότε τι είναι που βγαίνει η Λούκα Κατσέλη και λέει ότι θα επανακρατικοποιήσετε (sic) τον ΟΤΕ, και μετά βγαίνει ο εκπρόσωπος τύπου και την αναιρεί;;;;;;;;;; Και δεν το λεω αυτό απο το κεφάλι μου. Τα Νέα το γράφουν. Δική σας εφημερίδα είναι...... Άρα δεν έχει λόγο και να σας βλάψει........ Το λίνκ απο το ρεπορτάζ εδώ, απο ένανα δημοσιογράφο δε που δεν αμφισβητεί το φιλοπασοκικά του αισθήματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20080507&nid=8418488&sn=&spid=876

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 11:15 π.μ.

@sinistra radicale
Προσπαθώ να τις βρώ και δεν είναι πουθενά. Αν τις βρείς πες το και σε εμάς... :)

Sinistra Radicale είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 11:55 π.μ.

Σας είπε κανείς ότι είναι έτοιμες;;;;;;;; Αμα είναι να παρουσιάσουμε πρόταση όπως εσείς για επανακρατικοποίηση και να την πάρουμε πίσω, την να την κάνουμε.......

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 12:00 μ.μ.

@sinistra radicale
Το ΠΑΣΟΚ, πάντως, φέρνει στην βουλή σχέδιο νόμου...

Sinistra Radicale είπε... @ 7 Μαΐου 2008 - 12:09 μ.μ.

Δεν αμφιβάλλω........Το θέμα είναι τι θα λέει το σχέδιο Νόμου. Αυτή είναι η ουσία, όλα τα άλλα είναι απλά φλυναφήματα...........

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:18 μ.μ.

色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室

Δημοσίευση σχολίου