Αυτοί θα αναβαθμίσουν την στρατιωτική θητεία;
| 22 αφορμές για διάλογο ]


Η σκέψεις της κυβέρνησης για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, ξεσήκωσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου τύπου του, τάχθηκε κατά διότι "οι νέοι, σ΄ αυτή την ηλικία, πρέπει να μπορούν να κάνουν σημαντικές επιλογές για τη ζωή τους, όπως οι σπουδές και η επαγγελματική τους σταδιοδρομία".
Το νεολαία του ΚΚΕ εναντιώνεται επειδή, "Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει στόχο να εξαναγκάσει τη νεολαία από τη μικρότερη δυνατή ηλικία να επιλέξει εκβιαστικά ανάμεσα στο δόκανο του μισθοφορικού στρατού και τη ζούγκλα της ανασφάλειας που γνωρίζει ότι την περιμένει μετά τη θητεία."
Ο Σύριζα, τέλος, μίλησε για ένα μέτρο που θα στείλει τους νέους "από τον δάσκαλο στο λοχία".
Και τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι στο θέμα κρατούν, απλά, μια στείρα άρνηση χωρίς επιχειρήματα και αντιπροτάσεις
Αντιπροτάσεις για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα, για την αύξηση της παραγωγικότητας των, βολεμένων και οκνηρών, αξιωματικών και υπαξιωματικών. Προτάσεις για την κατάργηση των σκοπιών και την αντικατάστασή τους με κάμερες όπως και πολλά άλλα.
Το μεγάλο πρόβλημα όλων των πολιτικών που πρόκειται να ασχοληθούν με το θέμα είναι ότι ουδέποτε κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι φαντάρος ( καθώς βολεύτηκαν όλοι τους στην φιλόξενη αγκαλιά του "βισματούχου" ναυτικού ), ούτε αγχώθηκαν, ποτέ, για την μετά την θητεία επαγγελματική τους αποκατάσταση, καθώς είχαν έτοιμη την θέση εργασίας μέσα από τις οικογενειακές ή κομματικές τους επετηρίδες.
Γκρινιάζω και δεν το κάνω συχνά αλλά τα προβλήματα της στρατιωτικής θητείας είναι πολλά και οι τριακόσιοι της βουλής είναι οι πλέον αναρμόδιοι για να τους δώσουν λύση, διότι απλά δεν έχουν ιδέα για αυτά...

Υ.Γ Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 σαν ένα απο μια σειρά μέτρων και αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη είναι δεκτή. Ας την συζητήσουμε.

22 αφορμές για διάλογο

tractatus είπε... @ 30 Απριλίου 2008 - 12:56 μ.μ.

Παναγιώτη δεν είδα να αναφέρεις καθόλου την εναλλακτική μορφή θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης που είναι η κοινωνική εργασία και που εφαρμόζεται στο εξωτερικό. Υπάρχουν και τέτοιοι νέοι χωρίς εισαγωγικά που δεν θέλουν πολύ συνειδητά να υπηρετήσουν και που μπορούν να προσφέρουν σε μια σειρά απο υπηρεσίες κοινωνικού περιεχομένου....

Επίση,ς θα διαφωνήσω μαζί σου στη θητεία των 18 γιατί πράγματι οι συνθήκες που επικρατούν στον στρατό και η συμπεριφορά των ανωτέρω προς εφήβους δεν είναι και η καλύτερη για να πάει ένας νέος απο τα 18 στο στρατό και να μπορέσει να υπηρετήσει μόνο τη θητεία του....επίσης, ο στρατός θα πρέπει να λάβει σειρά απο μέτρα τόσο ως προς τη συμπεριφορά των αξιωματούχων όσο και ως προς τον τρόπο που τα ναρκωτικά διακινούνται εντός των μονάδων.
Το άλλο αρνητικό είναι, επίσης, η διακοπή των σπουδών σε μια ηλικία όπου υπάρχει η σχέση με το διάβασμα και με την διαδικασία της εισαγωγής στο ΑΕΙ οπότε μια τέτοια τεθλασμένη ενδεχομένως να διέκοπτε οριστικά μια τέτοια πορεία.
Υπάρχουν και αρκετά άλλα εξαιτίας των οποίων δεν υποστηρίζω την κατάταξη στο στρατό των νέων απο τόσο νεαρά ηλικία αλλά δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χώρου.

solitudine είπε... @ 30 Απριλίου 2008 - 2:16 μ.μ.

Δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα, θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες και κυρίως ανθρώπων που έχουν πάει φαντάροι,γιατί ότι και να λέμε εμείς....

non journalist* είπε... @ 30 Απριλίου 2008 - 8:19 μ.μ.

Σορυ κι όλας αλλά εγώ που είμαι 18 δεν θέλω να πάω στρατό τώρα. Θέλω να μορφωθώ, να διασκεδάσω και να ζήσω κάποιες εμπειρίες πριν -ώριμος πια- πάω στο στρατό. Και βέβαια θα πρέπει να υπάρξει πραγματική ενναλακτική θητεία και όχι κουραφέξαλα που στην πραγματικότητα σε τιμωρούν που δεν υπηρέτησες την μαμα πατρίδα..

Homo Sapiens είπε... @ 30 Απριλίου 2008 - 9:14 μ.μ.

Παναγιώτη,

μόλις έβαλα κι εγώ ένα σχετικό ποστ διατυπώνοντας την αντίθετη άποψη. Μπορείς να το δεις και να το σχολιάσεις. Όμως, αν και διατυπώνεις την γνώμη σου στο τέλος του κειμένου, δεν επιχειρηματολογείς...Οπότε, αναμένουμε μία νέα παρέμβαση περισσότερο διαφωτιστική...

Matrix είπε... @ 1 Μαΐου 2008 - 1:44 π.μ.

Καλησπέρα και καλό μήνα.

Παναγιώτη το θέμα είναι λίγο δύσκολο και χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο.
Ένα επιχείρημα στην αντίθετη άποψη είναι τι θα γίνουν τα στρατόπεδα χωρίς τους επιστήμονες φαντάρους?....
και καλά χωρίς τη μελέτη μιας σκάλας που έκανα , εγώ και κάποιες επιμετρήσεις και μικρο επιβλέψεις περνάνε, αλλά χωρίς τους γιατρούς που είναι σε κάθε στρατόπεδο πως θα γίνει?

θα συμφωνήσω όμως στο ότι οι 300 είναι αναρμόδιοι να αποφανθούν γι αυτό το θέμα.
Άλλωστε πρέπει να καταλάβουμε και να διαχωρίσουμε ότι άλλο θητεία και άλλο ναυτικό και αεροπορία.
Ένα πρώτο μέτρο είναι η κατάργηση της θητείας σε ναυτικό και αεροπορία ώστε να αυξηθεί ο κόσμος που πάει στο στρατό ξηράς και να έχουν λιγότερες σκοπιές και ενδεχομένως μικρότερη θητεία.

Μπορώ να γράφω με τις ώρες μιας και τα έχω πρόσφατα :)

Στέλιος είπε... @ 1 Μαΐου 2008 - 9:08 π.μ.

Παναγιώτη, ίσως θα ήταν μία λύση ΑΝ συνοδευόταν με άλλα μέτρα που θα μείωναν το δυσβάσταχτο της θητείας. Μη ξενάμε ότι κανείς νέος σήμερα δε θέλει να υπηρετήσει αφού ο ίδιος δε βλέπει και καμία ανταποδοτικότητα εκ μέρους της πολιτείας (σου λέει ο άλλος: με έχεις στην ανεργία, δεν με στηρίζεις, κι εγώ θα πάω να υπηρετήσω?). Στην ισπανία, θεσμοθέτησαν τη θητεία των 5 ημερών (σαβ-κα οι στρατιώτες σπίτια τους) και ΚΥΡΙΩΣ σε στρατόπεδα όχι παραπάνω από κάποια χιλιόμετρρα μακριά από τα σπίτια τους. Αυτή τη μ...κία τη δικιά μας, όπου στέλνουμε το παιδί από την Κρήτη να υπηρετήσει στον Εβρο, με όλα τα ψυχολογικά, κοινωνικά και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ επακόλουθα σε βάρος του στρατιώτη, ποτέ δεν την κατάλαβα. Επίσης, θα εκτιμούσα το γεγονός να ΜΗΝ αρχίσει κανείς να μου λέει "μα οι εθνικοί κίνδυνοι κλπ κλπ"! Ως έλληνας πολίτης που ΠΛΗΡΩΝΩ φόρους δεν με ενδιαφέρουν οι "δυσκολίες" που επικαλούνται οι πολιτικοί! Γι'αυτό τους βγάζω στη Βουλή, για να βρίσκουν λύσεις, όχι για να βρίσκουν δικαιολογίες!

ikor είπε... @ 1 Μαΐου 2008 - 2:42 μ.μ.

Παναγιώτη μεγάλο θέμα ανοίγεις.

Το πρόβλημα υπάρχει επειδή οι ΕΠΟΠ δεν έλυσαν το πρόβλημα. Κατ΄ αρχάς λοιπόν πρέπει να αυξηθούν οι αποδοχές και οι προοπτικές εξέλιξής τους.

Διαφωνώ με οτιδήποτε υποχρεωτικό! Εκτός του ότι πρέπει να θεσπιστεί η εναλλακτική θητεία, αν θέλει κάποιος να πάει νωρίτερα, ας του δοθούν κίνητρα να το κάνει.

Και φυσικά αυτό να συνδυαστεί με γενικότερη αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα (συνθήκες υγιεινής, διατροφή, μέγιστος αριθμός ωρών σκοπιάς).

Να αντιμετωπιστεί τέλος δικαιότερα το θέμα των ανθρώπινων απωλειών κατά τη διάρκεια της θητείας:

Παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων αξιωματικών μονάδας(αποπομπή και διοικητικές κυρώσεις), καθώς και αποζημίωση και δια βίου προνόμια για όλη την οικογένεια που χάνει ένα παιδί της κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Πάντως το κύριο δεν είναι η ηλικία στράτευσης, αλλά οι συνθήκες κατά τη διάρκεια της θητείας.

Ανώνυμος είπε... @ 3 Μαΐου 2008 - 1:32 π.μ.

Παναγιώτη η δική μου θέσης είναι: καλό είναι μέχρι τα 22 χρόνια του καθενός να υπάρχει ένας μικρό χρονικό διάστημα (2-3 μήνες),
διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να διαλέγει πότε θα εκπληρώσει,
διάστημα στο οποίο ο καθένας- ακόμα και ο αθλητής μπορεί- θα κάνει την βασική στρατιωτική του θητεία.

εδώ
http://tsouknida.blogspot.com/2007/01/no2.html
είχα σε παλαιότερο χρόνο γράψει και εγώ τις θέσεις μου για το ζήτημα στην φωτό που θα δεις είμαι εγώ τότε!

tzonakos είπε... @ 3 Μαΐου 2008 - 10:57 π.μ.

Για αυτο το θέμα πρέπει να ερωτηθούν οι νέοι ηλικιών 16 - 26.
Αυτοί ζουν ή έζησαν την κατάσταση με τον Στρατό και ξέρουν καλύτερα. Συμφωνώ μαζί σου οτι τα κόμματα κάνουν στείρα πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα.
Αν ειναι να μου πούν οι 300 τους λόγους για τους οποίους πρέπει ή δεν πρέπει να στρατευόνται στα 18 οι άντρες ( γιατι όχι και οι γυναίκες ; ) τότε δεν ειμαι καθόλου σίγουρος οτι γνωρίζουν το θέμα καλά.
Προτιμώ να ακούσω απόψεις νέων 16-26.
Πάντως καλύτερα να πηγαίνει κανείς νωρίς να ξεμπερδεύει και αν δεν θέλει, τότε να υπηρετεί με εναλλακτικούς τρόπους θητείας.

Meropi είπε... @ 3 Μαΐου 2008 - 7:11 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Meropi είπε... @ 3 Μαΐου 2008 - 7:15 μ.μ.

Το θέμα Παναγιώτη μου που θίγεις είναι περίπλοκο το αναγνωρίζω και δεν μπορεί να λυθεί εύκολα. Ωστόσο έχω κι εγώ γράψει τη γνώμη μου στο δικό μου ιστολόγιο ως μάνα στρατιώτη (χα χα αστείο μου ακούγεται αυτό το μάνα στρατιώτη).
Όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτή την πρόταση για θητεία στα 18, ομολογώ ότι κάπως την καλοείδα, γιατί ο γιος μου δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει την απόφαση να διακόψει τις μεταπτυχιακές του σπουδές και τη δουλειά του (στο εξωτερικό) στα 27 του χρόνια και να πάει στο στρατό, Μετά όμως σκέφτηκα ωριμότερα. Γιατί να έχουμε ακόμα υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και μάλιστα δυσκολεύοντας πολύ την κοινωνική θητεία;;; Όλες οι σύγχρονες πολιτείες τείνουν πια προς τον επαγγελματικό στρατό. Γιατί όχι κι εμείς;; Περισσότερες σκέψεις μου στο ιστολόγιο μου

αταξίας είπε... @ 4 Μαΐου 2008 - 11:55 μ.μ.

Ίσως είναι δικαιολογημένη, μέσα στις αναστάσιμες ημέρες, η ρήψη… πυροτεχνημάτων από τον κύριο Υπ. Άμυνας. Γιατί πέρα από ένα μεσαίου βεληνεκούς πυροτέχνημα, η πρότασή του δεν ευσταθεί για σοβαρή συζήτηση. Όπως και τελικά αποδείχθηκε, αφού ο ίδιος λίγα 24ωρα αργότερα οπισθοχώρησε ολοταχώς...

Το μήνυμα που ήθελε να περάσει, όμως, το πέρασε μέσω των ΜΜΕ ο κ. Υπουργός:

Λίγοι οι στρατεύσιμοι, προβλήματα στελέχωσης των μονάδων.

Άρα μην μιλάτε για την αθέτηση των υποσχέσεων για τη μείωση της θητείας, που υποσχέθηκε και το 2004 και το 2007 η Ν.Δ.
Μην πείτε τίποτα για τις μεσαιωνικές τιμωρίες που υφίστανται οι αρνητές στράτευσης.
Ούτε για τις συνθήκες στράτευσης, με την ψυχολογική βία, τους «βυσματούχους», το νεοσυντηρισμό, τα καψόνια, την αλαζονεία και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών (δείτε αυτό το ποστ: αυτοκτονίες στο στρατό)
Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για την κατάργηση δεκάδων στρατοπέδων σε άσχετες περιοχές της ενδοχώρας.
Επίσης σιωπή για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων ασφαλείας, την τεχνολογική υποστήριξη και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων οργάνωσης των μονάδων.

Αυτά και άλλα πολλά θέματα, ουδέποτε συζητήθηκαν σοβαρά από τις κυβερνήσεις. Το status quo στην διάταξη και οργάνωση των ενόπλων δυνάμεων αν διαταραχθεί δεν θα δημιουργήσει αμυντικές «τρύπες». Παρά μόνο «τρύπες» στο βόλεμα και στις τσέπες ορισμένων.

Και ως υστερόγραφο θα ήθελα να επισημάνω το εξής: Γράφτηκε κι εδώ, αλλά γενικώς ακούγεται πολύ ο αφορισμός: "Οι 300 είναι αναρμόδιοι να αποφασίσουν γι αυτό το θέμα...".

Αν δεν κάνω λάθος το σύστημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που έχουμε - καλώς ή κακώς - είναι αντιπροσωπευτικό. Δηλαδή έχουμε στείλει 300 ανθρώπους στη Βουλή να Νομοθετούν. Άρα αν δεν είναι αυτοί αρμόδιοι ποιοί είναι; Ένας υπουργός μόνος του; Μια κοινωνική ομάδα μόνη της;

Ή μήπως μέσα από έναν διάλογο, (διάλογο όμως κι όχι «διάλογο», όπως για το ασφαλιστικό, την παιδεία κ.λπ. που μας έχει συνηθίσει τούτη η κυβέρνηση) στο τέλος οι Βουλευτές οφείλουν να πάρουν την ευθύνη και να νομοθετήσουν;

Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της Βουλής και των Βουλευτών πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Άλλο η κριτική κι άλλο η αποδόμηση. Επί της ουσίας η νοοτροπία για 300 κηφήνες που έχει πάρει την μορφή κοινής πεποίθησης δεν βλάπτει τους 300. Πολύ περισσότερο βλάπτει τα υπόλοιπα 10 εκ. της χώρας και εξυπηρετεί λίγους. Εξαιρετικά λίγους!

αταξίας

Ανώνυμος είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 2:37 π.μ.

Ωραία θέμα έχεις βάλει και μπήκα σε ακατάλληλη ώρα. Θα ξαναπράσω αύριο. Πέρασα για τα χρόνια πολλά

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 9:30 π.μ.

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον όλα όσα γράψατε. Η θητεία στα 18 είπα οτι μπορεί να είναι ενα απο τα μέτρα, και εξηγώ.
1) Η Ν.Δ ακύρωσε την κατάργηση πολλών, άχρηστων, στρατοπέδων, που είχε δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ. Με την κατάργηση τους θα είχε υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση τόσο στις ανάγκες για προσωπικό όσο και στα λειτουργικά έξοδα του στρατεύματος.
2) Το 60% των σκοπιών στις μονάδες έχουν συμπληρωματική και οχι κύρια λειτουργία. Η κατάργηση μερικών απο αυτών και η αντικατάσταση άλλων με κάμερες ασφαλείας (το ποσό μπορεί να βρεθεί απο την κατάργηση των μονάδων που προείπα) θα διπλασιάσει, ουσιαστικά το έμψυχο δυναμικό του στρατεύματος.
3) Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί πρέπει να καταλάβουν οτι ο φαντάρος δεν είναι δούλος αλλά εθελοντής (έστω και καταναγκασμένος) ο ρόλος του οποίου πρέπει να είναι βοηθητικός και οχι κύριως. Οι κανονισμοί του στρατού των προστατεύουν αρκετά, πρέπει, ομως, να αρχίσουν να τηρούνται.

Αυτά για αρχή για να μην σας κουράσω. @Αταξία, είναι γεγονός οτι σε αυτό το θέμα οι 300 είναι αναρμόδιοι γιατί, στην πλειοψηφία τους, ποτέ δεν θα καταλάβουν τι συμβαίνει στο στράτευμα.
Μέσα στην εβδομάδα θα κάνω και άλλο ποστ. Όχι με γκρίνια, αυτή την φορά, αλλά με προτάσεις.

αταξίας είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 11:34 π.μ.

Αγαπητέ Παναγιώτη,

Θα διαφωνήσω και πάλι για τους 300. Δεν είναι απαραίτητο να ξέρουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει μέσα στο στράτευμα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να αποκλειστούν από την ψηφοφορία π.χ. οι Βουλευτίνες. Ή η Βουλή δεν θα έπρεπε να νομοθετεί για τις φυλακές επειδή οι 300 δεν έχουν εγκλειστεί ποτέ στη ζωή τους (έτσι νομίζω τουλάχιστον) σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Οι εκπρόσωποί μας οφείλουν να βλέπουν, να ερευνούν, να αφουγκράζονται, να συζητούν αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία.

Επειδή όμως το θέμα είναι πολύ μεγάλο, ελπίζω σε κάποιο προσεχές ποστ να θέσεις το συγκεκριμένο ζήτημα για να το συζητήσουμε εκτενώς.

Καλή σου μέρα
αταξίας

tzonakos είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 1:11 μ.μ.

Δηλ. @ Αταξίας λες οτι δεν ειναι απαραίτητο να ξέρουν καλά κατι για το οποίο θα φτιάξουν νόμους !
Δεν καταλαβαίνω, ομολογώ, πώς δηλ. εκτός αν εννοείς οτι αφού νομοθετούν συνήθως για μας χωρίς εμάς ( που τους ψηφίσαμε ) και χωρίς γνώση του αντικειμένου τότε ετσι πρέπει να είναι ;
Διαφωνώ.

αταξίας είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 4:05 μ.μ.

@ tzonakos, ακριβώς αυτό ΔΕΝ λέω. Λέω το αντίθετο. Ότι δεν γίνεται και οι 300 να έχουν τις ειδικές γνώσεις, τις βιωματικές εμπειρίες. την εξειδίκευση ή την επαγγελματική ιδιότητα για να ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο. Είναι εκ των πραγμάτων αδύνατο αυτό και δεν συμβαίνει πουθενά στο κόσμο σε κοινοβουλευτικά συστήματα όπως το δικό μας.

Λέω, όμως, ότι οφείλουν να έχουν την διορατικότητα, την γνώση, την πολιτική ωριμότητα, την ευθυκρισία και την ιδεολογική ευρύτητα να αξιολογούν, να ερευνούν, να διαλέγονται και να διαβουλεύονται για ένα θέμα πριν δώσουν την ψήφο τους.

Εξάλλου, όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, το σύστημά μας είναι αντιπροσωπευτικό, είτε το θέλουμε είτε όχι. Άρα το μέλημά μας, ως πολίτες, είναι πως θα έχουμε (και θα στέλνουμε) καλύτερους αντιπροσώπους στη Βουλή, βάσει της κοινωνικής και πολιτικής ευρύτητας στη σκέψη και στη δράση και όχι τους πρώτους σε ρουσφέτια και σε αναγνωρισιμότητα.

Παρεμπιπτόντως, αισθάνομαι άβολα να συζητώ ένα θέμα (που εγώ καταχρηστικά άνοιξα) σε ποστ άλλου ζητήματος. Πιστεύω ότι σύντομα θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά εκτενώς.

α.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε... @ 5 Μαΐου 2008 - 4:10 μ.μ.

@tzonako και αταξία
Το ζητούμενο δεν είναι οι 300 αλλά και οι συμβουλοί τους (στο μεγαλύτερο ποσοστό).
Η αλλαγές στην θητεία και την ποιότητα της πρέπει να γίνουν μέσα απο διάλογο με την κοινωνία. Με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει. Οι τεχνοκράτες και οι μόνιμοι στρατιωτικοί δεν αρκούν...

Ανώνυμος είπε... @ 3 Αυγούστου 2009 - 7:27 μ.μ.

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片

Ανώνυμος είπε... @ 8 Ιανουαρίου 2010 - 12:04 μ.μ.

cool!very creative!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

non journalist* είπε... @ 22 Ιουλίου 2010 - 2:59 π.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anywhere_Smile είπε... @ 28 Αυγούστου 2010 - 5:22 π.μ.

If the links to not links london lead to the maximum increase in traffic discount links of london then what value would the links truly links of london silver possess. They would end up being little more than window dressing at worst and minimally impactful links of london sale at best. That is not what a new online business links london jewellery looking for a spike in revenues would wish to links london bracelet yield.Also, when you are running a new business, your london links charms time will limited as there will be scores of other responsibilities links of london watches sale competing for your time. That means you won't be able to discount links of london rings do what is necessary to individually place your own links on cheap links of london necklaces the internet. Rather than do so, you could buy links and delegate the work to others.

Δημοσίευση σχολίου